Μουντιάλ 2022, Σακά: Ο νεαρός αστέρας της Αγγλίας χρηματοδότησε 120 χειρουργικές επεμβάσεις παιδιών στη Νιγηρία

Newsroom
Μουντιάλ 2022, Σακά: Ο νεαρός αστέρας της Αγγλίας χρηματοδότησε 120 χειρουργικές επεμβάσεις παιδιών στη Νιγηρία

bet365

O 21χρονος εξτρέμ της Άρσεναλ, λίγο πριν το πρώτο Μουντιάλ της καριέρας του, συγκινεί με τη φιλανθρωπική του δράση.

Ο νεαρός αστέρας της Αγγλίας και της Άρσεναλ, Μπουκαγιό Σακά, προσέφερε τα χρήματα που απαιτούνταν ώστε 120 παιδιά από τη Νιγηρία να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση που άλλαξε τη ζωή τους πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Άγγλος εξτρέμ συνεργάστηκε με τη φιλανθρωπική οργάνωση BigShoe για να βοηθήσει παιδιά στο Κάνο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας, που έπασχαν από κήλες και όγκους στον εγκέφαλο. Οι γονείς του Σακά μεγάλωσαν και οι δύο στη Νιγηρία πριν μετακομίσουν στο Λονδίνο, όπου γεννήθηκε ο επιθετικός των Gunners το 2001.

«Αισθάνομαι ευλογημένος που βρίσκομαι σε μια θέση όπου μπορώ να συμβάλω στο να κάνω τη ζωή των παιδιών ευκολότερη και καλύτερη μέσω αυτών των χειρουργικών επεμβάσεων. Ακόμα νιώθω πολύ συνδεδεμένος με τη Νιγηρία. Για μένα, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιώ τις ικανότητές μου για να έχω θετικό αντίκτυπο όπου μπορώ και πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα της BigShoe που το έκανε αυτό δυνατό. Για μένα είναι σημαντικό κάθε παιδί να έχει την ίδια ευκαιρία να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Αν μπορώ να κάνω οτιδήποτε για να βοηθήσω, θέλω πραγματικά να το κάνω αυτό, ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Με κάνει χαρούμενο όταν βλέπω τα παιδιά χαρούμενα και τους γονείς τους χαρούμενους. Θέλω να κάνω όλο και περισσότερα και να βοηθήσω όσα περισσότερα παιδιά μπορώ»

Και οι 120 επεμβάσεις ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τον περασμένο μήνα, ενώ ο Σάκα είναι τώρα μια ανάσα μακριά από την πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο ως μέλος της ομάδας Αγγλίας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Η BigShoe είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τα φτωχά παιδιά να λάβουν την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται, αλλά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Ο πρώην αμυντικός της Τσέλσι, Αντόνιο Ρούντιγκερ, συνεργάστηκε πρόσφατα με την οργάνωση, δωρίζοντας το μπόνους του για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας για να καλύψει χειρουργικές επεμβάσεις στη Σιέρα Λεόνε, την πατρίδα της μητέρας του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα