Μουντιάλ 2022, Ισπανία - Κόστα Ρίκα 7-0: Ισοπεδωτική στην πρεμιέρα της η Φούρια Ρόχα

bet365

Η ασταμάτητη Ισπανία έστειλε μήνυμα... πρωτιάς στον 5ο όμιλο από το πρώτο της ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς συνέτριψε με 7-0 την ανήμπορη να αντιδράσει Κόστα Ρίκα. Επτά γκολ σε ισάριθμες τελικές στον στόχο για την Φούρια Ρόχα που είχαν πάνω από 80% ποσοστό κατοχής.

Φανταστική Ισπανία! Η Φούρια Ρόχα ξεκίνησε... δυνατά τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και... διέλυσε την αδύναμη Κόστα Ρίκα με 7-0. Κυριαρχική εμφάνιση από την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, η οποία έπαιζε «μόνη» της, έχοντας πάνω από 80% ποσοστό κατοχής, ενώ ήταν άκρως αποτελεσματική, έχοντας επτά γκολ σε ισάριθμες τελικής προς την εστία του Κέιλορ Ναβάς.

Οι Ισπανοί βρήκαν γρήγορο γκολ μόλις στο 11', όταν ο Γκάβι με κάθετη πάσα έβγαλε τον Ντάνι Όλμο σε θέση βολής και ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας πλάσαρε εύστοχα. Μετά από δέκα λεπτά ο Ζόρντι Άλμπα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μάρκο Ασένσιο με πλασέ στην κίνηση διπλασίασε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Στο 30' ο ακραίος μπακ της Μπαρτσελόνα πάτησε περιοχή, ανατράπηκε και ο Φεράν Τόρες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 3-0, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Η Ισπανία σημείωσε τρία γκολ στο πρώτο μέρος για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ και πρώτη μετά από 88 χρόνια και το ματς με τη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1934.

Η Ισπανία όχι απλά δεν έριξε τον ρυθμό της αλλά συνέχισε να πιέζει και έψαχνε περισσότερα γκολ. Στο 54' μετά από λάθος εκτίμηση του Κέιλορ Νάβας ο Φεράν Τόρες βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή, ρόλαρε το κορμί του και πλάσαρε για το 4-0.

Οι παίκτες του Ενρίκε είχαν ένα... εκρηκτικό τελευταίο 20λεπτο, στο οποίο σκόραραν τρεις φορές. Στο 74' ο Μοράτα έβγαλε τη σέντρα, ο Γκάβι έπιασε ένα τρομερό βολέ και έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα. Στο 90' ο Νίκο Γουίλιαμς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, μετά την έξοδο του Νάβας η μπάλα πέφτει στα πόδια του Σολέρ και ο μέσος της Παρί δεν αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Το επιβλητικό 7-0 διαμόρφωσε στο 90+2' ο Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος με πλασέ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στην έβδομη τελική των Ισπανών προς την εστία, ενώ η Κόστα Ρϊκα ολοκλήρωσε το ματς χωρίς τελική εντός ή εκτός στόχου.

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (64' Μπαλντέ), Γκάβι, Μπουσκέτς (64' Κόκε), Πέδρι (57' Σολέρ), Τόρες (57' Μοράτα), Ασένσιο (69 Γουίλιαμς), Όλμο

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Μαρτίνεθ (46' Γουάστον), Φούλερ, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο (82' Ματαρίτα), Κάμπελ, Μπόρχες (72' Αγκιλέρα), Τεχέδα, Μπένετ (61' Ρουίθ), Κοντρέρας (61' Ζαμόρα)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα