Μαρινάκης: «Αυτό που πέτυχε ο Στιβ Κούπερ, είναι ίσως σπουδαιότερο από την επιτυχία του Μπράιαν Κλαφ»

Μαρινάκης: «Αυτό που πέτυχε ο Στιβ Κούπερ, είναι ίσως σπουδαιότερο από την επιτυχία του Μπράιαν Κλαφ»

Newsroom
Μαρινάκης: «Αυτό που πέτυχε ο Στιβ Κούπερ, είναι ίσως σπουδαιότερο από την επιτυχία του Μπράιαν Κλαφ»

bet365

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποστήριξε ότι η επιτυχία της Νότιγχαμ Φόρεστ υπό τον Στιβ Κούπερ ίσως και να είναι σπουδαιότερο επίτευγμα από εκείνα του Μπράιαν Κλαφ και έδωσε το έναυσμα για ισχυρή ομάδα στην Premier League.

Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης, έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του BBC για την ιστορική επιτυχία των «Reds» να ανέβουν στην Premier League για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια. Υποστήριξε πως αυτό που πέτυχε ο Στιβ Κούπερ ίσως και να είναι σπουδαιότερο επίτευγμα από εκείνα του Μπράιαν Κλαφ, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε οδηγήσει το κλαμπ σε ένα πρωτάθλημα και δύο Πρωταθλητριών.

Ο Μαρινάκης ανέφερε:

«Είχα πει όταν ανέλαβα ότι δεν θέλω να πω πολλά, ότι θέλω να μιλήσουν οι πράξεις. Αυτή η ομάδα πρέπει να βρίσκεται εκεί που ανήκει, στην Premie League. Τώρα πρέπει να είμαστε καλά οργανωμένοι, να αγοράσουμε ορισμένους πολύ καλούς παίκτες, να κάνουμε τα πάντα με επαγγελματικό τρόπο, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Premier League και να μην είναι ο στόχος μας απλά να μείνουμε στην κατηγορία, αλλά να αποδώσουμε ακόμα καλύτερα. Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι μεγάλη ομάδα, με φανταστικό κόσμο, μια οικογένεια. Αν ο Στιβ έχει τους κατάλληλους παίκτες, τις κατάλληλες προσωπικότητες, με χάρισμα στο παιχνίδι τους, σε συδυασμό με τη μαζική υποστήριξη της περιοχής, θα κάνει ακόμα καλύτερα πράγματα. Προέρχομαι από μια χώρα που έχει πίσω της μεγάλη ιστορία. Είναι εκεί όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία.

Μερικές φορές κάνουμε το λάθος να βασιζόμαστε στην ιστορία μας. Φυσικά και βοηθά η ιστορία και η κουλτούρα. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά για να ξαναγράψουμε ιστορία. Είπα και νωρίτερα στους οπαδούς, ότι σέβομαι και εκτιμώ τον Μπράιαν Κλαφ με αυτά που έκανε. Ήταν εξωπραγματικό εντός Αγγλίας, σε συνδυασμό με την κατάκτηση των Πρωταθλητριών, αλλά πριν από 42 χρόνια. Μιλάμε για διαφορετικό κόσμο τώρα, με ομάδες πολύ πιο ανταγωνιστικές, μεγαλύτερες. Αυτό που πέτυχε χθες ο Στιβ είναι εξίσου σπουδαίο, θα μπορούσε και σπουδαιότερο αν λάβουμε υπόψιν τις σημερινές συνθήκες και το σημερινό επίπεδο του ποδοσφαίρου. Ας ξαναγράψουμε όλοι ιστορία, έχουμε μαζί μας έναν από τους καλύτερους ανθρώπους (σ. εννοεί τον προπονητή), ας του δώσουμε τα πάντα για να κάνει ακόμα σπουδαιότερα πράγματα.

Όταν τον συνάντησε, ήρθε στην Ελλάδα για να γνωριστούμε. Είχε κάνει την προεργασία του και ήξερε την ομάδα απέξω κι ανακατωτά. Μου είχε πει ότι η ομάδα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την εικόνα της βαθμολογίας. Πως ήταν αισιόδοξος ότι θα γυρνούσε την κατάσταση. Ότι θα χρειαζόταν κάποιους παίκτες τον Γενάρη, αλλά ότι ήταν αισιόδοξος πως όλο αυτό θα δούλευε. Μου ανέλυσε πώς θα το έκανε, είχε όραμα και θεώρησα ότι αξίζει να του δοθεί η ευκαιρία.

«Στη ζωή μου δεν με χαροποιεί ο συμβιβασμός»

Επίσης, το καλοκαίρι έδωσα εξουσιοδότηση στον γιο μου να ασχοληθεί με τον σύλλογο και έκανε καλή δουλειά. Διατήρησε πολύ καλή ισορροπία με τον προπονητή, τη διοίκηση και τους ευχαριστώ και τους δύο.

Από εκεί και πέρα, αυτό που έχουμε τώρα δεν είναι αρκετό για την Premier League, πρέπει να αλλάξουμε πράγματα, άλλα να τα βελτιώσιουμε, να λειτουργήσουμε επαγγελματικά ώστε να φτιάξουμε κάτι που θα είναι εκεί για αρκετά χρόνια.

Εγώ με ό,τι κάνω στη ζωή μου, δεν με χαροποιεί ο συμβιβασμός. Όταν μιλάς για την Premier League μιλάς για την καλύτερη Λίγκα στον κόσμο, με θαυμάσιους ποδοσφαιριστές και δυνατούς ιδιοκτήτες. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ξέρουμε τον τρόπο και είμαι αισιόδοξος. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά, θα έρθουν νίκες και τρόπαια.

Θα χρειαστεί μεγαλύτερη επένδυση σε σχέση με ό,τι επενδύσαμε την τελευταία πενταετία. Όλοι μιλούν για τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαίωματα, για τα συμβόλαια που θα έρθουν από τους χορηγούς, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά αν θέλεις να χτίσεις δυνατή ομάδα. Οπότε πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο και θα το κάνω εγώ, διότι μπορείτε να φανταστείτε πόση αξία θα έχει το brand της Νότιγχαμ Φόρεστ αν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Premier League. Σε αυτόν τον φοβερό κόσμο πρέπει να δώσεις μια ανταγωνιστική ομάδα ώστε να ζήσει αξέχαστες στιγμές. Φανταστείτε ότι είχαμε περισσότερα από 100.000 αιτήματα για τον αγώνα του Γουέμπλεϊ».

«Ο Θεός πιστεύω πως μας έδωσε τη δύναμη»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε και στη Telegraph και τον δημοσιογράφο Τζον Πέρσι. Εκεί στάθηκε επίσης σε αρκετά θέματα. Τόνισε πως «θα πρέπει να επενδύσουμε παραπάνω. Όλοι μιλούν για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα έσοδα όμως δεν επαρκούν για τις ομάδες στην πρώτη τους σεζόν στην Premier. Δεν θα πρέπει να είμαστε οι φτωχοί συγγενείς της κατηγορίας. Πρέπει να αγοράσουμε καλούς παίκτες και ορισμένους που θα κάνουν τη διαφορά και θα έχουν εμπειρία από την κατηγορία. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς θα ξοδέψουμε τα χρήματά μας και να κάνουμε τις σωστές επιλογές».

Για τον Κούπερ ο Μαρινάκης επιβεβαίωσε πως θα συνεχίσει και τη νέα περίοδο:
«Ναι ο Στιβ θα είναι μαζί μας. Έχει έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου όμως θέλω να είναι χαρούμενος και να του δώσουμε τους παίκτες που χρειάζεται. Παίκτες που θα τον κάνουν ακόμα πιο χαρούμενο και που θα κάνουν χαρούμενους τους φανταστικούς οπαδούς μας».

Σχετικά με το θέμα της νοοτροπίας ο ισχυρός άνδρας των Φόρεστ και Ολυμπιακού επισήμανε πως «στη Φόρεστ παλιά εάν υπήρχε μία κλήρωση υπήρχε μία λογική 'εντάξει θα τα καταφέρουμε την επόμενη φορά'. Δεν υπήρχε επόμενη φορά στο τώρα. Η στιγμή ήταν τώρα. Δεν θα είχαμε επόμενη φόρα. Ο Στιβ έχει και αυτός αυτή τη νοοτροπία».

Ο Μαρινάκης σημειώνει ακόμα ότι «ήταν πιο δύσκολο απ' ότι περιμέναμε στο να 'χτίσουμε' ξανά την ομάδα. Όμως τίποτα δεν είναι απίθανο. Το αποδείξαμε και το έδειξα και εγώ. Ο Ολυμπιακός είναι προφανώς το πιο ισχυρό μέγεθος στην Ελλάδα και στην καλύτερη δυνατή θέση από ποτέ. Με ό,τι έχω καταπιαστεί έχουμε βρεθεί στην κορυφή. Με τη Φόρεστ θα ήμουν ικανοποιημένος μόνο με την κορυφή».

Στη συνέντευξή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης στέκεται και στη συμμετοχή του στα media αλλά και στις δημοτικές εκλογές αλλά και στην πίστη του για τον Θεό:
«Είμαι πολύ προληπτικός. Είμαι ένα άτομο πολύ θρησκευόμενο και ο Θεός πιστεύω πως μας έδωσε τη δύναμη. Την Κυριακή κάθισα χωριστά μαζί με τα ίδια άτομα που βλέπω τα ματς στην Ελλάδα. Είναι το ίδιο πράγμα κάθε φορά αλλά αποδίδει. Υπήρχε πολλή πίεση όμως ήταν κάτι φανταστικό. Σε τέτοια παιχνίδια δεν περιμένεις να δεις τρομερό ματς αλλά πήραμε το αποτέλεσμα. Τώρα θα πρέπει να κάνουμε το come back επικεντρωμένοι στη Premier και με στόχο για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Για όσο πιο ψηλά γίνεται».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα