Μουντιάλ 2022: Η FIFA απέρριψε την καταγγελία της Χιλής για τον Καστίγιο

Νίκος Κικίδης
Μουντιάλ 2022: Η FIFA απέρριψε την καταγγελία της Χιλής για τον Καστίγιο

bet365

Στο κενό έπεσε η προσφυγή της Χιλής για τον αποκλεισμό του Εκουαδόρ από το Μουντιάλ λόγω της υπόθεσης του Καστίγιο, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της FIFA δικαίωσε τελικά την Ομοσπονδία του Ισημερινού.

Όλο και πιο πιθανός φάνταζε τις τελευταίες μέρες ο αποκλεισμός του Εκουαδόρ από τον Παγκόσμιο Κύπελλο!

Τρεις μέρες άλλωστε πριν από την εκδίκαση της προσφυγής που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία της Χιλής για την υπόθεση του διεθνούς μπακ, Μπάιρον Καστίγιο, η Daily Mail δημοσίευσε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο παίκτης έχει δηλωθεί με διαφορετική ημερομηνία γέννησης και διαφορετικό πλήρες όνομα από αυτά που παρουσιάζονται στην ταυτότητά του ως παίκτης του Ισημερινού.

Ωστόσο το πόρισμα της Επιτροπής Εφέσεων της FIFA έκανε την έκπληξη, αφού απέρριψε την καταγγελία της Χιλής και δικαίωσε το Εκουαδόρ! Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία:

«Έχοντας αναλύσει τις παρατηρήσεις όλων των μερών και μετά τη διεξαγωγή ακρόασης, η Επιτροπή Εφέσεων επιβεβαίωσε την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής να περατώσει τη διαδικασία που κινήθηκε κατά της FEF. Μεταξύ άλλων εκτιμήσεων, έκρινε ότι με βάση τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν, ο παίκτης έπρεπε να θεωρηθεί ότι έχει μόνιμη υπηκοότητα του Ισημερινού σύμφωνα με το άρθρο. 5 παρ. 1 των Κανονισμών της FIFA που διέπουν την εφαρμογή του καταστατικού».

Από την πλευρά της πλέον η Χιλή αναμένεται να προσφύγει στο CAS, εξακολουθώντας να πιστεύει στις πιθανότητές της για τον αποκλεισμό του Εκουαδόρ που αυτομάτως θα σημάνει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα