Αγγλία - Ιράν: Ο λόγος που οι Ιρανοί πραγματοποίησαν έξι αλλαγές

Γιάννης Αρώνης
Αγγλία - Ιράν: Ο λόγος που οι Ιρανοί πραγματοποίησαν έξι αλλαγές

bet365

Ο Κάρλος Κεϊρόζ πραγματοποίησε έξι αλλαγές στον εναρτκήριο αγώνα του Ιράν απέναντι στην Αγγλία, κάνοντας χρήση του νέου πρωτοκόλλου της FIFA για τους τραυματισμούς στο κεφάλι.

Το Ιράν γνώρισε βαριά ήττα με 6-2 από την Αγγλία στην πρεμιέρα του δεύτερου ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, βλέποντας μάλιστα τον τερματοφύλακά του να τραυματίζεται λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου της αναμέτρησης.

Ο Αλιρέζα Μπέιρανβαντ συγκρούστηκε στον αέρα με τον Ντέκλαν Ράις αποκομίζοντας ένα σκίσιμο στο μάτι που γέμισε την φανέλα του αίματα, όμως το βασικότερο πρόβλημα ήταν ο αποπροσανατολισμός που ένιωθε και έτσι αντικαταστάθηκε από τον Χοσεϊνί στο 19ο λεπτό του ματς. Ο γκολκίπερ της Περσέπολις ζαλιζόταν πολύ έντονα και από φέτος τέτοιου είδους συμπτώματα εντάσσονται στο νέο πρωτόκολλο της FIFA για τις περιπτώσεις διάσεισης.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο, όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει υποστεί διάσειση ή υπάρχουν ισχυρές ενδείξης ότι έχει υποστεί διάσειση ο προπονητής του έχει δικαίωμα να τον αντικαταστήσει χρησιμοποιώντας μια επιπλέον αλλαγή που μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο για αυτό τον σκοπό. Πράγματι, ο Κεϊρόζ έκανε χρήση του συγκεκριμένου δικαιώματος για να αλλάξει τον τερματοφύλακά του και στην συνέχεια πραγματοποίησε κανονικά τις πέντε αλλαγές που έχει δικαίωμα να κάνει.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα