Μουντιάλ 2022: Με Καβάνι και Σουάρες η αποστολή της Ουρουγουάης

Μουντιάλ 2022: Με Καβάνι και Σουάρες η αποστολή της Ουρουγουάης

Newsroom
Μουντιάλ 2022: Με Καβάνι και Σουάρες η αποστολή της Ουρουγουάης

bet365

Προχωρώντας στο 14ο Μουντιάλ στην ιστορία της χώρας, η Ουρουγουάη θα έχει για μια τελευταία φορά στη διάθεσή της τους Λουίς Σουάρες, Έντινσον Καβάνι και ο Ντιέγκο Γκοντίν.

Με 15 τρόπαια Κόπα Αμέρικα και δύο Παγκόσμια Κύπελλα, συμπεριλαμβανομένου του εναρκτήριου Μουντιάλ το 1930, η Ουρουγουάη είναι μια από τις πιο παραδοσιακές παρουσίες στο παγκόσμια ποδόσφαιρο αλλά δεν εκτιμάται πλήρως δεδομένου ότι έχει κερδίσει μόνο ένα σημαντικό τρόπαιο (το Κόπα Αμέρικα του 2011) μετά την αλλαγή του αιώνα.

Στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, η σελέστε θα παρατάξει για τελευταία φορά τους πολύπειρους επιθετικούς της Έντινσον Καβάνι και Λουίς Σουάρες, αλλά και τον γερόλυκο της άμυναν Ντιέγκο Γοδίν, στο δικό τους lasta dance. Ο Καβάνι ξεπέρασε τον φόβο τραυματισμού και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Ουρουγουάης για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο βετεράνος φόργουορντ θα παίξει στο τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο αφήνοντας πίσω του το πρόβλημα στον αστράγαλο που υπέστη κόντρα στην Μπαρτσελόνα στις 29 Οκτωβρίου.

Ο 35χρονος στράικερ ήταν σε καλή φόρμα αυτή τη σεζόν από τότε που υπέγραψε στη Βαλένθια, σκοράροντας τέσσερις φορές σε επτά ματς. Ο Ντάργουιν Νούνιες της Λίβερπουλ, ο Φέντε Βαλβέρδε της Ρεάλ Μαδρίτης, Ροντρίγκο Μπετανκούρ της Τότεναμπεριλαμβάνονται επίσης στην ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, επιδεικνύοντας την επιθετική ικανότητα του έθνους της Νότιας Αμερικής.Υπάρχει επίσης χώρος για τον εξτρέμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φακούντο Πελίστρι. Ο 20χρονος έχει επτά συμμετοχές για την Ουρουγουάη, αλλά δεν έχει κάνει ακόμη εμφάνιση για τη Γιουνάιτεντ από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα της Premier League το 2020.

Το Κατάρ θα είναι το τέταρτο κατά σειρά Παγκόσμιο Κύπελλο της Ουρουγουάης, ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα για μια χώρα με πληθυσμό λίγο κάτω από τα 3,5 εκατομμύρια. Έφτασαν στους προημιτελικούς στη Ρωσία πριν από τέσσερα χρόνια, έχοντας φτάσει στους 16 στη Βραζιλία και στους ημιτελικούς στη Νότια Αφρική.

Πέρυσι χώρισαν τους δρόμους τους με τον θρυλικό προπονητή Όσκαρ Ταμπάρες. Ο 75χρονος ανέλαβε το 2006 και του αποδίδεται η αναβίωση του ποδοσφαίρου της χώρας όντας ο εγκέφαλος της χρυσής εποχής τους.

Τερματοφύλακες: Σέρχιο Ροσέτ, Φερνάντο Μουσλέρα, Σεμπαστιάν Σόσα

Αμυντικοί: Ντιέγκο Γοδίν, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Ρονάλντ Αραούχο, Σεμπάστιαν Κόατες, Μάρτιν Κάσερες, Ματίας Ολιβέιρα, Ματίας Βίνια, Γκιγιέρμο Βαρέλα, Ζοσέ Λουίς Ροντρίγκες

Μέσοι: Μανουέλ Ουγκάρτε, Φεντερίκο Βαλβέρδε, Ροντρίγκο Μπετανκούρ, Ματίας Βεσίνο, Λούκας Τορέιρα, Νίκο ντε λα Κρους, Ντε Αρασκαέτα.

Επιθετικοί: Λουίς Σουάρες, Έντινσον Καβάνι, Ντάργουιν Νούνιες, Μάξι Γκόμες, Φακούντο Πελίστρι, Αγκουστίν Κανόμπιο, Φακούντο Τόρες.

Η Ουρουγουάη κληρώθηκε στον Όμιλο Η στο φετινό τουρνουά και θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, τη Γκάνα και τη Νότια Κορέα.

Δείτε το βίντεο:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα