Μουντιάλ 2022, Κροατία: Ο Ντάλιτς απέρριψε πρόταση 30 εκατ. ευρώ μετά τον τελικό του 2018

Μουντιάλ 2022, Κροατία: Ο Ντάλιτς απέρριψε πρόταση 30 εκατ. ευρώ μετά τον τελικό του 2018

Μουντιάλ 2022, Κροατία: Ο Ντάλιτς απέρριψε πρόταση 30 εκατ. ευρώ μετά τον τελικό του 2018

bet365

Τα αμύθητα ποσά στις προτάσεις που του έγιναν μετά τον τελικό του Μουντιάλ το 2018 δεν είχαν σημασία για τον Ζλάτκο Ντάλιτς, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος που συνεχίζει να προπονεί την εθνική Κροατίας.

Στην Κροατία πίνουν νερό στο όνομα του Ζλάτκο Ντάλιτς και όχι άδικα. O 56χρονος τεχνικός πιστώθηκε τη μυθική πορεία της «Χρβάτσκα» μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 και συνεχίζει στο τιμόνι της τέσσερα χρόνια αργότερα, με στόχο να την οδηγήσει ξανά στα νοκ-άουτ. Μια σχέση άρρηκτη, υπεράνω χρημάτων, το δέσιμο της οποίας επιβεβαίωσε εκ νέου ο γεννημένος στο Λιβνό της Βοσνίας coach, αποκαλύπτοντας τη «χρυσή» πρόταση 30 εκατ. ευρώ που απέρριψε για να παραμείνει ομοσπονδιακός τεχνικός της πατρίδας του.

Μιλώντας μετά τη φιλική νίκη της Κροατίας επί της Σαουδικής Αραβίας (1-0) σε εκπομπή της χώρας του, ο Ντάλιτς δήλωσε πως θα αποχωρούσε από τον πάγκο το καλοκαίρι του 2021 αν η Κροατία δεν έπαιρνε την πρόκριση από τον όμιλο του Euro και αναφέρθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και τις εξωφρενικές προτάσεις που ακολούθησαν:

«Όταν έφτασαν οι μεγάλες προτάσεις, μου είπαν ότι πρέπει να εκμεταλλευτώ την κατάσταση και να δεχτώ τα χρήματα. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, έμεινα διότι μιλούσα πάντοτε για ενότητα και πατριωτισμό και το στήριζα συνεχώς με τα λόγια μου. Αν έφευγα για τα λεφτά τότε, τι είδους μήνυμα θα είχα περάσει στους νέους και σε όλους τους πολίτες στην Κροατία; Θα έλεγα κάτι και θα έκανα το αντίθετο.

Είμαι αρκετά πλούσιος ήδη και δεν το εννοώ υλικά. Αλλά έχω τακτοποιήσει τα πάντα στη ζωή μου, έχω οικογένεια, δύο γιους με ικανότητες. Δεν υπήρχε, λοιπόν, περίπτωση, αν και μου έγιναν τρομερές προτάσεις, ειδικά από έναν κινεζικό σύλλογο. Μου πρόσφεραν συμβόλαιο 10 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τρία χρόνια. Τους ευχαρίστησα. Ο πρόεδρος του κλαμπ επανήλθε έξι μήνες μετά. Του είπα και πάλι ότι δεν θέλω τα λεφτά αν είναι να αφήσω την εθνική Κροατίας. Δεν το μετάνιωσα ποτέ, είμαι περήφανος για την απόφασή μου».

Όσο για το τι θα άλλαζε από τον χαμένο τελικό με τη Γαλλία;

«Τι θα άλλαζε από αυτό το ματς, ε; Τον διαιτητή! Τα δύο πρώτα γκολ δεν ήταν καθαρά. Το πρώτο σημειώθηκε μετά από ανύπαρκτο φάουλ και το δεύτερο μετά από πέναλτι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα