Μουντιάλ 2022: Με Σιμάνσκι η αποστολή της Πολωνίας για το Κατάρ

Βασίλης Μπαλατσός
Μουντιάλ 2022: Με Σιμάνσκι η αποστολή της Πολωνίας για το Κατάρ

bet365

O μέσος της ΑΕΚ, Νταμιάν Σιμάνκσι, βρίσκεται στην τελική 26αδα της Πολωνίας για την τελική φάση του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Μετά τον Ντομαγκόι Βίντα ακόμα ένας παίκτης της ΑΕΚ θα ταξιδέψει στο Κατάρ για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο λόγος για τον Νταμιάν Σιμάνσκι. Ο Πολωνός μέσος κέρδισε την εμπιστοσύνη του Τσέσλαβ Μιχνιέβιτς και βρίσκεται στην τελική 26αδα για το Μουντιάλ. Οι Πολωνοί είναι στον τρίτο όμιλο, μαζί με την Αργεντινή, τη Σαουδική Αραβία και το Μεξικό

Ο μέσος της Ένωσης διανύει εξαιρετική σεζόν είχε αγωνιστεί και στις 11 πρώτες αγωνιστικές, όντας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα και έχασε μόνο το ματς με τον ΟΦΗ λόγω ίωσης. Ο Σιμάνσκι μετράει οκτώ συμμετοχές και ένα γκολ με το εθνόσημο, με το Μουντιάλ του Κατάρ να είναι η πρώτη του μεγάλη διοργάνωση με την εθνική του ομάδα.

Στη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε τις επιλογές του για το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Πολωνίας, Τσέσλαβ Μιχνιέβιτς, αναφέρθηκε στην επιλογή του χαφ του Δικεφαλού, αναφέροντας: «Αποφάσισα ότι ο Νταμιάν Σιμάνσκι θα ήταν χρήσιμος, πήγα ειδικά στην Ελλάδα για αυτόν. Κατά τη γνώμη μου είναι σε κορυφαία φόρμα».

Η αποστολή των Πολωνών για το Κατάρ:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι (Σπέτσια), Γιούκας Σκορούπσκι (Μπολόνια), Βόιτσιεχ Σέσνι (Γιουβέντους)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Γιαν Μπέντναρεκ (Άστον Βίλα), Μπάρτος Μπερεσίνσκι (Σαμπντόρια), Μάτι Κας (Άστον Βίλα), Κάμιλ Γκλικ (Μπενεβέντο), Ρόμπερτ Γκούμνι (Άουγκσμπουργκ), Άρτουρ Γεντζέιτσικ (Λέγκια), Γιάκουμπ Κίβιορ (Σπέτσια), Ματέους Βιετέσκα (Κλερμόν), Νίκολα Ζαλέβσκι (Ρόμα)

ΜΕΣΟΙ

Κρίστιαν Μπιέλικ (Μπέρμιγχαμ), Πζέμισλαβ Φρανκόβσκι (Λανς), Κάμικ Γκροσίτσκι (Πόγκον), Γιάκουμπ Καμίνσκι (Βόλφσμπουργκ), Γκζέγκοζ Κριχόβιακ (Αλ Σαμπάμπ), Μίχαλ Σκόρας (Λεχ), Ντάμιαν Σιμάνσκι (ΑΕΚ), Σεμπάστιαν Σιμάνσκι (Φέγενορντ), Πιοτρ Ζιελίνσκι (Νάπολι). Σίμον Ζουρκόβσκι (Φιορεντίνα)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπαρτσελόνα), Αρκάντιους Μίλικ (Γιουβέντους), Kρίστοφ Πιάτεκ (Σαλερνιτάνα), Κάρολ Σβιντέρσκι (Σάρλοτ)

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα