Γουλβς - Μπρέντφορντ 0-2: Την «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο (vid)

Κώστας Τόπας
Γουλβς - Μπρέντφορντ 0-2: Την «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο (vid)

bet365

Με δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, η νεοφώτιστη Μπρέντφορντ κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το «Μολινό» και παράλληλα να πανηγυρίσει το πρώτο της διπλό στην πρώτη κατηγορία πρωταθλήματος, έπειτα από 74 χρόνια.

Το παιχνίδι άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, καθώς στο 25’ ο Τόνεϊ κέρδισε πέναλτι, ύστερα από μαρκάρισμα του Μαρσιάλ. Ο 25χρονος Άγγλος επιθετικός ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ζοσέ Σα για το 1-0 της Μπρέντφορτ.

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας που την οδήγησε στην άνοδο την περυσινή σεζόν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα με τους «λύκους». Τρία λεπτά μετά την επίτευξη του τέρματος, βρήκε ξανά δίχτυα με τακουνάκι, αλλά για κακή του τύχη, η μπάλα βρήκε στο χέρι πριν καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα και το γκολ δεν κατοχυρώθηκε.

Στο 31’ η Γουλβς προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά η οβίδα που επιχείρησε ο Αντάμα Τραορέ, εκτός περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ότι δεν κατάφερε πάντως να κάνει η Γουλβς, το πέτυχε η Μπρέντφορντ στο 34’. Αυτή τη φορά ο Τόνεϊ από σκόρερ, έγινε δημιουργός, καθώς με υπέροχη μπαλιά έστρωσε στον Εμπεουμό κι εκείνος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γουλβς ανέβασε την απόδοσή της προκειμένου να μειώσει στο σκορ και να ξαναμπεί στο ματς. Ωστόσο, η Μπρέντφορντ, η οποία έμεινε και με παίκτη λιγότερο στο 65’ κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της και δεν επέτρεψε στην αντίπαλο της να πλησιάσει την εστία του Ράγια.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να πετύχουν και τρίτο τέρμα στην αναμέτρηση, αλλά ο Εμπεουμό σημάδεψε το δοκάρι. Ετσι, το 0-2 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα και η Μπρέντφορντ κατέκτησε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Αυτό ήταν και το πρώτο διπλό για τις «μέλισσες» στην πρώτη κατηγορία πρωταθλήματος, έπειτα από 74 χρόνια.

Από την άλλη η Γουλβς, η οποία τελείωσε το ματς, χωρίς τελική στον στόχο, γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα στην έδρα της και ισοφάρισε την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της. Πλέον, μετράει μόλις 3 βαθμούς ούσα στην 14η θέση, ενώ η νεοφώτιστη Μπρέντφορντ «σκαρφάλωσε» στην θέση με 8 βαθμούς.

Γουλβς: Σα, Κίλμαν, Κόουντι, Σαΐς (46’ Τσαν), Ν. Σεμέδο (82’ Σοάρες), Μουτίνιο, Νέβες, Μαρσάλ (72’ Ποντένσε), Τρινκάο, Τραορέ, Χιμένες

Μπρέντφορντ: Ράγια, Αγιερ, Γιάνσον (82’ Γιόργκενσεν), Πίνοκ, Κανιός (67’ Ονιέκα), Μπατίστ, Γιάνελτ, Νόργκααρντ, Χένρι (76’ Ράσμουσεν), Εμπεουμό, Τόνεϊ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα