Χάαλαντ: Ο Κούμαν είχε απορρίψει τη μεταγραφή του στην Έβερτον

Χάαλαντ: Ο Κούμαν είχε απορρίψει τη μεταγραφή του στην Έβερτον

bet365

Πίσω στο 2016, ο τότε προπονητής της Έβερτον, Ρόναλντ Κούμαν, είχε αγνοήσει τους σκάουτερ και είχε απορρίψει τη μεταγραφή ύψους 4 εκατ. ευρώ για έναν 16χρονο φέρελπι στράικερ ονόματι... Έρλινγκ Χάαλαντ!

Το όνομά του απασχολεί διαρκώς την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Όλα τα κορυφαία κλαμπ τον θέλουν, ελάχιστα, όμως, μπορούν να τον αποκτήσουν και η Μπαρτσελόνα ανήκει μάλλον... αποκλειστικά στην πρώτη κατηγορία. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρίσκεται εδώ και καιρό στη μεταγραφική λίστα (και) της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος, όμως, όταν είχε την ευκαιρία να τον αποκτήσει στο παρελθόν, την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Το 2016, ο Ολλανδός τεχνικός είχε μόλις μετακινηθεί στον πάγκο της Έβερτον μετά από μια επιτυχημένη διετία στη Σαουθάμπτον και ο τότε σκάουτερ των Ζαχαρωτών, Στιβ Γουόλς είχε «κλεισμένο» το deal ύψους 4 εκατ. ευρώ για τον τότε 16χρονο στράικερ που αγωνιζόταν στη νορβηγική Byrne της β' κατηγορίας.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο ίδιος ο σκάουτερ, στις ανακαλύψεις του οποίου περιλαμβάνονται οι Ενγκολό Καντέ, Ριγιάντ Μαχρέζ και Τζέιμι Βάρντι, τόσο ο Κούμαν όσο και η διοίκηση είχαν απορρίψει επιδεικτικά την περίπτωσή του.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, με τον Χάαλαντ να μεταγράφεται κατά σειρά σε Μόλντε και Ζάλτσμπουργκ, όπου πρωτοσυστήθηκε στο ευρύ κοινό πριν μετακομίσει στη Βεστφαλία και τη Ντόρτμουντ τον χειμώνα του 2020.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα