Κύπελλο Γαλλίας: Σούπερ έκπληξη η Ανεσί - άφησε εκτός τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», απέκλεισε τη Λανς η Ναντ

Newsroom
Κύπελλο Γαλλίας: Σούπερ έκπληξη η Ανεσί - άφησε εκτός τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», απέκλεισε τη Λανς η Ναντ

bet365

Η Ανεσί έκανε την μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε τη Μαρσέιγ από το Κύπελλο Γαλλίας στα πέναλτι, μέσα στο Βελοντρόμ. Έκανε το καθήκον της η Τουλούζ, στα ημιτελικά και η κάτοχος του τροπαίου Ναντ.

Ολοκληρώθηκαν τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας. Μετά τη νίκη - πρόκριση της Λυών επί της Γκρενόμπλ με 2-1 το βράδυ της Τετάρτης (1/3) κλείδωσε το «καρέ» των ημιτελικών της διοργάνωσης με την Τουλούζ, την κάτοχο του τροπαίου Ναντ και την έκπληξη του Κυπέλλου, Ανεσί να τσεκάρουν τα εισιτήρια τους για την επόμενη φάση.

Στο «Βελοντρόμ» η Μαρσέιγ υποδέχτηκε την Ανεσί της Ligue 2 και έμεινε εκτός στη διαδικασία των πέναλτι. Οι Μασσαλοί του Ιγκόρ Τούντορ προηγήθηκαν στο 29' όταν ο Βερετού έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Σάντσες έπαιξε γρήγορα για τον Κλος, ο οποίος άνοιξε την μπάλα στον Βερετού που είχε κάνει κάθετη κίνηση και με πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση.

Οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση με δυο γκολ σε έξι λεπτά (Ντιόν 53' - Μουανγκά 59'). Στο 85' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο «χαράμισε» ο Αλέξις Σάντσες. Στο 90+6' ο Μουγκέ ισοφάρισε και έστειλε το ματς στη «ρώσικη ρουλέτα». Στα πέναλτι η Ανεσί νίκησε με 7-6, με τους Ταβάρες και Μπαλέρντι να είναι οι μοιραίοι για τους Μαρσεγέζους.

Η Ναντ υπέταξε της Λανς με σκορ 2-1 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και άνοιξαν το σκορ στο 28' με τον Σεκό Φοφανά. Οι γηπεδούχοι βρήκαν απάντηση και ισοφάρισαν από το σημείο του πέναλτι με εύστοχη εκτέλεση του Αντί Ντελόρ στο 31'. Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό επαναλήφθηκε, με τη Ναντ να κερδίζει δεύτερο πέναλτι στην αναμέτρηση και να παίρνει κεφάλι στο σκορ με τον ίδιο πρωταγωνιστή στο 59'. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του αγώνα, με την ομάδα του Αντουάν Κομπουαρέ να παίρνει την πρόκριση.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετατράπηκε η αναμέτρηση της Τουλούζ απέναντι στη Ροντέζ της δεύτερης κατηγορίας, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 6-1 και να παίρνουν την πρόκριση για τους «4» της διοργάνωσης. Ο Νταλινγκά ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα πετυχαίνοντας δύο γκολ, στο 10’ και το 51’. Αμπουχάλ, Φαν Ντε Μπόμεν, Χαϊμπί και Σουάσο πέτυχαν τα υπόλοιπα τέρματα της ομάδας του Φιλίπ Μοντανιέ, παίρνοντας με αυτόν τον εμφατικό τρόπο την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Η Ροντέζ πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Γιουνουσά στο 69'.

Τα αποψινά (1/3) αποτελέσματα του Κυπέλλου Γαλλίας:

  • Ναντ - Λανς 2-1
  • Τουλούζ - Ροντέ 6-1
  • Μαρσέιγ - Ανεσί 2-2 (6-7 στα πέναλτι)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα