Οι δέκα καλύτερες μουντιαλικές διαφημίσεις

Βασίλης Τσίγκας
Οι δέκα καλύτερες μουντιαλικές διαφημίσεις

bet365

Από τον βραζιλιάνικο χαμό σε αεροδρόμιο το 1998, μέχρι τους Σούμο του 2002 και το ποδοσφαιρικό multiverse του 2022, δείτε τις καλύτερες μουντιαλικές διαφημίσεις όλων των εποχών.

Πέρα από τα καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, τα Παγκόσμια Κύπελλα προκαλούν αναμνήσεις και μέσω των… διαφημίσεών τους.

Από το 1998 και μετά, οι εταιρίες ανταγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα πρωτοπορήσει περισσότερο, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μερικά… αριστουργήματα.

Ας δούμε τα δέκα πιο χαρακτηριστικά, σε χρονολογική σειρά και όχι σειρά προτίμησης. Αυτό το κρατάμε για εσάς στα σχόλια.

1998 - Nike

Ίσως η διαφήμιση που ξεκίνησε όλο αυτό το trend, βλέπουμε την Εθνική Βραζιλίας καθ’ οδόν για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας να… βαριέται στο αεροδρόμιο. Η συνέχεια στο βίντεο:

2002 - Pepsi

Σε ένα προπονητικό κέντρο στην Ιαπωνία, πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, παίκτες όπως οι Μπέκαμ, Ρομπέρτο Κάρλος, Ρουί Κόστα, Ραούλ, Βερόν, Μπουφόν και Ντάβιντς προκαλούνται σε ποδοσφαιρικό αγώνα από μια ομάδα… σούμο!

2002 - Adidas

Παίκτες όπως οι Ντελ Πιέρο, Ζιντάν, Μπέκαμ, Μπαρτέζ, αλλά ακόμα και ο Πιερλουίτζι Κολίνα υποφέρουν από μια μυστηριώδη ασθένεια!

2006 - Adidas

Δύο πιτσιρίκια διαλέγουν φανταστικούς συμπαίκτες για ένα διπλάκι στη γειτονιά. Ζιντάν, Μπέκαμ, Σισέ, Λάμπαρντ, Καν, Σβαϊνστάιγκερ και Ραούλ στέκονται δίπλα σε θρύλους όπως οι Πλατινί και Μπεκενμπάουερ.

2006 - Carlsberg

Σαράντα χρόνια μετά τον θρίαμβο των Άγγλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, θρύλοι της χώρας όπως οι Μπόμπι Τσάρλτον, Τζάκι Τσάρλτον, Πίτερ Μπίρντσλι, Πίτερ Σίλτον και Τζεφ Χαρτ, υπό τις οδηγίες του Μπόμπι Ρόμπσον ετοιμάζονται για έναν αγώνα… αλάνας.

2010 - Nike

Από τις πιο αξιομνημόνευτες μουντιαλικές διαφημίσεις, παίκτες όπως οι Ντρογκμπά, Καναβάρο, Ρούνεϊ, Ριμπερί και Κριστιάνο Ρονάλντο αναπολούν τις καλές και τις κακές στιγμές των αποφάσεών τους μέσα στο γήπεδο.

2010 - Carlsberg

Φτιαγμένη για το αγγλικό κοινό, βιώνουμε σε πρώτο πρόσωπο τι σκέφτεται ένας Άγγλος ποδοσφαιριστής πριν βγει στο γήπεδο.

2014 - Νike

Ολόκληρη animated ταινία μικρού μήκους έφτιαξε η Nike πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας με τους «Originals» (Κριστιάνο, Ζλάταν, Ρούνεϊ, Νεϊμάρ, Ριμπερί, Ινιέστα, Χάουαρντ, Νταβίντ Λουίζ) υπό τις οδηγίες του Ρονάλντο, να πρέπει να κερδίσουν ξανά τις θέσεις τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο από τους… κλώνους!

2014 - Nike

Κριστιάνο, Ζλάταν, Νεϊμάρ, Αζάρ, Νταβίντ Λούιζ, Ινιέστα, Πίρλο, Κόμπι... ακόμα και ο Χαλκ εμφανίστηκε στην παρακάτω διαφήμιση που κυκλοφόρησε πριν το Μουντιάλ της Βραζιλίας με κεντρικό σλόγκαν «Ρίσκαρε τα πάντα».

2014 - Beats

Μια πιο προσωποκεντρική διαφήμιση, με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ, πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, τον βλέπουμε να συγκεντρώνεται πριν την άφιξή του στο γήπεδο.

2022 - Nike

Με CGI που θα ζήλευαν και ταινίες του Hollywood, η Nike φτιάχνει το δικό της multiverse, σε μια χαοτική διαφήμιση με σύγχρονους και παλαιότερους σούπερ σταρ να πέφτουν… βροχή στις οθόνες μας.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα