Ζότα: Καθοριστικά γκολ, τόλμη στον αέρα κι ας μην είναι... πρώτο μπόι (vids)

Ζότα: Καθοριστικά γκολ, τόλμη στον αέρα κι ας μην είναι... πρώτο μπόι (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ζότα: Καθοριστικά γκολ, τόλμη στον αέρα κι ας μην είναι... πρώτο μπόι (vids)

bet365

Έδιωξε το άγχος από τη Λίβερπουλ ενόψει του... τελικού με τη Σίτι. Σκόραρε ξανά με το κεφάλι. Άνοιξε πάλι το σκορ. Ο Ζότα έφτασε στα 20 τέρματα φέτος και υψώνει περήφανα όλο το ανάστημά του στο γήπεδο.

Μεσημέρι Σαββάτου. Ελάχιστες ώρες μετά την επιστροφή όλων των διεθνών στο Kirkby. Δύσκολες μέρες με μακρινά ταξίδια, υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες και επαναφορά με ματς πολύ νωρίς μέσα στην ημέρα.

Ο Κλοπ ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου, ο Ζότα όμως βοήθησε πολύ περισσότερο με το γκολ που πέτυχε στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης με την Γουότφορντ.

Έδιωξε το μεγαλύτερο κομμάτι από το βάρος που αισθάνονταν οι παίκτες της Λίβερπουλ, τόσο στους ώμους τους, όσο και στο πνευματικό κομμάτι. Και η συμβολή του Πορτογάλου ήταν ξανά καθοριστική.

  • Από το 1,78 του ύψους του, πρώτος σκόρερ με το κεφάλι!

Όχι ότι υπάρχει κάποιο άλλο... πρώτο μπόι στην επίθεση της Λίβερπουλ. Κάποιο από τα λεγόμενα «βαριά κορμιά» που συνεχώς απασχολούν αμυντικούς στην περιοχή με την σωματοδομή τους και είναι ζόρικοι για το μαρκάρισμα. Ο Ντιόγο Ζότα είναι ένας εκ των ταχυδυναμικών επιθετικών των «κόκκινων» που μπορεί να κάνει πολλές και μεγάλες ζημιές. Κι όχι μονάχα από το έδαφος, αλλά και... από αέρος.

Μετά και το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην Γουότφορντ στο «Άνφιλντ», ο Πορτογάλος είναι ο πρώτος σκόρερ στη φετινή Premier League με τον συγκεκριμένο τρόπο! Έχει στείλει 4 φορές τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, έχοντας επιχειρήσει μάλιστα 22 τελικές με αυτό το στυλ στη φετινή αγωνιστική περίοδο στην Λίγκα! Απέναντι στους «hornets» θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ από αέρος, αλλά η μπάλα έφυγε πιο ψηλά.

  • Ανοίγει το σκορ ή διορθώνει καταστάσεις

Για φέτος, με το σκοράρισμά του στο ματς του Σαββάτου, ο Ντιόγο Ζότα κατάφερε να φτάσει στα 20 τέρματα. Κι έχει δρόμο ακόμα! Το σημαντικότερο αυτών των τερμάτων δεν είναι απλά ο αριθμός, αλλά ό,τι έχουν σημάνει αυτά τα γκολ στα παιχνίδια της Λίβερπουλ. Τα 10 εξ αυτών έχουν επιτευχθεί με τους «κόκκινους» ν' ανοίγουν το σκορ για να πάρουν το ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια.

Για παράδειγμα, έβαλε μπροστά την ομάδα του κόντρα στην Γουότφορντ, το είχε κάνει και με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, είχε διαμορφώσει μόνος του το 2-0 επί της Λέστερ. Επιπλέον είχε ισοφαρίσει και την Τότεναμ μετά το 1-0 των «σπιρουνιών» στην ισοπαλία (2-2) του Λονδίνου, όπως επίσης είχε δείξει το δρόμο για την ανατροπή στο 3-1 επί της Νιούκαστλ στο «Άνφιλντ» στις 16 του περασμένου Δεκέμβρη.

Το σόου με τη Λέστερ

Το γκολ με την Τότεναμ

Διόρθωσε τα πράγματα και με την Νιούκαστλ

  • Σαν να... συνεννοείται με τον Άλισον

Τα γκολ του Ζότα κόντρα στην Άρσεναλ αλλά και απέναντι στους «hornets» το Σάββατο, έχουν κάτι κοινό και κάτι που ουδείς θα μπορούσε να έχει προβλέψει. Ο Άλισον έχει τη δική του συμμετοχή στα επιτεύγματα του Πορτογάλου συμπαίκτη του. Ο Βραζιλιάνος κρατάει ανέπαφη την εστία του σε μεγάλες ευκαιρίες των αντιπάλων κι έπειτα παίρνει τη σκυτάλη ο Ζότα για να... ανακουφίσει την Λίβερπουλ και να την οδηγήσει προς τη νίκη.

Στο «Έμιρεϊτς» ο Άλισον σταματάει το σουτ του Όντεγκααρντ σε απίθανη κλασσική ευκαιρία και μόλις 2 λεπτά αργότερα έρχεται το γκολ για τους «κόκκινους». Με την Γουότφορντ μεσολάβησαν μονάχα...35 δευτερόλεπτα, όπου ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ σταμάτησε το πλασέ του Κούτσκα από πλάγια θέση και ο Ζότα πήρε την κεφαλιά από την σέντρα του Τζο Γκόμες που αντικατέστησε τον Αλεξάντερ – Άρνολντ.

Ο Άλισον έσωσε, ο Ζότα βρήκε δίχτυα

«Όχι» στον Κούτσκα και γκολ στα 35'' μετά

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα