Ρεάλ: Προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς τα έργα ανακατασκευής του «Μπερναμπέου» (pics & vid)

Ρεάλ: Προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς τα έργα ανακατασκευής του «Μπερναμπέου» (pics & vid)

Κώστας Τόπας
Ρεάλ: Προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς τα έργα ανακατασκευής του «Μπερναμπέου» (pics & vid)

bet365

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», με στόχο η Ρεάλ να επιστρέψει στη φυσική της έδρα στις αρχές της νέας σεζόν.

Η Ρεάλ έχει… εξοριστεί από τις αρχές της σεζόν στο προπονητικό της γήπεδο, μιας και λόγω κορονοϊού δεν υπάρχουν θεατές στα ματς, γιατί στην ιστορική της έδρα γίνονται εργασίες αναβάθμισης.

Η τμηματική επιστροφή στις εργασίες των Ισπανών πριν από λίγους μήνες, μιας και είχαν σταματήσει τα έργα για ένα μικρό διάστημα λόγω κορονοϊού, φαίνεται πως έκανε τους ανθρώπους των «μερένγκες», ν' αδημονούν για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Σχεδόν χίλιοι άνθρωποι εργάζονται καθημερινά για να μετατρέψουν το γήπεδο των Μαδριλένων, σε ένα από τα πιο σύγχρονα στάδια στον κόσμο.

Το θετικό της υπόθεσης είναι πως η πανδημία έχει επιταχύνει μέρος των εργασιών στο γήπεδο, ξεκινώντας από την ανασυρόμενη οροφή, η οποία βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Η οροφή του γηπέδου, θα είναι εντυπωσιακή καθώς θα μπορεί να ανοίγει και να κλείνει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ενώ και το εξωτερικό το γηπέδου θα μπορεί να παίρνει ότι χρώμα θέλουν οι ιθύνοντες, όπως συμβαίνει με το «Αλιάνζ Αρίνα» της Μπάγερν Μονάχου. Οπως επίσης, θα έχει πτυσσόμενο γκαζόν, το οποίο θα μπορεί να αφαιρείται σε περιπτώσεις που το γήπεδο θα χρησιμοποιείται και για άλλους σκοπούς και διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα συναυλίες.

Μόλις ολοκληρωθεί το νέο «στολίδι» της Ρεάλ, θα υπάρχει επίσης ένα πάρκο 12,003 τετραγωνικών μέτρων πάρκο δημόσιο πάρκο που βρίσκεται στην πλευρά «Paseo de la Castellana» του «Μπερναμπέου» με ένα 32.269 τετραγωνικών μέτρων χώρο που θα αναληφθεί από την αναδιαμόρφωση του ίδιου του σταδίου.

Οσον αφορά το κόστος της κατασκευής, αυτό υπολογίζεται στα 800 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία η Ρεάλ θα αρχίσει να καταβάλει το 2023 σε δόσεις 29,5 εκατομμυρίων ετησίως έως το 2049.

Η Ρεάλ, η οποία μετακόμισε στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο», θα μπορούσε να επιστρέψει νωρίτερα στην έδρα της και μάλιστα με την παρουσία του κόσμου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «AS», τόσο η LaLiga όσο και η UEFA έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν πρωτόκολλα, έτσι ώστε οι φίλαθλοι να μπορούν να επιστρέψουν στις εξέδρες στις αρχές της επόμενη σεζόν (2021/22).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα