Φαν Ντάικ στο Gazzetta: «Στο 2-2 πίστεψα στην πρόκριση»

Γιάννης Λαμπίρης
Φαν Ντάικ στο Gazzetta: «Στο 2-2 πίστεψα στην πρόκριση»

bet365

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μίλησε στο Gazzetta για τα συναισθήματά του, όταν η Ολλανδία πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αποστολή στο Κατάρ: Γιάννης Λαμπίρης

Ήταν από τους πρωταγωνιστές της Ολλανδίας σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά χάνοντας το πρώτο πέναλτι της ομάδας του στη διαδικασία o Βίρτζιλ Φαν Ντάικ φεύγει απογοητευμένος από το Κατάρ.

Στη μεικτή ζώνη απάντησε στην ερώτηση του Gazzeta.gr για το αν πίστεψε στην πρόκριση, όταν έγινε το 2-2 στις καθυστερήσεις, λέγοντας: «Ναι ήταν τρομερή η προσπάθειά μας και αυτό μας έδωσε σε όλους μεγάλη πίστη. Χάναμε με 2-0 και έπρεπε να αντιδράσουμε, κυνηγήσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό το παιχνίδι και καταφέραμε να το στείλουμε στην παράταση. Εκεί ναι πίστεψα ότι η ψυχολογία είναι με το μέρος μας και ότι πλέον θα έχουμε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση όμως δεν τα καταφέραμε και σε αυτό φταίω και εγώ γιατί έχασα το πρώτο πέναλτι» και συνέχισε απαντώντας και στις άλλες ερωτήσεις των συναδέλφων από όλο τον κόσμο.

Αναλυτικά οι υπόλοιπες ατάκες του

Για το μέλλον της Εθνικής Ολλανδίας: «Δεν μπορώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή για το μέλλον. Εγώ θέλω να συγχαρώ όλο το σταφ, τους συμπαίκτες μου και όλους για την προσπάθεια που έκαναν σε όλο το τουρνουά»

Για το τί είπε ο Φαν Χάαλ: «Ήμουν στην αίθουσα του ντόπινγκ κοντρόλ και δεν παραβρέθηκα έτσι στην ομιλία του κόουτς Φαν Χάαλ, άρα δεν μπορώ να σας μεταφέρω τι είπε»

Για τα συναισθήματά του: «Είμαστε όλοι απογοητευμένοι αλλά έτσι είναι η ζωή και πρέπει να συνεχίσουμε»

Για το γκολ της ισοφάρισης: «Ναι ήταν πολύ έξυπνη η κομπίνα στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Βέρχοστ έχει ξαναπετύχει τέτοιο γκολ πριν λίγο καιρό».

Για το χαμένο του πέναλτι: «Ο Μαρτίνεζ έκανε καλά τη δουλειά του και απεκρουσε δύο πέναλτι, το ένα δικό μου. Δεν είχα βρεθεί αντιπαλός του σε ανάλογη φάση στην Premier League».

Για το πως νιώθει: «Θα προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε. Προσωπικά εγώ με την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Οσο για την εθνική πρέπει τώρα να επικεντρωθούμε στην πρόκρισή μας στα τελικά του Euro και μετά έχουμε το καλοκαίρι και τους τελικούς του Nations League».

Για την διαιτησία: «Δεν θα κάνω σχόλιο για τον διαιτητή».

Για την διαδικασία των πέναλτι: «Τα πέναλτι είναι ρουλέτα. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν πήγαμε καλά σε όλο το τουρνουά. Είχαμε εξασκηθεί στα πέναλτι αλλά αυτά συμβαίνουν. Δεν είναι εύκολο όταν έχεις 80.000 κόσμο να σε αποδοκιμάζει τη στιγμή της εκτέλεσης»

Για το τί έχει στο μυαλό του: «Σκέφτομαι πάντα θετικά για το μέλλον, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Να αλλάξει η χρονιά και θα δούμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή τον ρώτησαν για τη συμπεριφορά των Αργεντίνων μετά τον αγώνα, με τον έμπειρο στόπερ να κάνει παίρνει μια έκφραση στο πρόσωπό του, χωρίς ωστόσο να απαντήσει.

Τέλος, να επισημάνουμε πως Φαν Ντάικ ήταν αυτός που διάλεξε τη συγκεκριμένη εστία για τα πέναλτι, επειδή ήταν η μόνη που πίσω είχε και κάποιους Ολλανδούς που όμως ήταν η μεγάλη μειοψηφία σε όλο το γήπεδο.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα