Λιονέλ Μέσι: Η φανέλα του στον τελικό του Μουντιάλ αναμένεται να πουληθεί για 10 εκατ.

Newsroom
lionel_messi_argentina

bet365

Η φανέλα που φόρεσε ο Λιονέλ Μέσι στη νίκη της Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 επί της Γαλλίας, αναμένεται να πουληθεί για ένα ποσό ρεκόρ ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων (9 εκατ. ευρώ).

Ένα σετ από έξι φανέλες που φορούσε ο Λιονέλ Μέσι στο Μουντιάλ του Κατάρ βγήκε... στο σφυρί στον οίκο Sotheby's στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη.

Οι φανέλες του Αργεντινού σταρ είχαν προσελκύσει προσφορές ύψους 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων έως το μεσημέρι της Τετάρτης, με 26 ώρες να απομένουν μέχρι το κλείσιμο των προσφορών.

Εάν η παρτίδα προσελκύσει προσφορές άνω των 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων, θα σημειώσει ρεκόρ τιμής για αθλητικά προϊόντα, επισκιάζοντας τα 10,091 εκατομμύρια δολάρια που πληρώθηκαν πέρυσι για μια φανέλα που φόρεσε ο Μάικλ Τζόρνταν στον Παιχνίδι 1 των Τελικών του ΝΒΑ το 1998.

Οι φανέλες του Μέσι θα γίνουν η πιο ακριβή φανέλα ποδοσφαίρου που πουλήθηκε ποτέ, αν κοστίσουν πάνω από τις 7.142.500 λίρες που δόθηκαν νωρίτερα φέτος για τη φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα όταν σκόραρε δύο φορές για να αποκλείσει την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986. Η φανέλα του Ντιεγκίτο ανήκει τα τελευταία 35 χρόνια στον Στιβ Χοτζ, τον Άγγλο μέσο που συνέβαλε στο «χέρι του Θεού». Οι δύο τους αντάλλαξαν φανέλες στο τέλος του αγώνα.

Το σετ του pulga περιλαμβάνει δύο φανέλες που φορούσε στη φάση των ομίλων. Ενώ οι άλλες τέσσερις φορέθηκαν κατά τη διάρκεια της φάσης των 16, των προημιτελικών, των ημιτελικών και του τελικού. Θυμίζουμε ότι ο Μέσι τελείωσε τη διοργάνωση με επτά γκολ και τρεις ασίστ, συμπεριλαμβανομένων δύο γκολ στον τελικό. Έλαβε τη χρυσή μπάλα ως ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά και το ασημένιο παπούτσι ως ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ πίσω από τον Κιλιάν Μπαπέ.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα