Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι 1-5: Ασύλληπτο «καρέ» Ντε Μπρόινε και «αγκαλιά» με τον τίτλο (vid)

Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι 1-5: Ασύλληπτο «καρέ» Ντε Μπρόινε και «αγκαλιά» με τον τίτλο (vid)

bet365

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ντύθηκε… Χάαλαντ για μια μέρα (τέσσερα γκολ), προσκαλώντας τον Νορβηγό στην, όπως όλα δείχνουν, πρωταθλήτρια Σίτι, η οποία κέρασε πεντάρα τη Γουλβς και ξέφυγε ξανά στο +3 από τη Λίβερπουλ με διαφορά (τερμάτων) ασφαλείας (+7).

Άπαντες στη Μάντσεστερ Σίτι κινούνται σε ρυθμούς Έρλινγκ Χάαλαντ. Μα όλοι ξέρουν ποιος θα δίνει το τέμπο (και) με τον Νορβηγό αστέρα στην κορυφή από την επόμενη σεζόν. Ο «μαέστρος» Κέβιν Ντε Μπρόινε πήρε τη «μπαγκέτα» κι αυτή τη φορά άφησε στην άκρη τη δημιουργία, σολάροντας σαν άλλος... Νορβηγός «killer» για ένα ιστορικό καρέ τερμάτων και μια ακόμα πιο εμφατική νίκη των Πολιτών στη διαφαινόμενη… παγίδα τίτλου της Γουλβς (1-5), μεγαλώνοντας ξανά τη διαφορά σε βαθμούς (+3) και γκολ (+7) από τη δεύτερη, Λίβερπουλ.


Στο φαινομενικά πιο δύσκολο εμπόδιο που είχε να αντιμετωπίσει μέχρι το επόμενο κόντρα στη Γουέστ Χαμ και με νοκ-άουτ τους Ντίας, Στόουνς, Γουόκερ, η Σίτι έδειξε παγερή κι ανεπηρέαστη, σκαλίζοντας τη νίκη από το απολαυστικό ξεκίνημα της αναμέτρησης. Κι ο KDB ήταν «αφηνιασμένος». Μόλις στο 7’ από υπέροχο ένα-δύο και κάθετη πάσα του Μπερνάρντο Σίλβα, ο Βέλγος πλάσαρε άψογα τον Σα κι έβαλε σε θέση οδηγού τη Σίτι. Μπορεί οι Λύκοι να ισορρόπησαν άμεσα με τον Ντεντόνκερ στο 11’, έπειτα από σεμιναριακή αντεπίθεση που «έχτισαν» Χιμένες-Νέτο, αλλά η ορμή του Ντε Μπρόινε και της Σίτι ήταν τέτοια που δεν άφησε άλλα περιθώρια αμφισβήτησης του νικητή.

Μέχρι το 24’, ο πρώτος σκόρερ πλέον των Σίτιζενς στη φετινή σεζόν πρόλαβε πρωτίστως να θέσει γερές βάσεις τριπόντου και κυρίως να γράψει ιστορία. Σκόρερ στο «rebound» σε ανυπεράσπιστη εστία μετά την ασταθή αντίδραση του Ζοσέ Σα (16’), εμπνευστής ενός «κεραυνού» από το ημικύκλιο της περιοχής για το 1-3 και χατ-τρικ σε χρόνο ρεκόρ για παίκτη της Σίτι. Το τρίτο ταχύτερο από την έναρξη ενός αγώνα Premier League μετά από εκείνα των Μανέ (16’) και Γιόρκ (22’) και μόλις δεύτερο της καριέρας του, μετά από εκείνο με τη φανέλα της Γκενκ έντεκα ολόκληρα χρόνια πριν!

Ο Ντε Μπρόινε είχε ήδη σφραγίσει την πιο παραγωγική του χρονιά στο Μάντσεστερ, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Ήταν η βραδιά του. Και στο 60’, με τη Γουλβς σχεδόν συμβιβασμένη με την αποτυχία και τη συντριβή, ο KDB σημείωσε το ιστορικό καρέ τερμάτων με νέο πλασέ σε ανυπεράσπιστη εστία, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ σε ισάριθμες τελικές της Σίτι στο ματς! Μόλις ο τρίτος χαφ στην ιστορία της Premier League ο Βέλγος που πετυχαίνει καρέ μετά τους Λάμπαρντ (δις) και Βαϊνάλντουμ.

Το ματς είχε κριθεί προ πολλού, ο Στέρλινγκ «έσπασε» την μονοτονία στον πίνακα των σκόρερ με άνετο πάρε-βάλε πάνω στη γραμμή στο 84’, αν και ο Βέλγος συμπαίκτης του λίγο έλειψε να πει την τελευταία «λέξη» της Σίτι στο ματς με πέμπτο γκολ, αλλά το τρομερό πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι. Πλέον, η Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Premier League που πετυχαίνει πέντε διαδοχικές νίκες με πάνω από τρία γκολ διαφορά, και κάπως έτσι όλα τα πλεονεκτήματα είναι με το μέρος της αρμάδας του Γκουαρδιόλα δύο «στροφές» πριν από το φινάλε.

Γουλβς (Μπρούνο Λαζ): Σα, Μπολί, Κόουντι, Ντεντόνκερ, Γιόνι, Μουτίνιο, Νέβες, Αϊτ-Νουρί, Τσικίνιο, Νέτο (72’ Τρινκάο), Χιμένες (72’ Χουάνγκ)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Φερναντίνιο (77’ Μαχρέζ), Λαπόρτ (61’ Ακέ), Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Φόντεν (81’ Γκρίλις)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα