Στιβ Γουόλς: Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τους Καντέ, Βάρντι και Χάαλαντ! (vid)

Στιβ Γουόλς: Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τους Καντέ, Βάρντι και Χάαλαντ! (vid)

bet365

Κάποτε εργαζόταν σε κλαμπ της Premier League. Και μετέφερε στους προπονητές ονόματα που τότε δεν... έλεγαν τίποτα. Κι όμως, αυτοί οι παίκτες έγραψαν ιστορία. Τώρα, ο Στιβ Γουόλς είναι στο MLS, όμως ξέρει πως άφησε κληρονομιά στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ο Στιβ Γουόλς πιστώνεται ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας της Λέστερ με το πρωτάθλημα του 2016, όπως επίσης του αξίζει ένα κομμάτι της πίτας της κυριαρχίας της Τσέλσι από την πρώτη θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο πριν από αρκετά χρόνια. Κι αν στην Έβερτον τον είχαν πιστέψει λίγο περισσότερο, δεν θα πετούσαν την ευκαιρία να πάρουν τον Έρλινγκ Χάαλαντ όταν ακόμα ο Νορβηγός κόστιζε μόλις...4 εκατομμύρια!

«Ο πιο σημαντικά επιδραστικός άνθρωπος στην Premier» είχε χαρακτηριστεί από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στα χρόνια της παρουσίας του στο αγγλικό ποδόσφαιρο, με τον Σκωτσέζο πρώην προπονητή μάλλον να έχει... πέρα ως πέρα δίκιο.

  • «Όχι, η Λέστερ δεν είναι ομάδα ράγκμπι...»

Ο νυν special advisor της Charlotte FC στο MLS, είναι εκείνος που εντόπισε και έπεισε τον Ριγιάντ Μαχρέζ να υπογράψει στην Λέστερ, όπως επίσης είχε ανακαλύψει και τους Καντέ και Βάρντι. Οπότε; Είναι λογικό να θεωρεί πως δικαιωματικά του αξίζει το όνομά του να βρίσκεται με μεγάλα γράμματα ανάμεσα σε αυτά των υπόλοιπων πρωταγωνιστών του έπους των «αλεπούδων», το 2016.

Έπεισε τον Αλγερινό νυν εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι να μάθει την Λέστερ και την Premier League και να τον πείσει πως δεν επρόκειτο για... ομάδα ράγκμπι. Κατάφερε να πάρει στο «King Power Stadium» τον Καντέ, κλέβοντάς τον μάλιστα από την Μαρσέιγ που είχε βρεθεί πολύ κοντά στην υπογραφή συμβολαίου μαζί του.

Και έπειτα, στην Φλίτγουντ Τάουν βρήκε και τον Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος από... αλητόπαιδο έγινε ένας πραγματικός «killer» στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

  • «Πήγα τους Ρόμπερτσον, Μαγκουάιρ και Χάαλαντ στην Έβερτον, αλλά δεν τους ήθελαν»!

Μπορεί ο Χάρι Μαγκουάιρ με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα να μην είναι καθόλου μεγάλω απώλεια αυτή τη στιγμή και ίσα – ίσα οποιαδήποτε ομάδα ενδιαφερόταν να μπορεί να θεωρείται τώρα... τυχερή που δεν τον έχει στο ρόστερ της.

Ωστόσο, ο Στιβ Γουόλς προσπάθησε να ανεβάσει επίπεδο την Έβερτον και το κλαμπ του λιμανιού... κλωτσούσε την τύχη του μακριά. Ο Άντι Ρόμπερτσον ήταν ένα από τα ονόματα τα οποία μετέφερε ο Γουόλς στους ανθρώπους των «ζαχαρωτών» στη δική του 18μηνη θητεία στον σύλλογο, με τον ίδιο να έχει πει ότι «μαζί με τον Μαγκουάιρ θα τους αποκτούσαμε πακέτο με 20 εκατομμύρια. Όμως, δεν τους ήθελαν».

Η εξέλιξη του «Ρόμπο» και όσα έχει πετύχει με την Λίβερπουλ στην οποία μεταπήδησε από τη Χαλ, δεν χρειάζονται επεξήγηση. Όσο για το μεγαλύτερο «μπαμ» που θα μπορούσε να έχει γίνει, αυτό ήταν με το όνομα του Έρλινγκ Χάαλαντ πίσω στο 2016.

Τότε, ο Νορβηγός βρισκόταν στην Μόλντε ήταν ακόμα... άφαντος από τους σκάουτ και το λαμπερό ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. «Με μόλις 4 εκατομμύρια θα μπορούσε να έχει πάει στην Έβερτον, είχα μιλήσει και μ' εκείνον, αλλά και με τον πατέρα του, αλλά η ομάδα δεν στήριξε την εισήγησή μου» σχολίασε ο Γουόλς στο «Athletic».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα