Παρί Σεν Ζερμέν: Ποιος είναι ο «εκλεκτός» προπονητής για τη νέα εποχή; (poll)

Νίκος Κικίδης
Παρί Σεν Ζερμέν: Ποιος είναι ο «εκλεκτός» προπονητής για τη νέα εποχή; (poll)

bet365

Πέντε ονόματα για μια θέση! Το Gazzetta παρουσιάζει τους επικρατέστερους υποψήφιους για τον πάγκο της Παρί και σας καλεί να ψηφίσετε τον κατάλληλο που μπορεί να οδηγήσει το κλαμπ σε εποχές... Champions League.

Σε αυτή την «καρέκλα» δύσκολα στεριώνει κανείς. Τα παραδείγματα πολλά και τρανταχτά. Κάρλο Αντσελότι, Λοράν Μπλαν, Ουνάι Έμερι, Τόμας Τούχελ, όλοι τους απέτυχαν να κάνουν τη διαφορά στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν επί εποχής QSI και νομοτελειακά αντίκρισαν την πόρτα της εξόδου.

Δίχως καμία εκτίμηση, κανένα κέρδος από αυτή την εμπειρία τους στο Παρίσι, οι προηγούμενοι τεχνικοί εκδιώχθηκαν σαν αποτυχημένοι, μια στάμπα που αναμένεται πολύ σύντομα να κουβαλάει και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Παρά την κατάκτηση της Ligue 1 άλλωστε, ούτε ο Αργεντινός κατάφερε να θρέψει το Κατάρ με τον απόλυτο στόχο που είχε θέσει από τότε που απέκτησε το γαλλικό κλαμπ πίσω στο 2011: με το Ιερό Δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με την κατάκτηση του Champions League. Οι Καταριανοί ωστόσο δεν είναι οι μοναδικοί που έχουν πάθει... εμμονή με την κορυφή της Ευρώπης.

Μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι οπαδοί απαίτησαν ριζικές αλλαγές στο κλαμπ μέσω μαζικών και επιθετικών διαδηλώσεων, γεγονός που ανάγκασε τον Αλ-Κελαϊφί να υποσχεθεί μια νέα, καλύτερη εποχή. Μια εποχή που θα φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Κιλιάν Μπαπέ ο οποίος επέλεξε να είναι ο νέος ηγέτης των Παριζιάνων, όμως χρειάζεται και έναν καθοδηγητή.

Τον νέο προπονητή που θα πάρει το ρίσκο να αντικαταστήσει τον... φευγάτο Ποτσετίνο στην ηλεκτρική καρέκλα των Παριζιάνων, με απώτερο ρίσκο την υστεροφημία του. Ποιος όμως είναι ο κατάλληλος για να οδηγήσει την Παρί του Μπαπέ προς τη δόξα; Το Gazzetta συγκεντρώνει τα πέντε ονόματα που έχουν κάνει το μεγαλύτερο... γκελ στο ρεπορτάζ και σας δίνει την ευκαιρία να ψηφίσετε τον δικό σας υποψήφιο για τη ηνία των Παριζιάνων.

Ζινεντίν Ζιντάν (ελεύθερος)

Ζινεντίν Ζιντάν (ελεύθερος)

Ζοσέ Μουρίνιο (Ρόμα)

Ζοσέ Μουρίνιο (Ρόμα)

Κριστόφ Γκατιέ (Νις)

Κριστόφ Γκατιέ (Νις)

Ρούμπεν Αμορίμ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Ρούμπεν Αμορίμ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Μαρσέλο Γκαγιάρδο (Ρίβερ Πλέιτ)

Μαρσέλο Γκαγιάρδο (Ρίβερ Πλέιτ)

Εδώ και χρόνια αποτελεί τον διακαή πόθο των Παριζιάνων! Το ασύλληπτο επίτευγμα των τριών διαδοχικών Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει καταστήσει τον Ζιντάν ως έναν εκ των πιο πολυζήτητων προπονητών στη Γηραιά Ήπειρο και στο Παρίσι προσφέρουν άπλετο χρήμα για να τον πείσουν να αναλάβει άμεσα τα ηνία.

Σύμφωνα με τη «Mundo Deportivo», το κλαμπ του έταξε ετήσιο μισθό ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να τον φέρει στο Παρίσι, αλλά και μια υπόσχεση που ευελπιστεί πως θα κάνει τη διαφορά! Βλέποντας πως ο Ζιζού έχει το βλέμμα στραμμένο προς τον πάγκο της Γαλλίας, οι Παριζιάνοι του κατέστησαν σαφές πως θα μπορεί να προπονεί παράλληλα και τον σύλλογο, αλλά και την εθνική ομάδα.

Παρόλα αυτά, ο θρύλος της Ρεάλ ακόμα παραμένει διστακτικός και όσο το μέλλον του βρίσκεται στον αέρα, στο Παρίσι είναι αναγκασμένοι να στραφούν σε άλλες επιλογές.

«Θα απορρίψω οποιαδήποτε πρόταση. Θα μείνω εδώ, στη Ρόμα, ακόμα κι αν υπάρξουν φήμες» έλεγε με δάκρυα στα μάτια ο Special One μετά την κατάκτηση του Conference League, λόγια που δεδομένα δεν θα άρεσαν στους ανθρώπους της Παρί. Εκείνοι άλλωστε τα είχαν δομήσει αλλιώς στο μυαλό τους και είναι πολύ πιθανόν να επιχειρήσουν να «αναγκάσουν» τον Πορτογάλο να αθετήσει την υπόσχεσή του.

Από τη στιγμή μάλιστα που ο Λουίς Κάμπος πιάνει δουλειά ως νέος τεχνικός διευθυντής στο κλαμπ, στο Παρίσι ποντάρουν στην εξαιρετική σχέση των δυο Πορτογάλων προκειμένου ο Ζοσέ να πειστεί και να ετοιμάσει βαλίτσες για Γαλλία. Μια (πιθανή) πρόσληψη που δεδομένα θα κάνει μεγάλο θόρυβο στον κόσμο του ποδοσφαίρου, όπως και στα... κακομαθημένα αποδυτήρια των Παριζιάνων.

Μπορεί να μην αποτελεί το μεγάλο όνομα της λίστας, όμως δεδομένα αποτελεί το επικρατέστερο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο αρχιτέκτονας της Λιλ που την οδήγησε στο πρωτάθλημα του 2021 μετακόμισε το προηγούμενο καλοκαίρι στη Νις, με στόχο ένα νέο re-build. Και αυτή τη φορά μπορεί να μην έφτασε μέχρι την κορυφή της Γαλλίας, όμως κατάφερε να βγάλει τους Αετούς στα προκριματικά του Conference League μέσω της πέμπτης θέσης.

Η (διαφαινόμενη) πρόσληψη του Λούις Κάμπος στη θέση του τεχνικού διευθυντή αύξησε δραματικά τις πιθανότητες να δούμε τον Γκατιέ στο Παρίσι από τη νέα σεζόν, μιας και οι δυο άνδρες διατηρούσαν μια εξαιρετική συνεργασία από την εποχή της κοινής τους θητείας στη Λιλ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον έγκυρο δημοσιογράφο Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, ο Γάλλος αυτή τη στιγμή οδηγεί την κούρσα για τον πάγκο των Παριζιάνων, οι οποίοι πλέον είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν στρατηγική και να ποντάρουν σε έναν προπονητή με χαμηλό(τερο) προφίλ.

Παρομοίως με τον Γκαλτιέ, ο Ρούμπεν Αμορίμ δεν αποτελεί πρωτοκλασάτο όνομα. Αυτό ωστόσο δεν έχει ουδεμία σχέση με τις ικανότητές του.

Από τη στιγμή που ο Πορτογάλος ανέλαβε τα ηνία στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας έχει εκτοξευθεί. Ανέβηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος τη σεζόν 2020-2021, επέστρεψε μετά από χρόνια στους ομίλους του Champions League, ενώ την προηγούμενη περίοδο τερμάτισε δεύτερος και στο -5 από την Πόρτο.

Το γεγονός πάντως πως έχει μια πιο... αμυντικογενή προσέγγιση ως προπονητής δεν τον καθιστά Νο.1 στις επιλογές των Παριζιάνων, οι οποίοι αναζητούν τον κατάλληλο που θα μπορεί να ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο της «φονικής» τριπλέτας Μέσι - Μπαπέ - Νεϊμάρ.

Σχεδόν κάθε καλοκαίρι ακούγεται πως θα κάνει το ταξίδι για την Ευρώπη, αλλά κάθε φορά εκείνος μένει πιστός στην ομάδα της καρδιάς του: τη Ρίβερ Πλέιτ. Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο αποτελεί εδώ και μια οκταετία τον τεχνικό των «Εκατομμυριούχων», τους οποίους έχει οδηγήσει μεταξύ άλλων σε ένα Copa Sudamericana, δυο Copa Libertadores και τέσσερα Κύπελλα Αργεντινής.

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, το προφίλ του Αργεντινού αρέσει στους Παριζιάνους, με τις δυο πλευρές να έχουν προγραμματισμένο ραντεβού την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Παρόλα αυτά, το γεγονός πως δεν έχει πείρα στην Ευρώπη λειτουργεί σαν ένα σοβαρό μειονέκτημα που δεδομένα στο Παρίσι θα έχουν στα υπόψιν τους.

Loading...