Μονακό: «Έσβησε» μήνυμα κατά της ομοφοβίας από τη φανέλα και κινδυνεύει με τιμωρία ο Καμαρά

Μονακό: «Έσβησε» μήνυμα κατά της ομοφοβίας από τη φανέλα και κινδυνεύει με τιμωρία ο Καμαρά

camara_monaco

bet365

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση του Μοχάμεντ Καμαρά να αρνηθεί τη συμμετοχή στην καμπάνια της Ligue 1 κατά της ομοφοβίας, με τη Γαλλίδα Υπουργό Αθλητισμού μάλιστα να ζητά την πιο βαριά τιμωρία για τον μέσο της Μονακό.

Μπλεξίματα στον ορίζοντα για τον Μοχάμεντ Καμαρά. Ο Μαλινέζος μέσος της Μονακό έχει απασχολήσει έντονα τη γαλλική επικαιρότητα τις τελευταίες ώρες και κινδυνεύει να τιμωρηθεί.

Την τελευταία αγωνιστική της Ligue 1, όλες οι ομάδες κλήθηκαν να φορέσουν φανέλες που έφεραν πάνω τους δύο μηνύματα κατά της ομοφοβίας, το σήμα της λίγκας στολισμένο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και της LGBTQ+ κοινότητας και τη λέξη «ομοφοβία» σβησμένη από μια κόκκινη γραμμή. Ο Καμαρά ωστόσο, αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτή την καμπάνια κατά των διακρίσεων προς τα άτομα με διαφορετικές σεξουαλικές ταυτότητες και χρησιμοποιώντας μαύρη ταινία κάλυψε και τα δύο σήματα στη φανέλα, «σβήνοντας» τα μηνύματα κατά της ομοφοβίας.

Αυτό προκάλεσε έναν μικρό σάλο στη Γαλλία, με την Υπουργό Αθλητισμού της χώρας, Αμελί Ουντεά-Καστερά, μάλιστα, να απασφαλίζει κατά του 24χρονου και να ζητά την τιμωρία του.

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη συμπεριφορά. Επικοινώνησα στη Ligue 1 τη σκέψη μου και πιστεύω πως τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να τιμωρούνται με βαρύτατες τιμωρίες τόσο για τους παίκτες όσο και για τους συλλόγους τους», δήλωσε η Γαλλίδα, ενώ ο προπονητής της Μονακό, Άντι Χίτερ, ανέφερε πως «ο σύλλογος στηρίζει την καμπάνια της λίγκας και πως επρόκειτο για πρωτοβουλία που πήρε ο ποδοσφαιριστής του μόνος του και η οποία θα διερευνηθεί εσωτερικά».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα