Μουντιάλ 2022: H βαθμολογία και τα σενάρια πρόκρισης του 6ου ομίλου

Ιάσονας Θεριός
Μουντιάλ 2022: H βαθμολογία και τα σενάρια πρόκρισης του 6ου ομίλου

bet365

Μετά την ήττα του από την Κροατία με 4-1 ο Καναδάς αποκλείστηκε από το Μουντιάλ, όλα ανοιχτά για την πρόκριση στους «16» ανάμεσα σε Κροατία, Βέλγιο και Μαρόκο.

Ο αξιόμαχος Καναδάς αποχαιρέτησε το Μουντιάλ, αφού γνώρισε την ήττα με 4-1 από την Κροατία. Η ομάδα του Χέρντμαν βρέθηκε με 0 βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές και είδε τα όνειρά της για πιθανή έκπληξη στη διοργάνωση να... κάνουν φτερά.

Νωρίτερα, το Μαρόκο σόκαρε το Βέλγιο και πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο, επικρατώντας της ομάδας του Μαρτίνεθ με 2-0, κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Κροατία με αυτή τη σημαντική νίκη ανέβηκε στην κορυφή του 6ου ομίλου με τέσσερις βαθμούς, όσους έχουν και οι Αφρικανοί που βρίσκονται στη δεύτερη θέση λόγω διαφοράς γκολ. Τρίτο είναι το Βέλγιο με έναν βαθμό λιγότερο.

Όμιλος φωτιά λοιπόν, με τα πάντα να μένουν ανοιχτά ανάμεσα στις τρεις ομάδες όσον αφορά την πρόκριση στους «16». Κροατία και Βέλγιο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την τελευταία αγωνιστική, με τον νικητή του ματς να προκρίνεται στην επόμενη φάση. Κρατούν λοιπόν την τύχη στα χέρια τους και θα αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι ως «τελικό». Ενώ, το Μαρόκο έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Για να περάσει η Κροατία θα πρέπει να μην χάσει από το Βέλγιο, ενώ αν ηττηθεί θα θέλει ο Καναδάς να νικήσει το Μαρόκο.

Το Βέλγιο θέλει μόνο νίκη κόντρα στην Χρβάτσκα για να είναι... ήρεμο. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα θέλει ήττα του Μαρόκου από τον Καναδά με πάνω από τρία γκολ διαφορά και αν χάσει φυσικά, λέει «αντίο» στο Μουντιάλ.

Το Μαρόκο θα προκριθεί χωρίς να «κοιτάξει» το άλλο παιχνίδι με νίκη ή ισοπαλία απέναντι στον Καναδά. Ακόμη κι αν χάσει όμως, μπορεί να ελπίζει γιατί σε περίπτωση «Χ» στο Κροατία - Βέλγιο, ανάμεσα στους Διάβολους και τους Αφρικανούς θα περάσει η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων. Αν νικήσει το Βέλγιο τότε θα θέλει να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Κροατία με την οποία θα ισοβαθμεί.

Αποτελέσματα 2η αγωνιστικής

Βέλγιο - Μαρόκο 0-2

Κροατία - Καναδάς 4-1

Βαθμολογία

Κροατία 4 (4-1)

Μαρόκο 4 (2-0)

Βέλγιο 3 (1-2)

Καναδάς 0 (1-5)

Τελευταία αγωνιστική 1/12

17:00 Κροατία - Βέλγιο

17:00 Καναδάς - Μαρόκο

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα