Νόριτς - Λίβερπουλ 0-3: Κόκκινο «deja vu» με ασίστ Τσιμίκα και «μοιραίο» Τζόλη (vid)

Νόριτς - Λίβερπουλ 0-3: Κόκκινο «deja vu» με ασίστ Τσιμίκα και «μοιραίο» Τζόλη (vid)

bet365

Και με τους τρεις Έλληνες βασικούς, η ίδια κατάληξη. Η Λίβερπουλ πέρασε σαν σε... repeat από τη Νόριτς με 3-0 και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του League Cup, με δημιουργό Κώστα Τσιμίκα (ασίστ στο 0-2) και δύο γκολ του Μιναμίνο. Νικήθηκε ο Τζόλης σε πέναλτι που κέρδισε ο Γιαννούλης.

Αυτό που όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι περίμεναν από το περασμένο καλοκαίρι και είδαν κατά τα 2/3 στην πρεμιέρα της Premier League, έγινε πραγματικότητα. Τρεις Έλληνες βασικοί επί αγγλικού εδάφους, Κώστας Τσιμίκας εναντίον Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστου Τζόλη αυτή τη φορά για το League Cup. Μπορεί η διοργάνωση να άλλαξε, όμως, το έργο ήταν μια «κόπια» από τη συνάντηση του πρωταθλήματος, με τη Λίβερπουλ να παίρνει με το ίδιο σκορ (0-3) τη νίκη και την πρόκριση στον 4ο γύρο, μένοντας για 16ο σερί ματς αήττητη απέναντι στα Καναρίνια κι επικρατώντας για 9ο στα τελευταία 11 σκοράροντας τουλάχιστον τρία γκολ!

Τσιμίκας το κόρνερ και γκολ, Τζόλης το πέναλτι και... «στοπ»

Με πολλές αλλαγές και τους δύο ταλαντούχους πιτσιρικάδες, Γκόρντον (προσεχώς 17χρονος) και Μπράντλεϊ (18χρονος) να κάνουν ντεμπούτο, η Λίβερπουλ βρήκε από πολύ νωρίς το προβάδισμα χάρη σε ένα ξεχασμένο μέλος της κόκκινης αρμάδας. Ο Τάκι Μιναμίνο, στην πρώτη του τελική στο ματς στο 4ο λεπτό, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και με άμεση εκτέλεση με πλάτη στην εστία από την ασίστ του Οριγκί νίκησε τον Γκαν. Σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ, την οποία ανέλαβε ως... συνήθως ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος ήταν σχεδόν αποκλειστικά ο παίκτης που εκτελούσε όλα τα στημένα για τους Reds στο «Carrow Road».

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιτεθούν άμεσα, με τον Χρήστο Τζόλη να έχει καλές στιγμές στην ανάπτυξη των αντεπιθέσεων. Όπως αυτή στο 6ο λεπτό, όταν τροφοδοτήθηκε στα αριστερά και με υπέροχη παράλληλη μπαλιά θέλησε να βρει τον Άιντα, ο οποίος, όμως, οριακά δεν μπόρεσε να κάνει επαφή. Ο Έλληνας επιθετικός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, προκάλεσε προβλήματα, κέρδισε φάουλ και είχε και μια άψογη συνεργασία με τον Δημήτρη Γιαννούλη από τα αριστερά, με τον 19χρονο εξτρέμ να «σπάει» με τακουνάκι για τον Άιντα, ο οποίος, όμως, πλάσαρε αδύναμα στο 33.

Οκτώ λεπτά αργότερα, οι δύο Έλληνες των Καναρινιών πρωταγωνίστησαν στη φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες. Από δυνατό σουτ του Τζόλη που απέκρουσε με δυσκολία ο Κέλεχερ, ο Γιαννούλης πήρε το... rebound και προστατεύοντας τη μπάλα με το κορμί του κέρδισε πανέξυπνα το πέναλτι από τον άπειρο Μπράντλεϊ. Ο Τζόλης έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και είχε την ευκαιρία να προσθέσει στον λογαριασμό που άνοιξε με «μαγικό» τρόπο (δύο γκολ, δύο ασίστ) στον δεύτερο γύρο του θεσμού και τη νέα του ομάδα. Ωστόσο, ο Ιρλανδός κίπερ τον σταμάτησε από τα έντεκα βήματα, με εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα πόδι στο μέσο της εστίας και διατήρησε το 0-1 στο ημίχρονο.


Ασίστ «Τσίμι», αναγεννημένοι Μιναμίνο-Οριγκί

Κι αφού οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν σε καθοριστικό σημείο, το κράμα πιτσιρικάδων και παικτών που έψαχναν την ευκαιρία από τον Γιούργκεν Κλοπ έβαλε το ματς για... ύπνο. Ο εκ των πιο έμπειρων τη φετινή σεζόν σε αυτή την 11άδα, Κώστας Τσιμίκας, έδωσε το σύνθημα και μια υπέροχη ασίστ στο 51', σερβίροντας με γλυκιά σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του αναγεννημένου Ντιβόκ Οριγκί για το 2-0.

Στο 66' ο Έλληνας μπακ των Reds έδωσε τη θέση του στον Ρόμπερτσον, τρία λεπτά αργότερα έκανε το ίδιο ο Τζόλης αντί του Πούκι, αφήνοντας τον Δημήτρη Γιαννούλη τον μοναδικό που έβγαλε 90λεπτο, στην επιστροφή του στη δράση μετά τον τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεών του με την Εθνική Ελλάδος.

Το τελευταίο λιθαράκι μπήκε ξανά από τον Μιναμίνο, ακόμα πιο εντυπωσιακά. Ο Ιάπωνας (σκόραρε μετά τον Δεκέμβριο του 2020), υποδέχθηκε τη μπάλα, την συγκράτησε με το κοντρόλ κι ενώ φαινόταν πως δεν έχει καλή ισορροπία, «άδειασε» τον Γκαν με διπλή προσποίηση κι εκτέλεσε για το 3-0, σφραγίζοντας την πρόκριση και μια εμφάνιση-υπόσχεση για αυξημένη συμμετοχή του στο υπόλοιπο της σεζόν των Reds.

Νόριτς (Ντάνιελ Φάρκε): Γκαν, Ομομπαμίντελε, Χάνλεϊ, Γκίμπσον, Μούμπα (69΄ Ράσιτσα), Ραπ, Γιαννούλης, Γκίλμορ, Λέε-Μελού (77' Ντάουελ), Άιντα, Τζόλης (69' Πούκι)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ, Κονατέ, Γκόμεζ, Τσιμίκας (66' Ρόμπερτσον), Κεϊτά (46' Μόρτον), Τζόουνς (87' Χέντερσον), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Γκόρντον, Μιναμίνο, Οριγκί

Εξάρα με ανατροπή η Σίτι, αποκλεισμός-σοκ για Έβερτον και Γουότφορντ

Δέχθηκε ένα «σοκ», αλλά ακόμα και με τα 18χρονα η Μάντσεστερ Σίτι μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ματς με τη Γούικομ, την οποία συνέτριψε τελικά με 6-1. Όλα ξεκίνησαν αντίθετα, βέβαια, αφού στο 22' ο Χάνλαν έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους του... beast, Αντεμπάγιο Ακινφένουα. Οι σταρ των Πολιτών, όμως, γύρισαν άμεσα το ματς: Ντε Μπρόινε στο 29', Μαχρέζ στο 43' και Φόντεν στο 45+1' έγραψαν το 3-1, με τον θρίαμβο να γράφεται ολοκληρωτικά στο δεύτερο μέρος από Τόρες (71΄), δεύτερο γκολ του Αλγερινού (83') και τον Πάλμερ (88').

Την ίδια ώρα, Μπέρνλι (4-1 τη Ρότσντεϊλ), Μπρέντφορντ (7-0 την Όλνταμ), Σαουθάμπτον (4-2) πεν. την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) και Λιντς (6-5 πεν. τη Φούλαμ) έπαιρναν εύκολα ή δύσκολα το εισιτήριο για τον 4ο γύρο. Από τις ομάδες της Premier League θύμα έκπληξης έπεσαν Έβερτον και Γουότφορντ, με τα Ζαχαρωτά του Ράφα Μπενίτεθ να χάνουν με 8-7 στα πέναλτι από την ΚΠΡ και τους Χόρνετς να γνωρίζουν εντός έδρας ήττα με 3-1 από τη Στόουκ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Γουίγκαν - Σάντερλαντ 0-2
  • Γουότφορντ - Στόουκ 1-3
  • ΚΠΡ - Έβερτον 8-7 πέναλτι (2-2 κ.α.)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Γουίκομ 6-1
  • Μπέρνλι - Ρότσντεϊλ 4-1
  • Μπρέντφορντ - Όλνταμ 7-0
  • Νόριτς - Λίβερπουλ 0-3
  • Πρέστον - Τσέλτεναμ 4-1
  • Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 2-4 πεν. (2-2 κ.α.)
  • Φούλαμ - Λιντς 5-6 πεν. (0-0 κ.α.)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα