Μουντιάλ 2022: Κανονικά στο Κατάρ το Εκουαδόρ, η FIFA απέρριψε την καταγγελία της Χιλής

Μουντιάλ 2022: Κανονικά στο Κατάρ το Εκουαδόρ, η FIFA απέρριψε την καταγγελία της Χιλής

bet365

Παρά τις φήμες για δικαίωση της Χιλής στην υπόθεση Μπάιρον Καστίγιο, η FIFA αποφάνθηκε υπέρ του Εκουαδόρ και επικύρωσε τη συμμετοχή του στο επερχόμενο Μουντιάλ. Διατηρούν το δικαίωμα έφεσης οι Χιλιανοί.

Κανονικά και με τον νόμο θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ του Κατάρ το Εκουαδόρ, μετά την απόρριψη της καταγγελίας της Χιλής από τη FIFA για την υπόθεση του Μπάιρον Καστίγιο.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Χιλής ισχυρίστηκε πως ο παίκτης του Ισημερινού είχε λάβει πλαστό διαβατήριο και πως στην πραγματικότητα είναι Κολομβιανός, όπως και τρία χρόνια μεγαλύτερος από την ηλικία που αναγράφεται στην ταυτότητά του (23), διεκδικόντας έτσι τη θέση του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ωστόσο, η πειθαρχική επιτροπή της αποφάνθηκε κατόπιν εξέτασης των στοιχείων από πολλές ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένου και του Περού που τερμάτισε στην 5η θέση του ομίλου και παίζει στα μπαράζ, ότι δεν υποστηρίζεται η εν λόγω καταγγελία και κατά συνέπεια το Εκουαδόρ θα διατηρήσει το εισιτήριο για τα γήπεδα του Κατάρ.

Πλέον, η Χιλή έχει τη δυνατότητα έφεσης κατά της απόφασης και σε ύστατο βαθμό την προσφυγή στο CAS.

Σημειώνεται ότι η Χιλή τερμάτισε 7η, δύο θέσεις δηλαδή χαμηλότερα από εκείνες που οδηγούν είτε στην τελική φάση είτε στα μπαράζ, αλλά βάσει του κανονισμού της FIFA σε περίπτωση μηδενισμού μιας ομάδας για αντικανονική χρήση ποδοσφαιριστή, θα επωφελούταν από τους έξτρα βαθμούς και θα έπαιρνε τη θέση του Εκουαδόρ. Συγκεκριμένα, το Εκουαδόρ θα μηδενιζόταν στα οκτώ παιχνίδια που αγωνίστηκε με τον Καστίγιο στην 11άδα της και η Χιλή θα κέρδιζε πέντε επιπλέον βαθμούς από τα μεταξύ τους παιχνίδια (ηττήθηκε 2-0 εντός, ισοπαλία 0-0 εκτός) με αποτέλεσμα να περάσει πάνω από Περού και Κολομβία, κόντρα στις οποίες ο Καστίγιο δεν πήρε λεπτά συμμετοχής.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα