Όταν η Λίβερπουλ σπάει τα κοντέρ

Όταν η Λίβερπουλ σπάει τα κοντέρ

Όταν η Λίβερπουλ σπάει τα κοντέρ

bet365

Το 9-0 απέναντι στην Μπόρνμουθ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία των «κόκκινων», όχι όμως την πιο ευρεία. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα παιχνίδια, στα οποία η Λίβερπουλ φιλοδώρησε με ακόμα περισσότερα γκολ τους αντιπάλους της.

vs Στρόμσγκοντσετ 11-0 (1974-75): Το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία της Λίβερπουλ. «Θύμα» των «κόκκινων» ήταν η νορβηγική Στρόμσγκοντσετ, στον πρώτο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων, τη σεζόν 1974-75. Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων έγινε στο Άνφιλντ, όπου η αγγλική ομάδα ήταν καταιγιστική και με απίστευτο πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Εννέα διαφορετικοί παίκτες σημείωσαν τα έντεκα γκολ των γηπεδούχων, ενώ σκόραραν όλοι οι αμυντικοί της ομάδας.

str

vs Φούλαμ 10-0 (1986-87): Η μεγαλύτερη νίκη στις εγχώριες διοργανώσεις για τη Λίβερπουλ κρατάει εδώ και 36 χρόνια και έχει σημειωθεί στο League Cup. Για το δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, τη σεζόν 1986-87, οι «κόκκινοι» συνέτριψαν τη Φούλαμ με σκορ 10-0 στο Άνφιλντ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Κένι Νταλγκλίς ήταν ο Στιβ ΜακΜάχον, ο οποίος πέτυχε τέσσερα τέρματα. Εκείνη τη σεζόν η Λίβερπουλ έφτασε μέχρι τον τελικό, όμως ηττήθηκε από την Άρσεναλ.

vs Ντάνταλκ 10-0 (1969-70): Ο προάγγελος του κυπέλλου UEFA (σημερινού Europa League) ήταν μέχρι το 1971 το κύπελλο Εκθέσεων. Στην προτελευταία σεζόν της διοργάνωσης, το 1969-70, η Λίβερπουλ δεν έδειξε... έλεος απέναντι στη «γειτόνισσα» Ντάνταλκ. Στο πρώτο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η ομάδα από το Έϊρε έφυγε από το Άνφιλντ με το βαρύ 10-0. Εκείνη τη στιγμή, αυτή η νίκη ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία των «κόκκινων», πριν σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ πέντε χρόνια μετά, απέναντι στη Στρόμσγκοντσετ.

dund

vs Όουλουν Παλοσέουρα 10-1 (1980-81): Το 1-1 των δύο ομάδων, στο πρώτο παιχνίδι στη Φινλανδία, άφηνε θεωρητικά ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, τη σεζόν 1980-81. Ωστόσο, η Λίβερπουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας της, στον επαναληπτικό του Άνφιλντ. Οι «κόκκινοι» διέλυσαν την Όουλον Παλοσέουρα με σκορ 10-1, παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η αρχή ήταν το ήμισυ του παντός για τη Λίβερπουλ, η οποία στο τέλος της σεζόν κατέκτησε το τρόπαιο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα