Ο Μουντιαλικός (πλέον) Ντεβί Επασί

Newsroom
 Ο Μουντιαλικός (πλέον) Ντεβί Επασί

bet365

Ο Ντεβί Επασί που πριν από περίπου πέντε χρόνια ήρθε άγνωστος μεταξύ αγνώστων στην Ελλάδα, έπαιξε πρόσφατα για πρώτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και υπερασπίστηκε την εστία του Καμερούν.

Το όνειρό του πραγματικότητα έκανε πρόσφατα ο Ντεβί Επασί, καθώς έπαιξε για πρώτη φορά σε Μουντιάλ όταν και υπερασπίστηκε την εστία του Καμερούν στο 3-3 με την Σερβία.

Ο 27χρονος πορτιέρε είναι γνώριμός μας αφού για πέντε σεζόν έπαιζε στα μέρη μας και «έχτισε» το όνομά του, ενώ οι εδώ εμφανίσεις του αποτέλεσαν το «διαβατήριο» ώστε να «μονιμοποιηθεί» στην αποστολή των «Αδάμαστων Λιονταριών».

Ας θυμηθούμε λοιπόν τον Επασί του Λεβαδειακού, της Λαμίας και φυσικά του ΟΦΗ.


Ντεμπούτο με τα «Αδάμαστα Λιοντάρια» έκανε κόντρα στη Νιγηρία, σε ένα φιλικό που έγινε στην Αυστρία τον Αύγουστο του 2021 και έληξε χωρίς σκορ. Ο πατέρας του είναι από το Καμερούν και σε μικρή ηλικία μετέβη στη Γαλλία από όπου κατάγεται η μητέρα του.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα έγιναν στην Red Star του Παρισιού και 14 ετών συνέχισε στην Pari FC. Αρχικά έπαιζε «μέσα», αλλά χαριτολογώντας έχει πει πως αποφάσισε να κάτσει κάτω από τα γκολπόστ επειδή κουράζονταν και όταν έβλεπε τους γκολκίπερ να μην τρέχουν, ήθελε να αλλάξει θέση.

Επειτα, σε ηλικία 12 ετών, πήγε στη φημισμένη σχολή ποδοσφαίρου Clairefontaine που εδρεύει στο Βισί και έκτοτε ουσιαστικά «αποχωρίστηκε» την οικογένειά του.

Βασικός σε επαγγελματικό επίπεδο έπαιξε το 2012 με τη δεύτερη ομάδα της Ρενς, όμως «πήρε» πολλά από τη συνεργασία του με τον Κριστιάν Γκουρκίφ στη Λοριάν ένα χρόνο μετά.

Ισπανία ήταν η χώρα που έπαιξε για πρώτη φορά εκτός συνόρων, αφού το 2014/15 βρέθηκε στις «μικρές» της κατηγορίες και την Γκουιχουέλο.

Στην Ελλάδα ήρθε το καλοκαίρι του 2017 για λογαριασμό του Λεβαδειακού, που μόλις είχε προσλάβει τον Ζοσέ Ανιγκό στον πάγκο του. Παρόλα αυτά δεν αποτέλεσε επιλογή του, αλλά ουσιαστικά η πλευρά του Επασί ήταν εκείνη που το «έψαξε», προτάθηκε, δέχθηκε να δοκιμαστεί και τελικά υπέγραψε στους «πράσινους» ύστερα από μερικές ημέρες δοκιμής. Ο νυν τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού τον γνώρισε στα μέρη μας και πίστεψε σε εκείνον.
...

Επειτα από 2,5 σεζόν τους Βοιωτούς συνέχισε στη Λαμία, όπου έμεινε από τον Γενάρη του 2020 μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Παρασκευή 16 Ιουλίου του 2021 «έκλεισε» η συμφωνία του με τον ΟΦΗ, την επομένη βρέθηκε στην Ολλανδία όπου οι Κρητικοί έκαναν τότε προετοιμασία και την Κυριακή 18 του μηνός υπέγραψε διετές συμβόλαιο μαζί τους. Στο «Γεντί Κουλέ» πραγματοποίησε ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις και «εκτόξευσε» τις «μετοχές» του.

Αθροιστικά στη Super League μετρά 90 συμμετοχές (32 clean sheet) ενώ με τον Λεβαδειακό αγωνίστηκε και σε ένα παιχνίδι της Super League 2.

Συνολικά το περασμένο καλοκαίρι η Αμπα της Σαουδικής Αραβίας έκανε τρεις προτάσεις για την απόκτησή του και τελικά ο ΟΦΗ είπε το «ναι» στην τελευταία χρονικά που ανέρχονταν σε περίπου 700.000 ευρώ, ποσό που επί της ουσίας αντιστοιχούσε στο buy out του.

Ινδαλμά του ήταν ο Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ, ενώ μεγαλώνοντας θαύμαζε τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.
...

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα