Λιντς - Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Κορυφή με... ανάσες και φουλ για Ρεάλ!

Λιντς - Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Κορυφή με... ανάσες και φουλ για Ρεάλ!

bet365

Η Σίτι πέρασε και από το Elland Road, διέλυσε με 4-0 τη Λιντς, επέστρεψε στην κορυφή της Premier League και φουλάρει για τον ημιτελικό της Τετάρτης (04/05) με τη Ρεάλ.

Ο Πεπ έδωσε ανάσες σε βασικούς, όμως η ομάδα του εκτός από το πρώτο 45λεπτο δε συνάντησε πολλές δυσκολίες. Η Σίτι διέλυσε 4-0 τη Λιντς εκτός έδρας, πέρασε ξανά στην κορυφή της Premier League (+1 από τη Λίβερπουλ) και πάει με ηρεμία για τον ημιτελικό του Champions League κόντρα στη Ρεάλ στην Ισπανία. Παραμένει στο +5 από τη ζώνη παραμονής η Λιντς, αλλά με δυο ματς περισσότερα από την Εβερτον. Μελανό σημείο ο σοβαρός τραυματισμός του Ντάλας.

Η Σίτι μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε και προσπάθησε να βρει το γρήγορο γκολ για να διώξει το άγχος. Αλλωστε, παρουσιάστηκε με την πλάτη στον τοίχο, μιας και η Λίβερποουλ είχε πάρει το διπλό κορυφής στο Σεν Τζέιμς Παρκ. Στο 4ο λεπτό γλίτωσε το... σοκ από το λάθος του Κανσέλο και στο 13' φρόντισε να βρει δίχτυα. Ο Φόντεν εκτέλεσε το φάουλ και ο Ρόδρι με υπέροχη κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η συνέχεια πάντως δεν ήταν ανάλογη, η Σίτι είχε τον έλεγχο, όχι όμως και τη σωστή κυκλοφορία για να βρει χώρους. Μάλιστα, για δεύτερη φορά στη σεζόν ολοκλήρωσε το ημίχρονο με λιγότερο από 78% στις επιτυχημένες πάσες. Η Λιντς ανέβασε ρυθμό, αλλά ο εντυπωσιακός Λαπόρτ ήταν εκεί για να «καθαρίσει» όλες τις φάσεις και να βγάζει με ευκολία τη μπάλα από την περιοχή της ομάδας του.

Τρία γκολ στο β' μέρος η Σίτι και ξανά κορυφή!

Η ομάδα του Πεπ έκλεισε με άγχος το α' μέρος και στην επανάληψη ο Ακε φρόντισε να βάλει τέλος στην αγωνία. Στο 54ο λεπτό, πάλι από στημένο, ο Ντίας έκανε την κεφαλιά και ο αμυντικός της Σίτι με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 2-0. Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, η Λιντς βγήκε στην επίθεση για να διεκδικήσει ότι μπορούσε και στο 72' θα μπορούσε να είχε ξαναμπεί στο «κόλπο». Ο Ραφίνια βρέθηκε φάτσα με το γκολ, αλλά ο Λαπόρτ με τρομερό τάκλιν έσωσε την ομάδα του.

Ωστόσο, όλα τελείωσαν στο 78ο λεπτό! Εξαιρετική αντεπίθεση της Σίτι, ο Φόντεν βρήκε υπέροχα τον Ζεσούς και ο Βραζιλιάνος με υπέροχο πλασέ σκόραρε για το 3-0. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε καλές φάσεις με Γκουντογκάν, Τζέιμς και Φίλιπς, αλλά κι ένα ακόμα γκολ για τους «Πολίτες». Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φερναντίνιο βρέθηκε σε θέση βολής και με σουτάρα έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 4-0.

Λιντς (Τζέσε Μαρτς): Μεσλιέ, Έιλινγκ, Στράουκ, Κοχ, Φίρπο (62' Γκέλχαρντ), Φίλιπς, Ραφίνια, Ντάλας (45' Τζέιμς), Κλιτς, Χάρισον, Μορένο (87' Γκρίνγουντ)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Ακέ (59' Ζιντσένκο), Γκιουντογκάν, Ρόδρι (83' Φερναντίνιο), Γκρίλις, Ζεσούς, Φόντεν (80' Μπερνάρντο Σίλβα), Στέρλινγκ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα