Μουντιάλ 2022: Πιο αυστηροί στον χρόνο των καθυστερήσεων οι διαιτητές, ξεκινώντας από το Μουντιάλ

Ιάσονας Θεριός
Μουντιάλ 2022: Πιο αυστηροί στον χρόνο των καθυστερήσεων οι διαιτητές, ξεκινώντας από το Μουντιάλ

bet365

Η IFAB, ξεκινώντας από το Μουντιάλ του Κατάρ, συμβουλεύει τους διατητές να είναι πιο αυστηροί απέναντι στην καθυστέρηση.

Η ιδέα για μείωση της διάρκειας των παιχνιδιών σε 60 λεπτά προκειμένου ο χρόνος τους να είναι πιο ουσιαστικός απορρίφθηκε από την IFAB. Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο συζήτησε το ενδεχόμενο του "μπασκετικού" χρόνου, με δύο 30λεπτα ημίχρονα, κατέληξε όμως στο συμπέρασμα πως κάτι τέτοιο δεν θα λειτουργούσε στο ποδόσφαιρο. Παρά τις πιέσεις που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό σχετικά με τον «πραγματικό χρόνο του παιχνιδιού», στον ορίζοντα δεν φαίνεται να υπάρχουν νέεοι συγκεκριμένοι κανονισμοί ως προς αυτό.

Αυτό που φαίνεται πως θα γίνει πάντως, ξεκινώντας από το Μουντιάλ του Κατάρ, είναι το να γίνουν οι διαιτητές πιο αυστηροί απέναντι στην καθυστέρηση. Συγκεκριμένα, οι ρέφερι πλέον πριν ανακοινώσουν τον επιπρόσθετο χρόνο κάθε παιχνιδιού θα λαμβάνουν πολύ περισσότερο υπόψιν τόσο τον χρόνο των πανηγυρισμών των γκολ και των αλλαγών, όσο και παύσεων που δημιουργούνται κατά την εξέταση των φάσεων από το VAR. Αυτά, διότι την προκειμένη στιγμή υπάρχει η ανησυχία πως οι καθυστερήσεις δεν υπολογίζονται πάντα με τον καλύτερο τρόπο.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα