Ligue 1: «Λύγισε» με 4-3 η Λιλ τη Μονακό στο ματς της χρονιάς, ισοφαρίστηκε στο τέλος η Ναντ από τη Νις

Ιάσονας Θεριός
Ligue 1: «Λύγισε» με 4-3 η Λιλ τη Μονακό στο ματς της χρονιάς, ισοφαρίστηκε στο τέλος η Ναντ από τη Νις

bet365

Το ματς της χρονιάς ανάμεσα σε Λιλ και Μονακό τελείωσε με τους Λιλουά να επικρατούν με 4-3, δεν άντεξε και ισοφαρίστηκε σε 1-1 στο τέλος η Ναντ από τη Νις, σημαντικές νίκες για Ρεν και Μπρεστ.

Απίστευτη ματσάρα έλαβε χώρα στο «Πιερ Μωρουά» εκεί όπου Λιλ και Μονακό προσέφεραν απλόχερα θέαμα, με τους γηπεδούχους να επικρατούν τελικά με 4-3. Το σκορ για τους Λιλουά άνοιξε στο 22' ο Αλεσάντρο αλλά στο 34' οι Μονεγάσκοι ισοφάρισαν με τον Ενρίκε. Στο 39ο λεπτό ο Καμπελά έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους αλλά ο Ντισασί μερικά λεπτά αργότερα έφερε εκ νέου το ματς στο ίσα. Οι φιλοξενούμενοι στις αρχές του δεύτερου ημίχρονου γύρισαν το παιχνίδι με τον Μπεν Γιεντέρ να κάνει το 3-2. Ο Καμπελά στο 62ο λεπτό με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα επανέφερε την ισορροπία ενώ στο 70' ο Μπαμπά πέτυχε το γκολ που ολοκλήρωσε την ανατροπή και εν τέλει έδωσε μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Η Ναντ «λύγισε» στο τέλος στο «Αλιάνζ Ριβιέρα» και με το 1-1 πήρε μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας. Το σκορ για τα Καναρίνια άνοιξε από κοντά ο Γκαναγκό στο 49ο λεπτό. Το πέναλτι του Νικολά Πεπέ στο 90+6' όμως κατεδάφισε τα όνειρα της ομάδας του Αντουάν Κομπουάρ για «διπλό». Δύο αποβολές δέχθηκαν οι φιλοξενούμενοι στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Λαφόντ και τον Μπαμπά, που βρίσκονταν στον πάγκο, να βλέπουν την κόκκινη κάρτα.

Η Ρεν κατάφερε στην εκπνοή να πάρει το «διπλό» στην έδρα της Ανζέ με 2-1. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 43' ο Γκουιρί αλλά στο 53' ο Σαλαμά έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Το εύστοχο πέναλτι του Μάγιερ στις καθυστερήσεις του ματς όμως, έκρινε το παιχνίδι.

Η Μπρεστ θριάμβευσε στην έδρα της Κλερμόν με 3-1. Σκόρερ χρίστηκαν οι Ντελ Καστίγιο, Ονοράτ και Λε Ντουαρόν για τους φιλοξενούμενους ενώ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης μείωσε για τους γηπεδούχους ο Αλεβινά.

Σημαντική νίκη πήρε και η Ρεμς επικρατώντας με 2-1 της Οσέρ εντός έδρας. Στο 87' ο Ίτο λύτρωσε την ομάδα του πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης. Το σκορ είχε ανοίξει για τους γηπεδούχους ο Μπάλογκουν ενώ ο Νιαννγκ ισοφάρισε προσωρινά για την φιλοξενούμενη.

Ματσάρα και 2-2 στην Τουλούζη ανάμεσα στην Τουλούζ και το Στρασβούργο. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο 55' να έχουν προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στους Ρουό και Ντεζέγκερε αλλά ο Μοτίμπα μείωσε στο 65'. Ο Νικολάισεν της Τουλούζ αποβλήθηκε στο 71ο λεπτό για μαρκάρισμα εντός περιοχής με τον Γκαμεϊρό να σκοράρει στο rebound του πέναλτι κάνοντας το 2-2.

Το 2-2 ήταν το τελικό σκορ και στο παιχνίδι της Τρουά με τη Λοριάν. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Λαπόρτ αλλά ο Ντιαρά στο δεύτερο ημίχρονο έφερε την ισορροπία στο ματς. Ο Ρόνι Λόπεζ σκόραρε για το 2-1 και ο Μπουαγκάρντ της Λοριάν στο 82' έκανε το 2-2.

Αναλυτικά τα αποτέλεσματα της τελευταίας μέρας της 12ης αγωνιστικής στη Ligue 1:
Ανζέ - Ρεν 1-2
Τρουά - Λοριάν 2-2
Τουλούζ - Στρασβούργο 2-2
Ρεμς - Οσέρ 2-2
Κλερμόν - Μπρεστ 1-3
Νις - Ναντ 1-1
Λιλ - Μονακό 4-3

Αναλυτικά η βαθμολογία της Ligue 1:

Η βαθμολογία της Ligue 1

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα