Μπαπέ: Γκολ από τη μια, (φυσιολογική) γκρίνια από την άλλη...

Κώστας Ζάλιαρης
Μπαπέ: Γκολ από τη μια, (φυσιολογική) γκρίνια από την άλλη...

bet365

Ήταν λογικό έπειτα απ' όσα συνέβησαν το καλοκαίρι ν' αρχίσει να βγάζει κι έναν διαφορετικό εαυτό ο Κιλιάν Μπαπέ, που ναι μεν βοηθάει στο χορτάρι, αλλά δεν λείπουν οι στιγμές που η γκρίνια του προκαλεί προστριβές...

Ήταν ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν. Τώρα είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια. Και αυτό τον καιρό συνηθίζει να κινείται στη «σκιά» του Λιονέλ Μέσι με τον οποίο ασχολείται όλο το Παρίσι από την ημέρα της μεταγραφής του έχοντας μείνει ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα.

Ο Μπαπέ ξεκίνησε τη σεζόν με γκολ, έδειξε να μην ασχολείται με το θέμα του μέλλοντός του παρά την κατηγορηματική άρνηση – σε σημείο να θεωρείται ένα μεγάλο και ανεξήγητο μπλοκάρισμα παρά τα 200 εκατ.ευρώ – της Παρί να τον παραχωρήσει στη Ρεάλ, όμως, τα πράγματα αρχίζουν και παίρνουν άλλη τροπή...

  • Στο γήπεδο σωστός, αλλά η πικρία τον «αλλοιώνει»

Ξεκίνησε τη σεζόν με τέσσερα τέρματα στο πρωτάθλημα. Σκόραρε απέναντι στη Μπρεστ, το έκανε δις απέναντι στη Ρεμς στο παιχνίδι όπου πραγματοποίησε ντεμπούτο ο Λιονέλ Μέσι περνώντας με αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, ενώ, ήρθε ακόμα ένα γκολ στην αναμέτρηση με την Κλερμόν.

Έκτοτε, «σίγησε». Δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ούτε απέναντι στην Μπριζ, ήταν δραστήριος κόντρα στη Λυών, έκανε την ασίστ στον Μέσι στο ντέρμπι με τη Σίτι, αλλά δεν πρόσφερε – όπως κανένας άλλωστε – στην ήττα (2-0) από τη Ρεν.

Ο Κιλιάν Μπαπέ φαίνεται ότι άρχισε να επηρεάζεται από καταστάσεις που αντίκρισε στον αγωνιστικό χώρο, η κάμερα το αποτύπωσε και στο παιχνίδι με την Μονπελιέ όπου στον πάγκο εξέφρασε παράπονα για τη συνεργασία με τον Νεϊμάρ και αυτό το παραδέχθηκε δημόσια.

«Ναι, αποκάλεσα τον Neymar "χαζό" επειδή δεν ήμουν ευχαριστημένος με μια πάσα. Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν συνέχεια στο ποδόσφαιρο. Γι' αυτό, αμέσως μετά, του μίλησα για αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί θέλουμε να κερδίσουμε. Δεν υπήρξε τίποτα παραπάνω» είπε σε συνέντευξή του με απόλυτη ειλικρίνεια, όμως δεν παύει ν' αποτελεί αφορμή για τριγμούς...

  • Μια συνέντευξη που θα έχει συνέπειες...

Τα είπε όλα όπως τα αισθανόταν. Προφανώς και ήταν κι ένα μήνυμα προς τη Ρεάλ Μαδρίτης να μην αποσυρθεί από την περίπτωσή του και να επιμείνει για εκείνον στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Ωστόσο, όσα είπε, πολύ εύκολα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο εσωτερικό της Παρί. Και φυσικά σ' εκείνον προσωπικά με την συμμετοχή του στην ομάδα στο υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν.

«Όταν ο πρόεδρος της ομάδας σου δηλώνει δημοσίως πως δεν θα σε αφήσει να φύγεις, σε στενοχωρεί λίγο. Δεν θα σας πω ψέματα, είπα στον εαυτό μου πως: "Αν δεν μείνω ελεύθερος, τότε τι θα γίνει με μένα;". Αν έφευγα το καλοκαίρι που μας πέρασε θα το έκανα μόνο για να πάω στη Ρεάλ Μαδρίτης» είπε εκφράζοντας ανοιχτά το φόβο του για τη συμπεριφορά του Νασέρ Αλ Κελαΐφι αναφορικά με την σύμβασή του.

Το μεγάλο αφεντικό της Παρί στην παρουσίαση του Λιονέλ Μέσι όταν ρωτήθηκε για τον Μπαπέ έδειξε να μην ... σηκώνει και πολλά για τον Γάλλο σούπερ σταρ. «Εδώ έχει όλα όσα χρειάζεται, οπότε θα μείνει εδώ» είχε αναφέρει και αυτό ερμηνεύτηκε ως μέγα εμπόδιο στην επιθυμία του ποδοσφαιριστή για το νέο κεφάλαιο.

Ο Μπαπέ θεώρησε σωστό να μιλήσει για όλα με την ευκαιρία της διακοπής των υποχρεώσεων με τους συλλόγους και τα νέα ραντεβού των εθνικών ομάδων.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχει σκεφτεί και την κατάσταση που θ' αντιμετωπίσει με την επαναφορά του στην Παρί.

Κι όχι τόσο από πλευράς Ποτσετίνο, όσο από τους συμπαίκτες του και τον Άραβα ιδιοκτήτη. Γιατί αποφάσισε ν' ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου. Κι ο Πέρεθ, πάντως, το... έπιασε το μήνυμα και δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι την 1η Ιανουαρίου θα έχουν νεότερα για την υπόθεση του Μπαπέ».

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα