Κάρικ: «Όλη μου η ζωή η Γιουνάιτεντ, θα βοηθήσω για όσο μου ζητηθεί»

Κάρικ: «Όλη μου η ζωή η Γιουνάιτεντ, θα βοηθήσω για όσο μου ζητηθεί»

Newsroom
Κάρικ: «Όλη μου η ζωή η Γιουνάιτεντ, θα βοηθήσω για όσο μου ζητηθεί»

bet365

Ο Μάικλ Κάρικ έδωσε το παρών στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Βιγιαρεάλ για το Champions League, στην οποία μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Σόλσκιερ, δήλωσε την αφοσίωσή του και ξεκαθάρισε πως θα είναι παρών για όσο χρειαστεί.

Ο Μάικλ Κάρικ αναλαμβάνει τα ηνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι νεωτέρας, την στιγμή που οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν βγει στην αγορά προς αναζήτηση του διαδόχου του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. O παλαίμαχος Άγγλος χαφ, που στην ποδοσφαιρική του καριέρα φόρεσε 464 φορές την φανέλα της Γιουνάιτεντ, παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά ως προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» μπροστά στον Τύπο, και στη συνέχεια προέβη σε δηλώσεις συνοδεία του αρχηγού της ομάδας, Χάρι Μαγκουάιρ.

Εδώ τα σημαντικότερα αποσπάσματα των δηλώσεων του 40χρονου τεχνικού.

Για τον προκάτοχό του: «Η κατάσταση είναι αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά για όλους μας στον σύλλογο. Δούλεψα στο πλευρό του Όλε για τρία χρόνια και φυσικά τον ξέρω πολλά περισσότερα. Ήταν πολύ δύσκολο να τον βλέπουμε να χάνει τη δουλειά του, αλλά όπως και ο ίδιος συνήθιζε να λέει, τα αποτελέσματα είναι το παν στο ποδόσφαιρο. Θέλω να εκφράσω εκ μέρους του προπονητικού τιμ αλλά και των ποδοσφαιριστών ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Όλε.

Δεν κοιτάω όμως το παρελθόν. Είναι προφανές ότι η κατάσταση στην ομάδα δεν είναι η καλύτερη, και γι' αυτό έχουμε όλοι ευθύνες, με πρώτο εμένα. Θα προσπαθήσω να διορθώσω τα λάθη μου και να βελτιωθώ, και αυτό θέλω να περάσω και στους παίκτες μου. Έτσι ήμουν και σαν ποδοσφαιριστής, κοιτούσα πρώτα τι έκανα εγώ λάθος και μετά οι υπόλοιποι».

Γρήγορα όμως ο Κάρικ επικέντρωσε τις δηλώσεις του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας: «Αυτή τη στιγμή όλη μου η προσοχή βρίσκεται στο αυριανό ματς απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Ξέρω τους παίκτες πολύ καλά, αυτή η ομάδα είναι όλη μου η ζωή και είμαι έτοιμος να την βοηθήσω για όσο καιρό μου ζητηθεί, όποτε μου ζητηθεί. Αλλά ναι, ανυπομονώ για το παιχνίδι, ξέρω ότι έχουμε ντέρμπι κόντρα στην Τσέλσι την Κυριακή αλλά ειλικρινά δεν έχω σκεφτεί τίποτα πέρα από τον αγώνα στην Ισπανία, γι' αυτό με εμπιστεύτηκε η ομάδα και αυτή την αποστολή πρέπει να βγάλω εις πέρας.

Η Βιγιαρεάλ έχει μια φοβερή ομάδα, τους αντιμετωπίσαμε και πέρσι στον τελικό του Europa League, όπου χάσαμε με έναν οδυνηρό τρόπο. Στο ματς της φετινής σεζόν φάνηκε ότι είναι εξαιρετικοί με την μπάλα και έχουν πολύ καλούς παίκτες που μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Έχουν πολύ καλή ισοροπία σαν σύνολο, θα είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, οι οποίες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους».

Ένας από τους ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ του οποίου η αγωνιστική κάμψη έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην άσχημη φετινή παρουσία της ομάδας είναι αναμφίβολα ο Χάρι Μαγκουάιρ. Ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» μίλησε και εκείνος για τον πρώην προπονητή του, αλλά και το απαραίτητο νέο ξεκίνημα που χρειάζεται:

«Σεβόμασταν απεριόριστα τον Σόλσκιερ, συνεπώς ούτε κα για εμάς είναι εύκολο. Θέλαμε να πετύχουμε μαζί αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θα έπρεπε, και θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Ο προπονητής ήταν αυτός που πλήρωσε το τίμημα, όμως δεν ήταν μόνο δική του υπαιτιότητα.

Όλοι στο σύλλογο τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό προς το πρόσωπο του Όλε, ήταν και θα παραμείνει ένας θρύλος ​​​​​​του συλλόγου. Ο Όλε θα μας υποστηρίζει πάντα, οπότε πρέπει με αρχή το αυριανό παιχνίδι να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα για να αντιστρέψουμε το κλίμα γύρω από την ομάδα».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα