Λιντς – Τότεναμ 0-4: Τεσσάρα για ανάσα (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Λιντς – Τότεναμ 0-4: Τεσσάρα για ανάσα (vids)

bet365

Ένα ήρεμο μεσημέρι με τρία γκολ από το πρώτο ημίωρο και μια εύκολη νίκη μετά τη «σφαλιάρα» από την Μπέρνλι, ήταν το ζητούμενο για την Τότεναμ και το πήρε στο «Έλαντ Ρόουντ» απέναντι στην Λιντς (4-0). Σε Κέιν και Σον το απόλυτο ρεκόρ γκολ από αποκλειστικά δικές τους συνεργασίες.

Η εβδομάδα είχε κυλήσει αρμονικά για τα «σπιρούνια» που μετά τη μεγάλη νίκη επί της Σίτι ηττήθηκαν στο Turf Moor και αυτό προκάλεσε αναταράξεις με τον Κόντε πάνω στην απογοήτευσή του να δηλώνει ότι ουσιαστικά θα δεχόταν κάθε απόφαση της διοίκησης για το μέλλον του.

Η ηρεμία ήταν ζητούμενο έπειτα από αυτές τις περίεργες μέρες και η μικρή ανάσα εξασφαλίστηκε στο «Έλαντ Ρόουντ».

  • Σίφουνας μέχρι το 27', έντονη γιούχα από τον κόσμο της Λιντς

Έχοντας ήδη ξεπεράσει τον αριθμό των γκολ που είχε δεχθεί σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το περσινό πρωτάθλημα, η Λιντς έδειξε γι' ακόμα μια φορά ότι η άμυνά της είναι η ... χαρά κάθε αντιπάλου.

Γι' ακόμα ένα ματς το παθητικό φτάνει στα 3+ τέρματα, με την Τότεναμ να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο του «Έλαντ Ρόουντ» στο πρώτο ημίωρο. Ακόμα κι έτσι, όμως, τα «παγώνια» πάλι βγήκαν μπροστά, πάλι προσπάθησαν, πάλι έβγαλαν ενέργεια, όταν όμως το σκορ είναι από νωρίς στο 3-0, όλα πηγαίνουν στράφι...

Στο 10' ο Ντόχερτι με πλασέ από γέμισμα του Σεσενιόν σε επίθεση που ξεδιπλώθηκε απλά με δυο μεταβιβάσεις άνοιξε το σκορ. Στο 15' ο Κουλουσέφσκι από αριστερά άλλαξε για λίγο τη μπάλα με τον Ντόχερτι, οι τρεις αμυνόμενοι που ήταν στη φάση δεν σταμάτησαν την πορεία του από το κόρνερ μέχρι και την περιοχή και το χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα της Τότεναμ σκόραρε με σουτ στην κλειστή γωνία για το 2-0.

Από ψηλή μπαλιά του Ντόχερτι στο 27' προς τον Κέιν ήρθε και το τρίτο γκολ της ομάδας του Κόντε με τον Άγγλο στράικερ να κάνει μια επαφή τρέχοντας στο χώρο για να νικήσει τον Μελιέ. Τα «παγώνια» επιχείρησαν ν' απαντήσουν σε όλα αυτά, είχαν δοκάρι στο 17ο λεπτό σε προβολή του Κοχ μετά από αλλαγή της μπάλας με τον Ραφίνια, ενώ, ο τελευταίος στο 38' φώναξε για χέρι του Ντέιβις στην περιοχή, δίχως όμως να δοθεί πέναλτι...

  • Είχε ρυθμό, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα ο Σον

Η Λιντς επιχείρησε με την έναρξη του δευτέρου μέρους να μεταφέρει ξανά άμεσα όλο το παιχνίδι μπροστά στα καρέ του Γιορίς, όμως, η Τότεναμ δεν είχε την ίδια διάθεση κι έτσι προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα, να ηρεμήσει το ματς και να το φέρει στα μέτρα της. Οι Σεσενιόν και Ντόχερτι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από τον Μελιέ και το ματς συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν αέρα και ασφάλεια στο σκορ και τους γηπεδούχους να... παλεύουν για την αξιοπρέπειά τους.

Στο 76' η έλλειψη αυτοπεποίθησης και ψυχολογίας φάνηκε στο γεγονός πως ο Ντάλας μετά τη γκάφα του Γιορίς και την ανυπεράσπιστη εστία άργησε να τελειώσει τη φάση και όταν σούταρε ήταν αργά, χάνοντας την ευκαιρία. Στο 82' ο Τζέιμς με δεξί πλασέ αστόχησε και το σύνολο του Κόντε έβαλε και τέταρτο γκολ στο 86'. Ακόμα μια συνεργασία των Κέιν και Σον με τον Άγγλο να βγάζει φοβερή μπαλιά στο χώρο προς τον Νοτιοκορεάτη κι αυτός αφού πρώτα κατέβασε και έτρεξε με τη μπάλα στο δεξί, πλάσαρε για το τελικό 4-0. Επρόκειτο για την 37η συνεργασία τους που καταλήγει σε γκολ στην Premier League κι έτσι άφησαν πλέον στη 2η θέση τους Ντρογκμπά - Λάμπαρντ, απολαμβάνοντας την μοναξιά της πρώτης θέσης. Δοκάρι ο Ραφίνια στο 90' με εκτέλεση φάουλ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα