Γκέτσε: «Αν μπορούσα να ξαναγράψω την ιστορία, θα έβαζα το νικητήτριο γκολ στο Μουντιάλ στα 35 και μετά θα σταματούσα»

Γκέτσε: «Αν μπορούσα να ξαναγράψω την ιστορία, θα έβαζα το νικητήτριο γκολ στο Μουντιάλ στα 35 και μετά θα σταματούσα»

Newsroom
Γκέτσε: «Αν μπορούσα να ξαναγράψω την ιστορία, θα έβαζα το νικητήτριο γκολ στο Μουντιάλ στα 35 και μετά θα σταματούσα»

bet365

Ο Μάριο Γκέτσε δεν έχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο από το 2017, κι όμως ο Χάνσι Φλικ τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το Μουντιάλ του Κατάρ, κι ο άσος της Άιντραχτ σε εξομολόγησή του στο «The Athletic» γυρνά πίσω στον χρόνο στον τελικό του Μουντιάλ του 2014...

Ο Μάριο Γκέτσε πρέπει να είναι αρκετά ικανοποιημένος με την τύχη του αυτή τη στιγμή. Παίζει για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία έχει προκριθεί στη νοκ άουτ φάση του Champions League. Έχει ένα μικρό γιο. Χρόνια αγώνων φυσικής κατάστασης και υγείας φαίνεται να είναι πίσω του πια και επιπλέον, έχει ήδη πετύχει αυτό που θέλουν να κάνουν όλοι όσοι παίζουν διεθνές ποδόσφαιρο. Έχει βάλει νικητήριο γκολ για τη χώρα του σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Έχουν περάσει ήδη οκτώ χρόνια από εκείνο τη μαγική στιγμή για τον Γκέτσε. Γερμανία εναντίον Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Έχει περάσει πολύς χρόνος και ο Γκέτσε έχει περάσει πάρα πολλά έκτοτε. Ήταν τότε εξάλλου μόλις 22 ετών και αναμφίβολα πολύ μικρός για να καταλάβει το ακριβές μέγεθος αυτού που είχε καταφέρει. «Αν μπορούσα να ξαναγράψω (την ιστορία) λίγο, θα έβαζα το γκολ στα 35 μου και μετά θα σταματούσα να παίζω», λέει.

Ο Γκέτσε μπήκε σε εκείνο το ματς ως αναπληρωματικός στην παράταση στο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο από τον Λεβ, ο θρύλος λέει ότι του είπε «πήγαινε εκεί έξω και απόδειξε ότι είσαι καλύτερος από τον Μέσι».Κι ο 30χρονος πλέον άσος το επιβεβαιώνει. «Δεν ήξερε τι άλλο να πει… ήταν απλώς για να με παρακινήσει εκείνη τη στιγμή»!

«Ήταν απλώς ένστικτο, γιατί όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Δεν μπορείς πραγματικά να πάρεις αποφάσεις. Τότε αυτό που μπορώ να θυμηθώ είναι ότι έπρεπε να παίξουμε ακόμα επτά, οκτώ, εννέα λεπτά», διηγείται.

«Είχα μόνο 20 μέρες διακοπές και μετά ξεκίνησα ξανά με την Μπάγερν, μετά παίξαμε ένα παιχνίδι κυπέλλου μια εβδομάδα μετά. Πριν από τέσσερις εβδομάδες κέρδισες το Παγκόσμιο Κύπελλο και τώρα παίζεις εναντίον μιας ομάδας τρίτης κατηγορίας στο κύπελλο. Ήταν αρκετά περίεργο», θυμάται για την επιστροφή στην πραγματικότητα μετά την κορυφή του κόσμου.

Σχετικά με τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν την απόλυτη δόξα και την απόφαση να σταματήσει για λίγο το άθλημα ο Γερμανός μεσοεπιθετικός αναφέρει: «Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Επειδή έπρεπε να το εξηγήσω στον σύλλογο - κανονικά αν έχεις τραυματισμό, μπορείς να πεις, "Κοίτα, έχω ρήξη, σπάσιμο οτιδήποτε". Έπρεπε να τους πω: «Ψάξτε για κάτι που δεν μπορείτε πραγματικά να δείτε ή να αισθανθείτε. Αλλά είναι εκεί».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα