Όταν η Λίβερπουλ σπάει τα κοντέρ

Όταν η Λίβερπουλ σπάει τα κοντέρ

Όταν η Λίβερπουλ σπάει τα κοντέρ

bet365

Το 9-0 απέναντι στην Μπόρνμουθ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία των «κόκκινων», όχι όμως την πιο ευρεία. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα παιχνίδια, στα οποία η Λίβερπουλ φιλοδώρησε με ακόμα περισσότερα γκολ τους αντιπάλους της.

vs Στρόμσγκοντσετ 11-0 (1974-75): Το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία της Λίβερπουλ. «Θύμα» των «κόκκινων» ήταν η νορβηγική Στρόμσγκοντσετ, στον πρώτο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων, τη σεζόν 1974-75. Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων έγινε στο Άνφιλντ, όπου η αγγλική ομάδα ήταν καταιγιστική και με απίστευτο πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Εννέα διαφορετικοί παίκτες σημείωσαν τα έντεκα γκολ των γηπεδούχων, ενώ σκόραραν όλοι οι αμυντικοί της ομάδας.

str

vs Φούλαμ 10-0 (1986-87): Η μεγαλύτερη νίκη στις εγχώριες διοργανώσεις για τη Λίβερπουλ κρατάει εδώ και 36 χρόνια και έχει σημειωθεί στο League Cup. Για το δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, τη σεζόν 1986-87, οι «κόκκινοι» συνέτριψαν τη Φούλαμ με σκορ 10-0 στο Άνφιλντ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Κένι Νταλγκλίς ήταν ο Στιβ ΜακΜάχον, ο οποίος πέτυχε τέσσερα τέρματα. Εκείνη τη σεζόν η Λίβερπουλ έφτασε μέχρι τον τελικό, όμως ηττήθηκε από την Άρσεναλ.

vs Ντάνταλκ 10-0 (1969-70): Ο προάγγελος του κυπέλλου UEFA (σημερινού Europa League) ήταν μέχρι το 1971 το κύπελλο Εκθέσεων. Στην προτελευταία σεζόν της διοργάνωσης, το 1969-70, η Λίβερπουλ δεν έδειξε... έλεος απέναντι στη «γειτόνισσα» Ντάνταλκ. Στο πρώτο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η ομάδα από το Έϊρε έφυγε από το Άνφιλντ με το βαρύ 10-0. Εκείνη τη στιγμή, αυτή η νίκη ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία των «κόκκινων», πριν σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ πέντε χρόνια μετά, απέναντι στη Στρόμσγκοντσετ.

dund

vs Όουλουν Παλοσέουρα 10-1 (1980-81): Το 1-1 των δύο ομάδων, στο πρώτο παιχνίδι στη Φινλανδία, άφηνε θεωρητικά ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, τη σεζόν 1980-81. Ωστόσο, η Λίβερπουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας της, στον επαναληπτικό του Άνφιλντ. Οι «κόκκινοι» διέλυσαν την Όουλον Παλοσέουρα με σκορ 10-1, παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η αρχή ήταν το ήμισυ του παντός για τη Λίβερπουλ, η οποία στο τέλος της σεζόν κατέκτησε το τρόπαιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα