Γκουαρδιόλα: «Όλοι στηρίζουν Λίβερπουλ σ’ αυτή τη χώρα, τρομερή ιστορία στην Ευρώπη, αλλά ένα πρωτάθλημα σε 30 χρόνια»

Newsroom
Γκουαρδιόλα: «Όλοι στηρίζουν Λίβερπουλ σ’ αυτή τη χώρα, τρομερή ιστορία στην Ευρώπη, αλλά ένα πρωτάθλημα σε 30 χρόνια»

bet365

Τη μία «ηχηρή» ατάκα μετά την άλλη αναφορικά με τη Λίβερπουλ άφησε να... αιωρείται ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά τη νίκη της Σίτι επί της Νιούκαστλ, δηλώνοντας ότι media και κόσμος στο Νησί στηρίζουν καθολικά τους Reds.

Η Μάντσεστερ Σίτι εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Λίβερπουλ κόντρα στην Τότεναμ με σαρωτική νίκη επί της Νιούκαστλ (5-0) και ξέφυγε στο +3 βελτιώνοντας και τη διαφορά τερμάτων της τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Κι ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν φανερά ενθουσιασμένος και ικανοποιημένος με την αντίδραση των παικτών του, λίγες μέρες μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League.

Όσος ήταν ο ενθουσιασμός του στον πάγκο, άλλο τόσο ενδιαφέρουσες ήταν και οι δηλώσεις του στο flash interview του Sky Sports. Μιλώντας για την κούρσα του τίτλου απέναντι στους Reds, εξέφρασε την πεποίθησή του πως άπαντες στο Νησί, από τα media ως το κοινό υποσστηρίζουν τη Λίβερπουλ. Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί, αφού στη συνέχεια των δηλωσεών του τόνισε πως οι Κόκκινοι του Μέρσεϊσαϊντ φημίζονται για την ευρωπαϊκή τους ιστορία, αλλά σε επίπεδο Premier League δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακοί έχοντας κατακτήσει έναν τίτλο σε 30 χρόνια. Και πως η ραγδαία άνοδος της Σίτι στις επιτυχίες την τελευταία δεκαετία προκαλεί ακόμα... αμηχανία σε μέρος του φίλαθλου κόσμου:

«Όλοι σε αυτή τη χώρα υποστηρίζουν τη Λίβερπουλ. Τα media, όλοι. Η μοίρα πλέον είναι στα χέρια μας, αυτό είναι το σημαντικό.

Η Λίβερπουλ έχει τρομερή ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όχι στην PL βέβαια, διότι έχουν κατακτήσει έναν τίτλο σε 30 χρόνια

«Τα τελευταία 11/12 χρόνια, η Σίτι κερδίζει τίτλους και τουλάχιστον τους διεκδικεί. Ξέρω πως κάποιες φορές αυτό προκαλεί αμηχανία στους φιλάθλους, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Αν ο κόσμος θέλει περισσότερες νίκες για τη Λίβερπουλ, τότε αυτό δεν με απασχολεί».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα