Τσέλσι - Λέστερ 1-1: Νέα γκέλα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για τους αδιάφορους Μπλε (vid)

Newsroom
Τσέλσι - Λέστερ 1-1: Νέα γκέλα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για τους αδιάφορους Μπλε (vid)

bet365

Η Τσέλσι απέτυχε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα στην έδρα της, έμεινε στο 1-1 με τη Λέστερ, αλλά τουλάχιστον κλείδωσε επί τους ουσίας μια θέση στην πρώτη τριάδα της Premier League. Βαθμός σωτηρίας για Μπέρνλι.

Η ήττα από τη Λίβερπουλ στον τελικό του FA Cup φαίνεται πως ξεζούμισε πνευματικά την Τσέλσι, η οποία απέτυχε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα στην έδρα της και περιορίστηκε στο 1-1 απέναντι στη Λέστερ. Με το Champions League ήδη εξασφαλισμένο, οι αδιάφοροι Μπλε έμειναν σε δεύτερη σερί ισοπαλία στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και μετρούν αντίστροφα για το τελευταίο παιχνίδι τους απέναντι στη Γουότφορντ για αποχαιρετήσουν και τυπικά τη σεζόν.

Εκείνη πάντως που «χτύπησε» πρώτη ήταν η Λέστερ, με τον Μάντισον να ανοίγει το σκορ στην πρώτη τελική της ομάδας του με φοβερό σουτ στην κλειστή γωνία του Μεντί (6΄). Το σύνολο του Τόμας Τούχελ προσπάθησε να αντιδράσει, ανέβασε την ένταση και τελικά ανταμείφθηκε με την ισοφάριση στο 34΄. Ο Ρις Τζέιμς έκανε γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μάρκος Αλόνσο εκτέλεσε υπέροχα τον Σμάιχελ με μια επαφή, γράφοντας το 1-1.

Έπειτα από ένα νωθρό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, η Τσέλσι απείλησε με κεφαλιά του Λουκάκου στο 63΄, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Πούλισικ δεν κατάφερε να σκοράρει με το τέρμα... στρωμένο στο πιάτο του. Στο 71΄ο Τζέιμς σπατάλησε και την τελευταία καλή στιγμή για την Τσέλσι να πάρει το τρίποντο, με το 1-1 να παραμένει μέχρι τέλους και να σφραγίζει επί της ουσίας την τρίτη θέση για τους Μπλε.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τσαλόμπα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ (72΄Λόφτους Τσικ), Ζορζίνιο, Ζίγιες, Πούλισικ (72΄Αθπιλικουέτα), Λουκάκου (78΄Χάβερτζ)

Λέστερ (Μπρέντναν Ρότζερς): Σμάιχελ, Αμαρτέι, Φοφανά, Έβανς, Μεντί, Καστάνιε, Τόμας, Ντιούσμπερι Χολ, Μάντισον, Βάρντι (78΄Πέρεθ), Ιεανάτσο (64΄Μπαρνς)

Βαθμός σωτηρίας για Μπέρνλι που κρατά την τύχη στα χέρια της

Μπορεί να μην νίκησε, όμως ακόμα και ο βαθμός της δίνει το πάνω χέρι στη μάχη της παραμονής. Η Μπέρνλι άντεξε στην έδρα της Άστον Βίλα (1-1), πήρε τον βαθμό που την έβγαλε εκτός επικίνδυνης ζώνης και έχει το πλεονέκτημα έναντι της Λιντς στη διαφορά των γκολ, μια στροφή πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος. Το μοναδικό γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Μπαρνς στο 45΄που ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, προτού η Βίλα ισοφαρίσει στο 48΄με τον Μπουέντια. Στο 90+1΄ο Λόουτον αποβλήθηκε και άφησε τους Clarets να παλεύουν με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά, όμως ακόμα και με αριθμητικό μειονέκτημα πήραν το πολυπόθητο «Χ» και κρατούν την τύχη στα χέρια τους για παραμονή στην Premier League.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα