Πορτογαλία - Τουρκία 3-1: Ένα βήμα μακριά από το Μουντιάλ η ομάδα του Σάντος (vid)

Πορτογαλία - Τουρκία 3-1: Ένα βήμα μακριά από το Μουντιάλ η ομάδα του Σάντος (vid)

bet365

Έκανε τα εύκολα... δύσκολα, κινδύνευσε με ισοφάριση στο 85', αλλά η Πορτογαλία «σφράγισε» τελικά την πρόκριση στον τελικό των μπαράζ για το Μουντιάλ, με νίκη 3-1 επί της Τουρκίας. «Μοιραίος» Γιλμάζ για τους Τούρκους με χαμένο πέναλτι στο 85' για το 2-2.

Μέσα στην έδρα της, δεν μπορούσε να χάσει αυτή την ευκαιρία. Η Πορτογαλία έκανε τα εύκολα δύσκολα στον έτσι κι αλλιώς δύσβατο δρόμο που επέλεξε προς το Μουντιάλ του Κατάρ, αυτόν των μπαράζ, αλλά το πρώτο εμπόδιο το πέρασε με επιτυχία. Όχι, όμως και με ιδιαίτερη άνεση, αφού τα… χρειάστηκε στο φινάλε απέναντι στην Τουρκία, παρά το τελικό 3-1. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο, θα βρίσκεται στον τελικό του δικού της «μονοπατιού» στα μπαράζ και μάλιστα απέναντι στο απόλυτο αουτσάιντερ, τη Βόρεια Μακεδονία, απέχοντας έτσι μόλις ένα βήμα μακριά από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μετά από ένα ιδανικό πρώτο ημίχρονο, οι Ίβηρες λίγο έλειψαν να... γκρεμίσουν ό,τι έχτισαν με συνοπτικές διαδικασίες. Μόλις στο 15', μετά την πρώτη προειδοποίηση του Ζότα, ο Οτάβιο άνοιξε το σκορ για την Πορτογαλία παίρνοντας το «rebound» από το σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα που σταμάτησε στο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης μετατράπηκε σε δημιουργό στο 42', σερβίροντας το 2-0 στον Ντιόγκο Ζότα που έδειχνε να «καθαρίζει» την υπόθεση πρόκριση.

Η Τουρκία του Στέφαν Κουντς, όμως, αδικούταν από το 2-0. Κι αυτό διότι στο μεσοδιάστημα είχε πάρει τα ηνία του αγώνα και «πυροβολούσε» τελικές, με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Κουτλού στο δεύτερο δοκάρι στο 23' και το σουτ του Τσαλχάνογλου που απέκρουσε δύσκολα ο Ντιόγκο Κόστα στο 27'. Οι ρόλοι στο δεύτερο μέρος αντιστράφηκαν κι εκεί που η Πορτογαλία απειλούσε για το τρίτο γκολ, το ματς ανατράπηκε για τα καλά από το 65' και μετά. Μετά από καταπληκτική συνεργασία έξω από την περιοχή, ο Ουντέρ έπαιξε ιδανικά το 1-2 με κάθετη πάσα στον Μπουράκ Γιλμάζ, ο οποίος πλάσαρε άνετα για το 2-1. Το γκολ άλλαξε τις ισορροπίες, έδωσε νέα πνοή στην Τουρκία και στο 83' ο βετεράνος ηγέτης της βρήκε την ευκαιρία της καριέρας του με την εθνική για να τη στείλει σε Μουντιάλ μετά από 20 χρόνια. Ωστόσο, τη σπατάλησε.

Στο πέναλτι που κέρδισε ο Ουνάλ από ανατροπή του Φόντε, ο στράικερ της Λιλ απάντησε με «τραγική» εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα πολύ πάνω από τα δοκάρια, αφήνοντας τους συμπατριώτες του στα κρύα του λουτρού.

Το «τελειωτικό χτύπημα» για την Πορτογαλία έδωσε ο Νούνιες στο 90+4', ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο άγγιξε το δικό του προσωπικό γκολ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Νταλότ, Ντανίλο, Φόντε, Γκερέιρο (88' Μέντες), Φερνάντες (80' Καρβάλιο), Μουτίνιο (88' Νούνιες), Σίλβα, Ρονάλντο, Ζότα (71' Φέλιξ), Οτάβιο (88' Λεάο)

Τουρκία (Στέφαν Κουντς): Τσακίρ, Καμπάκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Κουτλού (90’ Ντουρσούν), Τσελίκ (80’ Γιαζιτζί), Κοκτσού (80’ Τοκόζ), Τσαλχάνογλου, Ακτούρκογλου (66’ Ουνάλ), Ουντέρ, Γιλμάζ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα