Μουντιάλ 2022: Η ενδεκάδα των... άτυχων που χάνουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Βασίλης Μπαλατσός
Μουντιάλ 2022: Η ενδεκάδα των... άτυχων που χάνουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

bet365

Οι αποστολές των 32 ομάδων που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022 είναι πλέον γνωστές και το Gazzetta σας παρουσιάζει την καλύτερη... ενδεκάδα των τραυματιών που δεν θα αγωνιστούν στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Αντίστροφα κυλάει ο χρόνος για την έναρξη του ιστορικού πρώτου χειμερινού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Διανύουμε... Μουντιαλική εβδομάδα, καθώς την ερχόμενη Κυριακή (20/11) η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη θα ξεκινήσει στη Ντόχα με την αναμέτρηση των διοργανωτών, Καταριανών, με το Εκουαδόρ.

Οι τελικές 26αδες των 32 χωρών που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ για να αγωνιστούν στην 22η έκδοση του τουρνουά είναι πλέον γνωστές και υπάρχουν ηχηρές... αναγκαστικές απουσίες. Η διοργάνωση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου στην «καρδιά» της σεζόν ελλόχευε δεδομένα τον κίνδυνο πως οι ποδοσφαιριστές θα «ρίσκαραν» τα πόδια τους με τους συλλόγους τους και θα κινδύνευαν να χάσουν την ευκαιρία να ζήσουν το όνειρο ενός Μουντιάλ.

Το Gazzetta σας παρουσιάζει την... κορυφαία ενδεκάδα των άτυχων ποδοσφαιριστών που οι τραυματισμοί θα τους κοστίσουν την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Μάικ Μενιάν, Γαλλία - Τερματοφύλακας

Μάικ Μενιάν, Γαλλία - Τερματοφύλακας

Ρις Τζέιμς, Αγγλία - Δεξί Μπακ

Ρις Τζέιμς, Αγγλία - Δεξί Μπακ

Πρεσνέλ Κιμπεμπέ, Γαλλία - Κεντρικός Αμυντικός

Πρεσνέλ Κιμπεμπέ, Γαλλία - Κεντρικός Αμυντικός

Μπεν Τσίλγουελ, Αριστερό Μπακ - Αγγλία

Μπεν Τσίλγουελ, Αριστερό Μπακ - Αγγλία

Ενγκολό Καντέ, Μέσος - Γαλλία

Ενγκολό Καντέ, Μέσος - Γαλλία

Πολ Πογκμπά, Μέσος - Γαλλία

Πολ Πογκμπά, Μέσος - Γαλλία

Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ, Μέσος - Ολλανδία

Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ, Μέσος - Ολλανδία

Τζιοβάνι Λο Σέλσο, Μέσος - Αργεντινή

Τζιοβάνι Λο Σέλσο, Μέσος - Αργεντινή

Χεσούς Κορόνα, Εξτρέμ - Μεξικό

Χεσούς Κορόνα, Εξτρέμ - Μεξικό

Μάρκο Ρόις, Μεσοεπιθετικός - Γερμανία

Μάρκο Ρόις, Μεσοεπιθετικός - Γερμανία

Ντιόγκο Ζότα, Επιθετικός - Πορτογαλία

Ντιόγκο Ζότα, Επιθετικός - Πορτογαλία

Μπορεί η Γαλλία να έχει ως βασικό της τερματοφύλακα τον αρχηγό, Ούγκο Γιορίς, όμως μια μεγάλη ομάδα πάντα χρειάζεται έναν άξιο αντικαταστάτη, ο οποίος θα είναι έτοιμος, όποτε χρειαστεί να βοηθήσει. Ο Μάικ Μενιάν αναμένεται να είναι ο διάδοχος του κίπερ της Τότεναμ στον «άσο» των Τρικολόρ, όμως θα χάσει την ευκαιρία να βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ο «πορτιέρε» της Μίλαν τραυματίστηκε τον Σεπτέμβριο στη γάμπα του σε αγώνα με την Αυστρία για το Nations League, πίεσε τον εαυτό του για να τεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη διάθεση του Στέφανο Πιόλι και εν τέλει έπαθε υποτροπή, η οποία θα τον κρατήσει εκτός γηπέδων μέχρι τον Γενάρη. Ο Μενιάν έκανε το ντεμπούτο του με τη Γαλλία το 2020 και μετράει πέντε εμφανίσεις, στις οποίες έχει κρατήσει δυο «clean sheet» και έχει δεχτεί τρία γκολ.

Ο Ρις Τζέιμς είναι μια από τις απώλειες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην εθνική ομάδα της Αγγλίας. Ο δεξιός ακραίος οπισθοφύλακας της Τσέλσι τραυματίστηκε τον Οκτώβριο στο γόνατο κόντρα στη Μίλαν και οι εξετάσεις έδειξαν πως θα έπρεπε να μείνει εκτός δράσης για δύο μήνες. O 22χρονος αμυντικός προοριζόταν για βασικός στα πλάνα του προπονητή των Τριών Λιονταριών αλλά μια κακή στιγμή θα του στερήσει την παρουσία του στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Βρετανός μπακ μετράει μέχρι στιγμής 15 εμφανίσεις και τρεις ασίστ με το εθνόσημο.

Ακόμα μια «ηχηρή» απουσία για τη Γαλλία ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Ο Πρένσελ Κιμπεμπέ ήταν στην 26αδα που είχε ανακοινώσει ο Ντιντιέ Ντεσάν αλλά παρά την αρχική του κλήση εν τέλει έμεινε εκτός. Ο στόπερ της Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα έχοντας μόλις επιστρέψει στη δράση από τραυματισμό στο γόνατο και αποδείχθηκε πως δεν έχει επανέλθει στο 100%. Ο διεθνής σέντερ μπακ αναμενόταν να ήταν ο παρτενέρ του Βαράν στο κέντρο της άμυνας των πρωταθλητών κόσμου. Τη θέση του Κιμπεμπέ στην αποστολή πήρε ο στόπερ της Μονακό Αξέλ Ντισασί. O 27χρονος μετράει 28 συμμετοχές με τους Τρικολόρ.

Εκτός του Ρις Τζέιμς η Αγγλία θα στερηθεί τις υπηρεσίες και του έτερου βασικού ακραίου μπακ. Ο λόγος για τον Μπεν Τσίλγουελ, ο οποίος αποχώρησε με πατερίτσες από το παιχνίδι κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ με πρόβλημα στο πίσω μέρος του αριστερού ποδιού και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο ακραίος οπισθοφύλακας της Τσέλσι θα μείνει εκτός για αρκετές εβδομάδες και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί για πρώτη φορά με την εθνική του σε μεγάλη διοργάνωση. Με τα Τρία Λιοντάρια μετράει 17 συμμετοχές, ένα γκολ και πέντε ασίστ.

Ο Ενγκολό Καντέ διανύει τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του, καθώς έχει καταφέρει να παίξει μόλις δυο παιχνίδια με την Τσέλσι και δεν θα καταφέρει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εθνική ομάδα της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ο 31χρονος μέσος έπαθε υποτροπή στον τραυματισμό του στον μηριαίο, πέρασε την πόρτα του χειρουργείου τον Οκτώβριο και ο χρόνος αποκατάστασης του είναι στους τέσσερις μήνες. Ο πρωταθλητής κόσμου με τη Γαλλία μετράει 53 εμφανίσεις με τα Τρικολόρ, έχει πετύχει δυο γκολ και εκτός από το Μουντιάλ του 2018 έχει πάρει και το Nations League.

O Πολ Πογκμπά μαζί με τον Ενγκολό Καντέ είναι η «καρδιά» της εθνικής ομάδας της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια και μαζί πανηγύρισαν Μουντιάλ και Nations League, συνθέτοντας ένα φανταστικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Ο Γάλλος δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε δύο εβδομάδες στις προπονήσεις της Γιουβέντους και υπέστη εκ νέου τραυματισμό, ο οποίος του στερεί την παρουσία του στην τελική 26αδα που θα ταξιδέψει στο Κατάρ. O 29χρονος χαφ μετράει 91 συμμετοχές με την εθνική του ομάδα από το 2013 που έκανε ντεμπούτο και έχει σκοράρει έντεκα γκολ.

Ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ είναι ένας από τους μεγάλους άτυχους της τρέχουσας σεζόν. Ο Ολλανδός χαφ πήγε στη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο το καλοκαίρι ως δανεικός από την Παρί Σεν Ζερμέν για να βρει ξανά τον εαυτό του, όμως στις 21 Αυγούστου υπέστη κάταγμα κνήμης στο δεξί πόδι στην προπόνηση των Τζιαλορόσι με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες και να χάνει το κορυφαίο ποδοσφαιρικό «ραντεβού». Ο Βαϊνάλντουμ έχει 86 συμμετοχές με τους Οράνιε, έχει σκοράρει 26 γκολ και είναι εκ των αρχηγών της εθνικής του.

Ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο είναι ένα βασικό «γρανάζι» του συνόλου του Λουίς Σκαλόνι και μια μεγάλη απώλεια για την εθνική ομάδα της Αργεντινής. Ο μέσος της Βιγιαρεάλ τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά στον τετρακέφαλο, πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και έχασε την ευκαιρία του να αγωνιστεί με την Αλμπισελέστε στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι στα γήπεδα του Κατάρ. Ήταν από τους παίκτες-κλειδιά της εθνικής του σε αυτό το τρομερό αήττητο σερί 34 αγώνων που «τρέχουν» και προσέφερε τόσο στο κέντρο όσο και στα δυο άκρα. Ο Λο Σέλσο έχει 41 συμμετοχές με την Αργεντινή, έχει σκοράρει δις και έχει μοιράσει οκτώ ασίστ.

Ο Χεσούς Κορόνα είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης του Μεξικού, όμως δεν θα καταφέρει να δώσει το παρών στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο 29χρονος εξτρέμ της Σεβίλλης υπέστη κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο ενώ προπονούνταν με τον σύλλογο τον Αύγουστο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο έμπειρος άσος ήταν στην προεπιλογή του Τάτα Μαρτίνο, αλλά ο προπονητής της Σεβίλλης, Χόρχε Σαμπάολι, έκανε γνωστό πως δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στις προπονήσεις μέχρι τον Δεκέμβριο. O Tεσατίτο έχει αγωνιστεί 71 φορές με την εθνική του και έχει σκοράρει δέκα φορές.

Ο Μάρκο Ρόις συνεχίζει το ρεσιτάλ ατυχίας και θα χάσει ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση με την εθνική ομάδα της Γερμανίας. Ο ηγέτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ κι ένας εκ των κορυφαίων της ομάδας του Χάνσι Φλικ στα προκριματικά του Μουντιάλ ταλαιπωρείται από φλεγμονή στον αστράγαλο και παρά τη μεγάλη του προσπάθεια δεν κατάφερε να είναι ετοιμοπόλεμος για να ταξιδέψει στο Κατάρ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός χάνει το τέταρτο μεγάλο τουρνουά στο οποίο συμμετέχει η Γερμανία την τελευταία δεκαετία, και πάλι λόγω τραυματισμού. Με εξαίρεση το Μουντιάλ του 2018, δεν έδωσε το παρών στα Euro του 2016 και του 2021, καθώς και στο Μουντιάλ του 2014. O Ρόις είναι διεθνής από το 2011 και έχει 48 συμμετοχές και έντεκα γκολ με τα Πάντσερ.

Ο Ντιόγκο Ζότα είναι ο μεγάλος «πονοκέφαλος» του Φερνάντο Σάντος ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ θα χάσει το τουρνουά λόγω του τραυματισμού στη γάμπα που υπέστη στη νίκη των Reds στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι τον Οκτώβριο και το πρόβλημα του θα τον αφήσει εκτός γηπέδων για 1,5 μήνα. Ο 25χρονος είχε 10 γκολ σε 29 συμμετοχές με το εθνόσημο και η επιθετική του συνεισφορά θα λείψει στο Μουντιάλ από του Πορτογάλους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image