Κατάρ - Εκουαδόρ 0-2: Ο Βαλένσια χάλασε το πάρτι και χάρισε στον Ισημερινό μια ιδανική πρεμιέρα (vid)

Νίκος Κικίδης

bet365

Το Εκουαδόρ έδωσε σκληρό μάθημα ρεαλισμού στο Κατάρ στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, καθώς επικράτησε... σβηστά 2-0 με δυο γκολ του Βαλένσια και υποχρέωσε την οικοδέσποινα να γράψει αρνητική ιστορία.

Ποτέ ξανά στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, η οικοδέσποινα δεν είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα! Οι παραδόσεις ωστόσο είναι για να σπάνε, με το Κατάρ να γράφει τη δική του αρνητική ιστορία. Με τον Ένερ Βαλένσια άλλωστε να παίρνει το «όπλο» του και να σκοράρει δυο γκολ, το Εκουαδόρ χάλασε το πάρτι που είχε στηθεί στις κερκίδες του νεότευκτου «Al Bayt» και επικράτησε 2-0, ολοκληρώνοντας μια ιδανική πρεμιέρα.

Κι αν κάποιος είχε αμφιβολίες πριν από το ξεκίνημα του αγώνα για την έκβαση της πρεμιέρας, το Εκουαδόρ φρόντισε να του τις λύσει με το... καλημέρα. Μόλις στο 3΄άλλωστε ο Ένερ Βαλένσια βρήκε δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα, Αλσίμπ, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ... εκατοστών του Εστράδα στην αρχή της φάσης. Ακόμα κι έτσι ωστόσο, ο Ισημερινός είχε δείξει εκ προοιμίου τις διαθέσεις του και το προβάδισμα φάνταζε απλώς θέμα χρόνου. Έτσι κι έγινε όταν στο 15΄ο Βαλένσια ανατράπηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ μέσα στην περιοχή και ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, στην πρώτη φορά που το παρθενικό γκολ σε Μουντιάλ σημειώνεται από την άσπρη βούλα.

Το προβάδισμα ελάφρυνε ακόμα περισσότερο τα πόδια των φιλοξενούμενων που έφτασαν και σε δεύτερο γκολ με συνοπτικές διαδικασίες. Στο 31΄ο Πρεσιάδο έβγαλε σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Βαλένσια, με τον επιθετικό του Φενέρ να πιάνει τρομερή κεφαλιά και να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Το Κατάρ αδυνατούσε να βρει ρυθμό απέναντι σε μια καλά στημένη αντίπαλο, όμως λίγο έλειψε να ξαναμπεί στο ματς... από το πουθενά! Στο 45+5 και έπειτα από αδράνεια στην άμυνα του Ισημερινού, ο Αλί πήδηξε για την κεφαλιά ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα όμως δίπλα από την εστία.

Η αλγεινή εικόνα του Κατάρ ανάγκασε τους ένθερμους (στο ξεκίνημα) οπαδούς του να αδειάσουν κατά χιλιάδες τις κερκίδες στο ημίχρονο, τη στιγμή που το αποτέλεσμα έμοιαζε σφραγισμένο υπέρ του καθόλα κυρίαρχου Εκουαδόρ. Αν δεν ήταν ο Αλσίμπ μάλιστα να σταματήσει το πλασέ του Ιμπαρά, το σκορ θα μπορούσε να είχε ξεφύγει από το ημίωρο, με το Κατάρ να γλιτώνει από ένα τρίτο γκολ. Όσο τα λεπτά κυλούσαν, τόσο... κατέβαινε και η ένταση σε μια αναμέτρηση χωρίς πολλές συγκινήσεις, αν και οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν δώσει νέο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά εφόσον είχαν σκοράρει σε προσπάθεια του Μουντάρι (85΄).

Οι υποθέσεις ωστόσο δεν έγραψαν ποτέ την ιστορία, με την πρεμιέρα του φετινού Μουντιάλ να μην αποτελεί εξαίρεση. Μια πρεμιέρα που ανέβασε το ηθικό του Εκουαδόρ ενόψει της συνέχειας, μα κυρίως έδωσε σκληρό μάθημα ρεαλισμού στο Κατάρ που αποδείχθηκε (ποιοτικά) κατώτερο των απαιτήσεων και προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα.

Κατάρ (Φέλιξ Σάντσες): Αλσίμπ, Κούκι, Χισάμ, Χασάν, Μιγκέλ, Χατέμ, Αλ Χαϊντός (72΄Γουάντ), Μπουντιάφ, Αημέντ, Αφίφ, Αλί (72΄Μουντάρι)

Εκουαδόρ (Γκουστάβο Αλφάρο): Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Τόρες, Χινκάπιε, Εστουπινιάν, Ιμπάρα (68΄Σαρμιέντο), Πλάτα, Καϊσέδο (90΄Φράνκο) , Μέντες, Εστράδα (90΄Ροντρίγκες), Βαλένσια (77΄Σιφουέντες)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα