Λίβερπουλ - Έβερτον 2-0: Ονειρο τίτλου για Reds κι εφιάλτης υποβιβασμού για τα Ζαχαρωτά!

Λίβερπουλ - Έβερτον 2-0: Ονειρο τίτλου για Reds κι εφιάλτης υποβιβασμού για τα Ζαχαρωτά!

bet365

O... φευγάτος Οριγκί είναι legend για τη Λίβερπουλ! Ο Βέλγος σφράγισε μια δύσκολη νίκη (2-0) κόντρα στην Εβερτον κι έφερε τους Reds ξανά στο -1 από την κορυφή. Κάτω από τη ζώνη τα Ζαχαρωτά.

Το καλοκαίρι φεύγει για τη Μίλαν, ωστόσο ο Οριγκί ξέρει καλά πως να… τρελαίνει τους οπαδούς της Λίβερπουλ! Ακόμα ένα μεγάλο τέρμα από τον Βέλγο… legend, ο οποίος σφράγισε τη νίκη κόντρα στην Εβερτον (2-0) και διατήρησε την ομάδα του ολοζώντανη στη μάχη του τίτλου! Αντίθετα, τα «Ζαχαρωτά» έμειναν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και για πρώτη φορά από το 1954 κινδυνεύουν με υποβιβασμό!

Ούτε ένα σουτ εντός στόχου η Λίβερπουλ!

Η Εβερτον έκανε το τέλειο αμυντικό 45λεπτο στο Ανφιλντ. Ναι, δεν πέτυχε το πολυπόθητο γκολ, ωστόσο δεν άφησε τη Λίβερπουλ να κάνει σουτ εντός στόχου. Μόλις για δεύτερη φορά συνέβη κάτι ανάλογο στο Ανφιλντ τη φετινή σεζόν και πριν την ομάδα του Λάμπαρντ το είχε καταφέρει η Σίτι.

Μπορεί τα «Ζαχαρωτά» να είχαν μόλις 32 ολοκληρωμένες πάσες (για πρώτη φορά από τη σεζόν 2012-13), όμως η αμυντική προσήλωση ήταν τρομερή, κράτησαν τη Λίβερπουλ μακριά από την εστία τους και σε αυτό το διάστημα ανάγκασαν τους γηπεδούδους σε ένα καλό σουτ με τον Μανέ στο 21ο λεπτό.

Οι παίκτες του Λάμπαρντ ήταν σε όλο το 45λεπτο πίσω από τη μπάλα, κέρδισαν μονομαχίες, δεν άφησαν τους Reds να αναπτυχθούν και κράτησαν εύκολα το μηδέν. Μάλιστα, είχαν και μια καλή στιγμή, στο 34ο λεπτό, όταν ο Ριτσάρλισον βγήκε στην αντεπίθεση, μοίρασε στον Ντουκουρέ, αλλά το σουτ πέρασε άουτ. Οι παίκτες του Κλοπ δεν είχαν καθαρό μυαλό, δεν διαχειρίστηκαν ιδανικά το ανορθόδοξο παιχνίδι της αντιπάλου και πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να πείσουν.

Πάτησε γκάζι με… legend Οριγκί!

Αντίθετα, το σκηνικό στην επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετικό! Η Λίβερπουλ πάτησε γκάζι με το… καλησπέρα κι έκανε δυσκολότερη τη ζωή της Εβερτον. Bέβαια, τα «Ζαχαρωτά» θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά, αλλά στο 56’ ο Γκόρντον αστόχησε όταν βρέθηκε σε θέση βολής. Ο Κλοπ πέρασε στο ματς τον Οριγκί και τον Ντίας και το αποτέλεσμα ήταν άμεσο.

Οι δυο τους βοήθησαν στην… εκτόξευση, αφού δυο λεπτά μετά την είσοδό τους ήρθε το πολυπόθητο γκολ. Σαλάχ και Οριγκί συνδυάστηκαν υπέροχα, ο Αιγύπτιος έκανε τη σέντρα και ο Ρόμπερτσον με κεφαλιά σήκωσε το Ανφιλντ στο πόδι! Το παιχνίδι δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα του πρώτου μέρους, η Εβερτον βγήκε από την περιοχή της, αλλά η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο και ο Οριγκί φρόντισε ακόμα μια φορά να ρίξει στο καναβάτσο την Εβερτον!

Στο 84’ ήρθε το 2-0 κι εκεί τελείωσε το ματς. Η εκτέλεση του Ρόμπερτσον πέρασε από όλους, η μπάλα έφτασε στον Χέντερσον έξω από την περιοχή, ο αρχηγός της Λίβερπουλ έκανε τη σέντρα, ο Ντίας έπιασε το «ψαλιδάκι» και ο Οριγκί από κοντά πέτυχε το 6ο του γκολ σε επτά εντός έδρας ματς με τα «Ζαχαρωτά».

Λίβερπουλ: Αλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Τιάγκο, Φαμπίνιο, Κεϊτά (60'), Σαλάχ, Μανέ (60' Ντίας), Ζότα (82' Χέντερσον)

Εβερτον: Πίκφορντ, Κόλμαν, Κιν, Χόλγκεϊτ, Μικολένκο, Αλαν (73' Αλι), Ντουκουρέ, Γκρέι (77' Ρόντον), Ιβόμπι, Ριτσάρλισον, Γκόρντον

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα