Μουντιάλ 2022: «Καίει» το Εκουαδόρ και δικαιώνει τη Χιλή το πιστοποιητικό του Καστίγιο που διέρρευσε η «Mail»

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μουντιάλ 2022: «Καίει» το Εκουαδόρ και δικαιώνει τη Χιλή το πιστοποιητικό του Καστίγιο που διέρρευσε η «Mail»

bet365

Σοβαρεύει ο κίνδυνος αποκλεισμού του Εκουαδόρ από το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά την αποκάλυψη του γνήσιου πιστοποιητικού του Μπάιρον Καστίγιο από τη «Daily Mail», το οποίο δικαιώνει τη Χιλή που ισχυρίζεται πως ο παίκτης γεννήθηκε στην Κολομβία. Στις 15/9 η εκδίκαση της προσφυγής.

Αβέβαιο εξακολουθεί να παραμένει το ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει το Κατάρ στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2022, κάτι περισσότερο από δύο μήνες πριν τη σέντρα. Κι αυτό διότι το Εκουαδόρ μόνο σίγουρη δεν έχει την παρουσία του στο επερχόμενο τουρνουά, παρά την αρχική δικαίωση στην καταγγελία που έκανε η ομοσπονδία της Χιλής για πλαστό διαβατήριο και πιστοποιητικό γέννησης του διεθνούς μπακ, Μπάιρον Καστίγιο.

Τρεις ημέρες πριν από την εκδίκαση της νέας προσφυγής που κατέθεσε η Χιλή από την Επιτροπή Εφέσεων της FIFA, η «Daily Mail» δημοσίευσε το γνήσιο πιστοποιητικό του Καστίγιο που φέρει τη σφραγίδα της Κολομβίας καθώς και μια σειρά από ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν ότι ο παίκτης έχει δηλωθεί με διαφορετική ημερομηνία γέννησης και διαφορετικό πλήρες όνομα από αυτά που παρουσιάζονται στην ταυτότητά του ως παίκτης του Ισημερινού.

Συγκεκριμένα, μέσω συνέντευξης που έδωσε ο Καστίγιο πριν τέσσερα χρόνια στην ερευνητική επιτροπή της ομοσπονδίας του Εκουαδόρ (FEF):

  • Ξεκαθάρισε ότι έχει γεννηθεί το 1995 και όχι το 1998
  • Δήλωσε πως το πλήρες όνομά του είναι Μπάιρο Χαβιέρ Καστίγιο Σεγούρα και όχι Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα όπως δηλώθηκε στο Εκουαδόρ
  • Περιγράφει λεπτομερώς ότι έφυγε από την πόλη της Κολομβίας, Τουμάκο για το Σαν Λορέντσο του Εκουαδόρ ώστε να κυνηγήσει καριέρα ποδοσφαιριστή και
  • Κατονομάζει έναν επιχειρηματία από τον Ισημερινό που του χορήγησε νέα ταυτότητα

Πλέον, όλα τα φώτα στρέφονται στην εκδίκαση της προσφυγής που κατέθεσε η Χιλή, έχοντας έννομο συμφέρον να πάρει τη θέση του Εκουαδόρ σε περίπτωση που ανατραπεί η απόφαση, καθώς θα μηδενιστούν τα παιχνίδια των Προκριματικών που έδωσε το Εκουαδόρ με τον Καστίγιο στη σύνθεσή του (οκτώ ματς) και η ίδια θα βρεθεί στην 4η θέση της CONMEBOL.

Η Επιτροπή Εφέσεων της FIFA δεν φημίζεται για ανατροπές στις πρωτόδικες αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής, αλλά σε κάθε περίπτωση η ομοσπονδία της Χιλής που ισχυρίζεται ότι έχει όλα τα αποδεικτικά έγγραφα στη διάθεσή της, είναι διατεθειμένη να φτάσει μέχρι το CAS. Το ζήτημα είναι αν όλα αυτά θα γίνουν εγκαίρως πριν την πρώτη σέντρα του Μουντιάλ, καθώς από τον περασμένο Ιούνιο που κατέθεσε την προσφυγή, η Χιλή διαμαρτύρεται για την αργή εξέλιξη της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Εκουαδόρ έχει κληρωθεί στον πρώτο όμιλο, με Κατάρ, Σενεγάλη και Ολλανδία.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα