Mundial 2022: Αυτοί που πέρασαν ήδη, είναι και τα φαβορί

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Mundial 2022: Αυτοί που πέρασαν ήδη, είναι και τα φαβορί

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για ένα Μουντιάλ που είναι μέχρι τώρα δίκαιο, επιβραβεύει τους καλούς, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι είναι και οι ισχυροί υποψήφιοι για να πάνε μέχρι τέλους το ταξίδι.

Τα τρία καλύτερα ρόστερ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, το ξέραμε εκ των προτέρων ότι τα είχαν τρεις ομάδες. Η Βραζιλία, η Γαλλία και η Πορτογαλία. Αυτές είναι και οι μοναδικές ομάδες που έκαναν στις δύο πρώτες αγωνιστικές το δύο στα δύο και εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση στους 16. Τυχαίο; Δεν νομίζω.


Η Βραζιλία μας έδειξε και κόντρα στην Ελβετία ότι μπορεί να ζει και με τις απουσίες της, μπορεί να φέρνει από τον πάγκο, έστω κι’αν λείπουν κάποιοι ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τον ρυθμό ενός ματς ή και να το κρίνουν. Εχει προπονητή με ευρωπαϊκή προσέγγιση, είναι σοβαρή και πειθαρχημένη, έχει με λίγα λόγια ότι χρειάζεται μία Βραζιλία τον 21ο αιώνα για να πάρει ένα Μουντιάλ.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους Γάλλους. Αυτοί έχασαν κόσμο, πολύ πριν κάνουν το ταξίδι για το Κατάρ. Αυτοί ταξίδεψαν εκεί, χωρίς Πογκμπά, Καντέ, Μπενζεμά, αλλά είναι τόsο μεγάλη η δεξαμενή, τόσο βαθύ το ρόστερ και τόσοι πολλοί αυτοί που έχουν το ταλέντο και έρχονται που ο Ντεσάν δεν προβληματίζεται. Μπορεί μάλιστα να έχει εν τέλει και τον Καρίμ για τη συνέχεια. Με ή χωρίς τον φορ της Ρεάλ η Γαλλία μας έδειξε και στα δύο ματς της ότι στο Κατάρ πήγε για να υπερασπιστεί το στέμμα της και έχει σοβαρές πιθανότητες να το κάνει.

Και ενώ οι Γάλλοι θέλουν να υπερασπιστούν αυτό που έχουν, οι Πορτογάλοι θέλουν να πάρουν αυτό που δεν είχαν ποτέ. Εχει την δυνατότητα ο Φερνάντο Σάντος από τον πάγκο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο από το γήπεδο να οδηγήσουν την Πορτογαλία εκεί που δεν έφτασε ποτέ, δηλαδή στην κατάκτηση του τροπαίου; Ασφαλώς. Πριν καν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο είχα γράψει ότι μπορεί να μην έχει το όνομα επειδή δεν έχει κατακτήσει ποτέ το τουρνουά, αλλά έχει τη χάρη, αφού το ρόστερ της είναι σαφώς ανώτερο σε σχέση με αυτό της Γερμανίας ή της Αγγλίας, ή της Ολλανδίας, οι οποίες θεωρούνται πιο βαριά χαρτιά.

Στο ματς κόντρα στην Ουρουγουάη που είναι μία καλή ομάδα και στα μάτια μου έχει αδικήσει τον εαυτό της ως τώρα, η Πορτογαλία ήταν σοβαρή και νικήτρια. Ο Μπρούνο Φερνάντες είναι καλά, ο Κριστιάνο δεν κάνει σε τίποτα κατάχρηση και ο Φερνάντο Σάντος έχει φτιάξει μία ομάδα για το αποτέλεσμα για να πάει ψηλά.

Προφανώς και τα φαβορί μπορούν να μείνουν οποιαδήποτε βραδιά έξω από ένα παγκόσμιο κύπελλο, διότι μία κακή βραδιά φτάνει είναι αρκετή για να σε καταστρέψει. Αλλά με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα και όχι με βάση τα αποτελέσματα μόνο, αυτές είναι οι τρεις ομάδες που πείθουν και μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής, διότι θυμίζω ότι έπειθαν και πριν αρχίσει το τουρνουά.

Για όλους τους υπόλοιπους θα περιμένουμε πρώτα να περάσουν και μετά να εκτιμήσουμε. Και αυτό ισχύει και για αυτές που μπορεί να μην τα καταφέρουν, όπως το Βέλγιο, η Κροατία, η Ουρουγουάη. Και για αυτές που πιθανότατα θα περάσουν, δηλαδή την Ολλανδία, την Ισπανία, την Αγγλία, την Αργεντινή και την Γερμανία. Η τελευταία αγωνιστική είναι ξεκάθαρο ότι θα μας δείξει αν η βελτίωση της Αργεντινής θα συνεχιστεί, αλλά και ποια φαβορί για την πρόκριση, θα την πατήσουν.

@Photo credits: Associated Press

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.