Ένωση φιλάθλων εθνικών ομάδων: «Όχι σε Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια»

Βασίλης Τεμπέλης
Ένωση φιλάθλων εθνικών ομάδων: «Όχι σε Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια»

bet365

Η ένωση φιλάθλων εθνικών ομάδων εξέφρασε την κατηγορηματική της αντίθεση στην ιδέα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

Η ρηξικέλευθη ιδέα του πρώην προπονητή της Άρσεναλ και νυν υπευθύνου ανάπτυξης ποδοσφαίρου της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, για διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια - αντί κάθε τέσσερα - δεν βρίσκει σύμφωνους τους οπαδούς.

Η ένωση φιλάθλων εθνικών ομάδων εξέφρασε την κατηγορηματική της αντίθεση στην ιδέα, καλώντας τη FIFA και τις εθνικές ομοσπονδίες να μην προχωρήσουν στην υλοποίησή της.

«Η διοργάνωση του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια απειλεί την ισορροπία στο καλεντάρι, καθιστά εύθραυστες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Γιατί να εγκαταλείψουμε μια παράδοση ενός αιώνα; Το Μουντιάλ είναι κάτι ιδιαίτερο, είναι παγκόσμιο γεγονός. Οι οπαδοί πλέον δεν έχουν ούτε το χρόνο, ούτε τα χρήματα, ούτε την ικανότητα να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του κόσμου κάθε δύο χρόνια.

Καλούμε τη FIFA και τις εθνικές ομοσπονδίες να εγκαταλείψουν κάθε τέτοια σκέψη, το ποδόσφαιρο χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τους φιλάθλους που πληρώνουν τα εισιτήρια», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα