Ραμόν: «Θα προσπαθώ πάντα να τιμώ αυτή τη φανέλα»

Newsroom
Ραμόν: «Θα προσπαθώ πάντα να τιμώ αυτή τη φανέλα»

bet365

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ μίλησε στο match programme για την έως τώρα εμπειρία του στον Ολυμπιακό, την σύγκριση του πρωταθλήματος Ελλάδας και Βραζιλίας, κι έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο των Ερυθρολεύκων.

Η συνέντευξη του Ραμόν στο σημερινό match programme:

Πώς βιώνεις αυτούς τους πρώτους σου μήνες ως παίκτης του Ολυμπιακού;
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό για την ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα του καλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα».

Ήταν εύκολη η προσαρμογή σου, έχοντας φύγει για πρώτη φορά από την πατρίδα σου;
«Δεν ήταν εύκολο στην αρχή, αλλά όσο περνούν οι μέρες προσαρμόζομαι. Σήμερα νιώθω ήδη σαν στο σπίτι μου».

Πώς έζησες το ντεμπούτο σου με τη φανέλα του Ολυμπιακού;
«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Όχι μόνο δικό μου, αλλά και της οικογένειάς μου. Και κυρίως για το ντεμπούτο στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας».

Τι είναι αυτό που σε εντυπωσιάζει περισσότερο στον Ολυμπιακό;
«Η ενότητα που έχουμε και η δίψα μας να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Η ομάδα μας είναι πολύ συγκεντρωμένη, εργαζόμαστε καθημερινά για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Αν σε ρωτούσε κανείς συμπατριώτης σου για τον Ολυμπιακό, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα του έλεγες;
«Για τον κόσμο. Σίγουρα για τον κόσμο. Πάντα δημιουργούν μια όμορφη γιορτή, είτε στις κερκίδες, είτε στους δρόμους».

Σε σχέση με το πρωτάθλημα της Βραζιλίας, τι διαφορές παρατηρείς σε σχέση με το ελληνικό;
«Είναι μια προσαρμογή για εμένα. Πιστεύω ότι εξελίσσομαι τακτικά, γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πιο τακτικό και περισσότερο ποδόσφαιρο σωστής τοποθέτησης σε σχέση με το βραζιλιάνικο. Δεδομένου ότι στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο εμείς οι αθλητές δεν είμαστε μόνο σε μία θέση, αυτοσχεδιάζουμε περισσότερο, ενώ στην Ελλάδα το παιχνίδι τείνει να είναι πιο τακτικό. Μπορώ να τολμήσω να πω ότι στο Brasileirão έχουμε υψηλότερο τεχνικό επίπεδο από ό,τι στο ελληνικό πρωτάθλημα, όμως θαυμάζω την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο απαιτεί μεγάλη ταχύτητα, πολλή σωματική δύναμη, έχει πολλή επαφή, αντεπίθεση και πολύ κάθετο παιχνίδι. Ένα πολύ καλά οργανωμένο πρωτάθλημα, με ομάδες οι οποίες έχουν προγραμματισμό. Ενα ισορροπημένο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους του Ολυμπιακού;
«Όπως είπα στην πρώτη συνέντευξη όταν έφτασα εδώ, πάντα θα δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι και θα προσπαθώ πάντα να τιμώ αυτή τη φανέλα».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα