Τσέφεριν - FIFA: Απειλεί με μποϊκοτάζ αν περάσει το πλάνο για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια

Newsroom
Τσέφεριν - FIFA: Απειλεί με μποϊκοτάζ αν περάσει το πλάνο για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια

bet365

Ευθεία απειλή προς τη FIFA για το Μουντιάλ ανά δύο χρόνια απηύθηνε και πάλι ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, καθιστώντας σαφές ότι οι ομοσπονδίες της UEFA αλλά και της Λατινικής Αμερικής δεν θα συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο project.

Την ώρα που η επιτροπή της FIFA «στρώνει» το έδαφος της αλλαγής στο τοπίο των εθνικών ομάδων και το ετήσιο καλεντάρι, σχεδιάζοντας ενιαία προκριματικά Μουντιάλ μέσα σε έναν μήνα με ορίζοντα τη διεξαγωγή του Μουντιάλ ανά δύο χρόνια, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν και η UEFA παραμένουν κάθετοι. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας φώναξε βροντερό «όχι» στο φιλόδοξο κι αμφιλεγόμενο όραμα του Τζιάνι Ινφαντίνο, απειλώντας ευθέως με μποϊκοτάζ μέσω της αποχής των χωρών της Ευρώπης αλλά και της Λατινικής Αμερικής από το project.

Μιλώντας στους «Times», ο ισχυρός άνδρας της UEFA έκανε λόγο για φορμάτ που θα «σκοτώσει» τους ποδοσφαιριστές, αλλά και για αλλοίωση της βασικής αξίας μιας τεράστιας διοργάνωσης όπως το Μουντιάλ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που είναι η αναμονή τεσσάρων ετών μέχρι την επόμενη διοργάνωση. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η FIFA δεν έχει ανοίξει τον παραμικρό δίαυλο επικοινωνίας με την UEFA και πως όλα κυκλοφόρησαν «πισώπλατα», μέσω δημοσιευμάτων.

«Ως ευρωπαϊκές χώρες και ομοσπονδίες-μέλη, μπορούμε να αποφασίσουμε να μην αγωνιστούμε. Απ' όσο ξέρω, οι Νοτιοαμερικάνοι βρίσκονται στην ίδια μεριά με μας, συνεπώς... καλή τύχη σε ένα Μουντιάλ σαν κι αυτό.

Η ύπαρξη ενός μηνιαίου τουρνουά κάθε καλοκαίρι θα "σκοτώσει" τους παίκτες. Αν γίνεται κάθε δύο χρόνια, θα πέφτει πάνω στο Παγκόσμιο Κύπελλο των γυναικών και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η βασική του αξία είναι ότι διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, το περιμένεις, είναι σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα τεράστιο γεγονός.

Ελπίζω η FIFA να λογικευτεί, διότι δεν θεωρώ σωστή προσέγγιση να απευθύνονται σε όλους εκτός από τις συνομοσπονδίες, να μη μιλούν σε μας. Δεν μας προσέγγισαν, δεν τηλεφώνησαν, δεν έλαβα επιστολή ή τίποτα άλλο. Απλά διάβασα για το πλάνο στα media
».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα