Κάρντιφ: Ζητάει 95 εκατ. ευρώ αποζημίωση από τη Ναντ για τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα

Κώστας Τόπας
Κάρντιφ: Ζητάει 95 εκατ. ευρώ αποζημίωση από τη Ναντ για τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα

bet365

Η Κάρντιφ θεωρεί τη Ναντ υπεύθυνη για τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα, γι' αυτό και ζητάει ως αποζημίωση 95 εκατομμύρια ευρώ από τη γαλλική ομάδα, περιμένοντας να δικαιωθεί στο CAS.

Η περίπτωση του Εμιλιάνο Σάλα είχε συγκλονίσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Αργεντινός φορ της Ναντ μετέβαινε στη Μεγάλη Βρετανία και το Κάρντιφ για να υπογράψει με την ομώνυμη ομάδα με μεταγραφή 18 εκατομμυρίων ευρώ, έπειτα από τον τρομερό πρώτο του γύρο με τα Καναρίνια (19 συμμετοχές, 12 γκολ).

Έχοντας περάσει τα ιατρικά τεστ, ο Σάλα πέταξε ξανά με προορισμό την πρωτεύουσα της Ουαλίας για να αρχίσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα που τότε αγωνιζόταν στην Premier League, όταν ξαφνικά το αεροσκάφος στο οποίο μετέβαινε εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στη βόρεια περιοχή της Μάγχης. Το τμήμα αεροπορικών ερευνών του Κάρντιφ είχε δηλώσει τρεις μέρες αργότερα πως δεν υπήρχε η παραμικρή ελπίδα να εντοπιστεί. Τελικά, η σορός του Εμιλιάνο Σάλα ανασύρθηκε από τα ερείπια στις 7 Φεβρουαρίου, 17 ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Τρία χρόνια μετά, ο θάνατος του Σάλα απασχολεί ακόμα. Η Κάρντιφ δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο «Η αλήθεια για τη δολοφονία του Εμιλιάνο Σάλα» και μέσω αυτού αναφέρει ότι θεωρεί τη Ναντ υπεύθυνη για τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Sun, η Κάρντιφ έχει υποβάλλει καταγγελία στο CAS και ζητάει ως αποζημίωση 95 εκατομμύρια ευρώ από τη γαλλική ομάδα, περιμένοντας να δικαιωθεί.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα