Μουντιάλ 2022: Τα δισεκατομμύρια δε φέρνουν την ευτυχία!

Μουντιάλ 2022: Τα δισεκατομμύρια δε φέρνουν την ευτυχία!

Μουντιάλ 2022: Τα δισεκατομμύρια δε φέρνουν την ευτυχία!

bet365

Ηθική, χειροκρότημα, φαντάσματα που στοιχειώνουν το Κατάρ, αλλά και ποδοσφαιρική εμφάνιση... σκέτη απογοήτευση. Η πρεμιέρα δε μας έκανε σοφότερους, μάλλον μας τσάντισε που είδαμε τη χειρότερη διοργανώτρια ομάδα.

Ο Γιουνγ Κουκ , μέλος των BTS του μεγαλύτερου «boy band» της Νότιας Κορέας, ερμηνεύει το Dreamers, το οποίο είναι ένα τραγούδι αποκλειστικά για ονειροπόλους. Η μασκότ αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, La'eeb, «επιβλέπει» την παράσταση με πολύ κυριολεκτική έννοια: κρέμεται πάνω από τη σκηνή, ακριβώς στα δεξιά, χωρίς να κάνει πολλά για να διαλύσει την αίσθηση ότι μοιάζει απλά με ένα τεράστιο φάντασμα, που μας στοιχειώνει.

Έπειτα, περνάει ο Σεΐχης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ-Θανί για να δώσει μια ομιλία που είναι λίγο δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί για όσους δε μιλούν αραβικά, καθώς η μετάφραση εμφανιζόταν στις οθόνες του γηπέδου με ταχύτητα... Κιλιάν Μπαπέ. Κανένα δίκτυο δεν κατάφερε να τη μεταφράσει… Δίπλα στον Σεΐχη βρίσκεται ο Τζιάνι Ινφαντίνο, που χαμογελάει με το χαμόγελο ενός άνδρα που μια μέρα νωρίτερα είχε βάλει τους... σκεπτικιστές στη θέση τους και δίπλα του ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας. Το γιατί είναι ασαφές.

Υπάρχουν οι μασκότ, τα χορευτικά, ο Μόργκαν Φρίμαν, πολύχρωμα πυροτεχνήματα που κάνουν το στάδιο να τρέμει. Όλα αυτά σε περίπου 30 λεπτά και μπορούμε να πούμε πως ο θεατής το απόλαυσε.

Ηταν μια πολύ διασκεδαστική παράσταση. Αυτό ήθελαν και οι διοργανωτές, να μας αποσπάσουν για όλα τα σοβαρά που έχουν συμβεί εκεί και να μας… ταξιδέψουν. Από τη μια σκεφτόσουν πως ηθικά πρόκειται για ένα αμφισβητήσιμο τουρνουά και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν θα έπρεπε να είχε γίνει στο Κατάρ και από την άλλη, πως μια απολαυστική τελετή έναρξης αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. Αυτό λοιπόν είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Το τουρνουά που περιμέναμε με ανυπομονησία, για το οποίο φοβόμαστε, ενθουσιαζόμαστε, νιώθουμε ενοχές που θα το παρακολουθήσουμε. Είναι ένα τουρνουά που θα μπερδέψει τα συναισθήματα μας όπως κανένα άλλο.

Οσον αφορά το αγωνιστικό, δικαιώθηκαν όλοι όσοι τόνιζαν πως αυτή η ομάδα δεν έπρεπε να έχει πάρει μια θέση σε αυτό το τουρνουά. Δεν μπορεί να είναι εκτός η Ιταλία, η Χιλή, η Κολομβία και να είναι οι Καταριανοί. Η πρεμιέρα δε μας έκανε σοφότερους, μια ταχύτητα, ίσως και δυο κάτω από τον Ισημερινό και οι όποιες ελπίδες για μια… 2η θέση έκαναν φτερά με το «καλησπέρα». Δε βιαζόμαστε να πούμε πως θα γίνει η δεύτερη οικοδέσποινα μετά τη Νότια Αφρική που θα μείνει εκτός νοκ άουτ, οι Καταριανοί βιάστηκαν να μας αποδείξουν πως τόσα χρόνια δεν κατάφεραν να στήσουν κάτι αξιόλογο.

Δεκάδες εκατομμύρια για να μπουν στον ποδοσφαιρικό χάρτη, αλλά χωρίς τα κατάλληλα «εργαλεία» για να καθιερωθούν σε αυτόν. Μπορεί να έκαναν πρόταση για τεχνητά αιωρούμενα σύννεφα που θα σκίαζαν το γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα σύνολο ικανό να παλέψει για τη διάκριση. Μπορεί ο Σάντσες να είχε την πολυτέλεια να κάνει προετοιμασία τρεις μήνες σε Μαρμπέγια και Βιέννη, αλλά το υλικό αυτό δεν μπορεί να σου δώσει υποσχέσεις. Αλλωστε και ο ίδιος δεν έχει θητεύσει σε μεγάλες ομάδες, δεν έχει παραστάσεις, παρά το γεγονός πως οι γνώσεις του ξεχειλίζουν…

Η ποδοσφαιρική ιστορία της ομάδας είναι μικρή, όπως και το μερίδιο του πληθυσμού που γουστάρει πραγματικά το ποδόσφαιρο. Πως λοιπόν οι Καταριανοί να «χτίσουν» κάτι στέρεο; Μπήκαν από το παράθυρο στη διοργάνωση, όμως αυτό που θα «πετύχουν» είναι να περάσουν στην ιστορία ως η πιο αδύναμη οικοδέσποινα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...