Ρούνεϊ: Η «βολίδα» με την οποία συστήθηκε στην Premier League (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Ρούνεϊ: Η «βολίδα» με την οποία συστήθηκε στην Premier League (vid)

bet365

Ο Γουέιν Ρούνεϊ πριν από ακριβώς 19 χρόνια έκανε τον κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου να τον μάθει και ν' αρχίσει να παρακολουθεί αυτό τον θρασύτατο νεαρό επιθετικό που εξαπέλυσε την «ρουκέτα» προς την εστία του Ντέιβιντ Σίμαν.

Ήταν η στιγμή και η μέρα που όλα ξεκίνησαν για τον νυν θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προπονητή της Ντέρμπι Κάουντι αυτή την περίοδο.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ως νεαρός ποδοσφαιριστής που άρχισε να τραβάει τα φώτα πάνω του, όχι μόνο δεν «τυφλώθηκε» και φοβήθηκε από τη λάμψη, αλλά έδειξε και γιατί στο βλέμμα του, άπαντες καταλάβαιναν ότι αυτό το παιδί έμπαινε στο γήπεδο για να καταστρέψει τον αντίπαλο.

Την 19η του Οκτώβρη του 2002, ο Ρούνεϊ με τη φανέλα της Έβερτον ζυγίζει ένα πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής και χαρίζει στα «ζαχαρωτά» την τεράστια νίκη με το τελικό 2-1 απέναντι στην Άρσεναλ και τον Ντέιβιντ Σίμαν.

Ήταν η έναρξη μιας τεράστιας επιτυχίας μπροστά από τα αντίπαλα δίχτυα στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Και φυσικά δεν θα ξεχάσει ποτέ και την 21η του Γενάρη του 2017, όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση στο Στόουκ, είχε ισοφαρίσει στο τελικό 1-1 για τη Γιουνάιτεντ, για να γίνει και ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για τους «κόκκινους διαβόλους».

@Photo credits: video screen
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα