Κόλιμορ για Γκρίλις: «Αν δεν προσέξει, θα γίνει ο νέος Γκασκόιν»

Κόλιμορ για Γκρίλις: «Αν δεν προσέξει, θα γίνει ο νέος Γκασκόιν»

bet365

Ο Σταν Κόλιμορ αναφέρθηκε εκτενώς στον Τζακ Γκρίλις και την εξωγηπεδική του ζωή, ανησυχόντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην καριέρα του και του χτύπησε το καμπανάκι ότι κινδυνεύει να γίνει ο νέος Πολ Γκασκόιν για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Πάρτι μέχρι πρωίας στην Ίμπιζα και το Λας Βέγκας, σαμπάνιες, αιθέριες υπάρξεις. Η πολυτάραχη εξωγηπεδική ζωή γίνεται σταδιακά συνώνυμο του Τζακ Γκρίλις, ο οποίος αν ήταν ήδη γνώριμος για τα νυχτοπερπατήματά του από την περίοδο της πρώτης καραντίνας, πλέον μονοπωλεί τα αγγλικά ταμπλόιντ απολαμβάνοντας την πολυτέλεια που του παρέχει το συμβόλαιό του στη Μάντσεστερ Σίτι και ο άτυπος τίτλος του ακριβότερου Άγγλου ποδοσφαιριστή στην ιστορία.

Ωστόσο, η υπερβολική δημοσιότητα σε συνδυασμό με την μέτρια πρώτη του σεζόν στους Πολίτες παρά την κατάκτηση της Premier League, προκαλεί ήδη ανησυχία στους γηραιότερους και σοφότερους του Νησιού. Ο Σταν Κόλιμορ συγκεκριμένα, εξέφρασε ανοιχτά τον προβληματισμό του για την πορεία που παίρνει η καριέρα του προσεχώς 27χρονου μεσοεπιθετικού, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στη «Mirror» ότι ο διεθνής Άγγλος του θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τον εαυτό του και το επόμενο στάδιο είναι να «σταμπαριστεί» από τα αγγλικά ΜΜΕ ως ο νέος Πολ Γκασκόιν.

Ο παλαίμαχος φορ των Νότιγχαμ και Λίβερπουλ γνώρισε πολύ απότομα την κάθοδο στη δική του καριέρα πίσω στις αρχές του 21ου αιώνα, όταν μετακόμισε πρώτα στην Μπράντφορντ Σίτι κι έπειτα στην ισπανική Οβιέδο πριν αποσυρθεί οριστικά σε ηλικία μόλις 31 ετών, έχοντας ακολουθήσει ανάλογα περιπετειώδη ζωή εκτός γηπέδου. Από την άλλη, ο Πολ Γκασκόιν βίωσε ακόμα πιο «ηχηρή» πτώση, φτάνοντας σε σημείο να παλεύει με το αλκόολ, την κατάθλιψη και αρκετά νομικά ζητήματα.

«Τρομάζω κάθε φορά που τον βλέπω σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας διότι ανησυχώ πως, με τις ευλογίες των media, διαμορφώνει εικόνα ως ο ''νέος Γκάζα''. Εδώ και καιρό όλοι ψάχνουν κάποιον να του κολλήσουν αυτή την ταμπέλα και για λίγο νομίζαμε πως αυτός θα είναι ο Φιλ Φόντεν, αλλά αν δεν προσέξει, θα είναι ο Τζακ.
«Από τη στιγμή που διάβασα ότι πρόκειται να πάει στο Λας Βέγκας με πολλούς φίλους, πίστευα ότι τα media έστησαν το σκηνικό για ένα άγριο σαββατοκύριακο. Με όσα ξέραμε, θα μπορούσαν να πήγαιναν για διαλογισμό - αλλά προφανώς το αφήγημα είναι αυτό που καταλαβαίνει κανείς, διότι φυσικά και θα φορούσε γυαλιά ηλίου αλά Beatles και όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ του.

«Αυτό που κάνει ο Τζακ είναι βασικά αυτό που έκανα κι εγώ όταν υπέγραψα στη Λίβερπουλ το 1995. Κερνούσα όλους τους φίλους μου στις διακοπές μου στην Αγία Νάπα και οι παπαράτσι ήταν εκεί, να με τραβούν φωτογραφίες ενώ έκανα μπάντζι-τζάμπινγκ και έβγαινα από τα μπαρ, πίνοντας σφηνάκια με τον Φρανκ Λάμπαρντ και τον Τζέιμι Ρέντναπ στις πλατείες. Γι' αυτό ξέρω τι ακολουθεί για τον Τζακ κι αυτό έχει ως εξής:

Στην αρχή θα λένε ''Ωραίο παιδί, μια χαρά, ο Τζακ το απολαμβάνει''. Και θα σκέφτεται ότι μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο και να βγαίνει παράλληλα, τι υπέροχη ζωή είναι αυτή. Αλλά μετά θα έρθει μια κακή σειρά αγώνων και η μπογιά θα χυθεί, κι από εκείνη τη στιγμή θα είναι πολύ δύσκολο να την ξεβγάλει. Εγγυώμαι ότι θα βλέπει αυτές τις φωτογραφίες ο Γιούργκεν Κλοπ και θα σκέφτεται ''απέφυγα τη σφαίρα με αυτόν εδώ''. Ενώ ο προπονητής του στη Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, θα λέει ''γεμίζεις το συκώτι σου με αλκόολ. Για να δούμε σε τι επίπεδο θα είσαι στην προετοιμασία σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες.

«Το πρόβλημα θα είναι αν τραυματιστεί, γιατί τότε η Σίτι θα φέρει κάποιον άλλον στη θέση του. Απλά δεν θέλω να το δω γίνεται το τσίρκο που ήμουν εγώ, πηγαίνοντας από κλαμπ σε κλαμπ και δείχνοντας χαρούμενος, μετά στη Μπράντφορντ όπου υα υποφέρεις και μετά στην Ισπανία για να σώσεις την καριέρα σου και πριν το καταλάβεις έχεις ξοφλήσει στα 31 σου.

«Έχει να κάνει κάποιες επιλογές. Μπορεί να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο και να παρτάρει, αν και δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να κάνει καλά και τα δύο. Ή να γίνει σαν τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, για τον οποίο σπάνια ακούς κάτι εκτός ποδοσφαίρου. Όταν αποσυρθεί, θα είναι πάλι στα 30-κάτι του και ένα εμφανίσιμο αγόρι και θα έχει όλο τον χρόνο να κάνει αυτά που επιθυμεί τώρα.

Μην παρεξηγηθώ, προφανώς θα κερδίσει τρόπαια στη Σίτι ακόμα κι αν νυχτοπερπατάει εφτά μέρες την εβδομάδα, αλλά δεν θα γίνει κορυφαίος. Οι φίλαθλοι λένε ότι ''κατέκτησε ήδη την Premier League'', αλλά πόσο συνεισέφερε; Απλά θέλω να παίζει καλά, μου θυμίζει τον εαυτό μου λίγο, κάπως εύπιστος, χωρίς να έχει τον έλεγχο όσων κάνει. Ατζέντης του είναι ο Τζόναθαν Μπάρνετ, ο ατζέντης του Μπέιλ και εκείνος πρέπει να βγει μπροστά και να πει ''Στηρίζουμε τον Τζακ για να γίνει αθλητής της ελίτ ή μοντέλο ρούχων ή μαλλιών;''. Διαχειρίστηκαν άψογα τον Μπέιλ και τώρα θέλω να κάνουν το ίδιο και με τον Τζακ
»

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα