Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: Η πεντάμορφη και το… τέρας!

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: Η πεντάμορφη και το… τέρας!

bet365

Από την πεντάρα του Οκτώβρη στην τεσσάρα του Απρίλη! Η Λίβερπουλ έκανε ό,τι ήθελε την τραγική Γιουνάιτεντ, επικράτησε 4-0 στο ρελαντί και βρέθηκε στην κορυφή της Premier League.

Η Λίβερπουλ έκανε πάρτι στο Ανφιλντ, διέλυσε 4-0 την κάκιστη Γιουνάιτεντ και βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας (+2 από τη Σίτι με ματς περισσότερο). Η πιο φορμαρισμένη ομάδα, απέναντι σε ένα σύνολο χωρίς αρχή και τέλος, που έκανε μόλις μια φάση στο ματς. Ο Ράνγκνικ είχε τραγικές εμπνεύσεις, ενώ οι παίκτες του δε βγήκαν… ποτέ στο χορτάρι του Ανφιλντ. Εγινε κι αυτό… Για πρώτη φορά ομάδα της Premier League πέτυχε εννέα γκολ κόντρα στη Γιουνάιτεντ σε μια σεζόν (5-0, 4-0). Εντυπωσιακοί οι φίλοι των Reds, αποθέωσαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Γκάζι η Λίβερπουλ, θλιβερή η Γιουνάιτεντ

Οι οιωνοί ήταν με το πλευρό της Λίβερπουλ… Σούπερ φόρμα, τρομερό μομέντουμ, παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Στον αντίποδα, η Γιουνάιτεντ παρουσιάστηκε χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ζει έναν προσωπικό εφιάλτη. Ο Ράνγκνικ… φρόντισε να παρατάξει μια ομάδα «εγκλωβισμένη», με πέντε αμυντικούς, στερώντας της έτσι την ευκαιρία να φανεί απειλητική. Η Μάντσεστερ βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση και οι εμπνεύσεις του Γερμανού αποδείχθηκαν καταστροφικές. Είναι χαρακτηριστικό, πως στο τελευταίο σφύριγμα του α’ μέρους, η Γιουνάιτεντ είχε δεχθεί δυο γκολ, είχε κατοχή 24%, δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη μπαλιά και δεν έκανε ούτε φάση! Όλα… μηδέν!

Η Λίβερπουλ είχε εξαιρετικό ρυθμό, τέτοιο, που οι φιλοξενούμενοι της δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Στα πρώτα 45λεπτά η ομάδα του Κλοπ είχε έναν εντυπωσιακό Τιάγκο, ένα ρολόι που μαζί με τον Ντίας έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς. Μόλις στο 5ο λεπτό ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους.

Εξαιρετικός συνδυασμός, ο Σαλάχ έκανε τη σέντρα, η άμυνα ήταν… εκτός γηπέδου και ο Ντίας με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 1-0. Ο Πογκμπά τραυματίστηκε στο 10’, ο Λίνγκαρντ πήρε τη θέση του, αλλά και πάλι η φιλοξενούμενη δεν μπορούσε να αλλάξει τη μπάλα. Η Λίβερπουλ όταν ανέβαζε ρυθμό έβαζε δύσκολα και στο 16’ είχε καλή ευκαιρία με τον Μανέ.

Εξι λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0. Η μπάλα… κρύφτηκε, ο Σενεγαλέζος με τρομερή ασίστ βρήκε τον Σαλάχ, ο οποίος δεν αστόχησε. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια, η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο, δεν άφηνε τη Μάντσεστερ να περάσει το κέντρο, κυκλοφορούσε ιδανικά και στο 35’ βρήκε ξανά δίχτυα, αλλά το γκολ του Ντίας ακυρώθηκε.

Χαλαρά και στο δεύτερο η Λίβερπουλ!

Ο Ράνγκνικ προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του, περνώντας στη θέση του Τζόουνς τον Σάντσο. Η Λίβερπουλ δεν ανέβασε ρυθμό, η Γιουνάιτεντ βγήκε από την περιοχή της, ο Αγγλος εξτρέμ έδωσε μια σπιρτάδα στην ομάδα του και στο 64 ΄λίγο έλειψε να έρθει το γκολ. Στην πρώτη καλή προσπάθεια, ο Σάντσο βρήκε υπέροχα τον Ράσφορντ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Αλισον. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Λίβερπουλ αποφάσισε να πατήσει γκάζι και το τρίτο γκολ δεν ήρθε! Στο 68ο λεπτό ο Ρόμπερτσον έκλεψε, βγήκε… χαλαρά στην επίθεση, ο Ντίας έκανε την ασίστ και ο Μανέ πέτυχε το 3-0.

Η Μάντσεστερ… έπεσε ξανά, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο. Αντίθετα, η Λίβερπουλ είχε ακόμα μια εξαιρετική στιγμή! Στο 85’ οι Reds έκλεψαν τη μπάλα ψηλά, ο Ζότα έβγαλε πανέμορφη κάθετη στον Σαλάχ και ο Αιγύπτιος δεν δυσκολεύτηκε να «σκάψει» τον Ντε Χέα για το 4-0!

Λίβερπουλ: Αλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Χέντερσον, Τιάγκο (80' Κεϊτά), Φαμπίνιο (86' Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ, Ντίας (70' Ζότα)

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τζόουνς (46' Σάντσο), Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Νταλότ, Μπισάκα, Μάτιτς, Πογκμπά (10' Λίνγκαρντ), Μπρούνο, Ελάνγκα (84' Χάνιμπαλ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα