Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ 1-1: Δώρο των Λιονταριών στη γειτόνισσα Σοσιεδάδ (vids)

Gazzetta team
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ 1-1: Δώρο των Λιονταριών στη γειτόνισσα Σοσιεδάδ (vids)

bet365

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υποχρέωσε την Βιγιαρεάλ σε νέα απώλεια βαθμών (1-1) και... εδραιώνει στην 5η θέση της La Liga την Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία διέλυσε την Αλαβές (4-0) με «καυτό» Αλεξάντερ Ισάκ (χατ – τρικ) - «Ζωντανή» στη μάχη της παραμονής η Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα (3-2 την Γρανάδα)

Η προτεραιότητα της Αθλέτικ Μπιλμπάο τη φετινή περίοδο είναι το Κύπελλο (φετινό και... περυσινό), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι «σνομπάρει» το πρωτάθλημα, όπου πάντως δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά, ούσα στην μέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ βρέθηκε πίσω στο σκορ, επανήλθε και πήρε εντός έδρας ισοπαλία 1-1 (44' Μπερενγκέρ – 16' Ζεράρ Μορένο) κόντρα στη Βιγιαρεάλ, η οποία ανέβηκε στην 6η θέση, αλλά έχει να νικήσει στη La Liga από τις 8 Ιανουαρίου (4-0 εκτός έδρας την Θέλτα), μετρώντας έκτοτε έξι σερί ματς χωρίς «τρίποντο» (πέντε ισοπαλίες – μια ήττα).

Η νέα απώλεια βαθμών της ομάδας του Ουνάι Έμερι ευνόησε την... γειτόνισσα της Αθλέτικ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία διέλυσε εντός έδρας την Αλαβές (4-0) και εδραιώνεται στη 5η θέση (στο +4 από την Βιγιαρεάλ) με κορυφαίο τον πιο φορμαρισμένο Σουηδό ποδοσφαιριστή αυτή την στιγμή.

Και όχι, δεν πρόκειται για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αλλά για τον Αλεξάντερ Ισάκ. Ο 21χρονος επιθετικός σημείωσε το πρώτο του χατ – τρικ με την φανέλα της Ρεάλ Σοσιεδάδ και έγινε ο νεαρότερος που σκοράρει τρις για την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν σε αγώνα πρωταθλήματος μέσα στον 21ο αιώνα.

Με πρωταγωνιστή τον Ισάκ, λοιπόν, η Σοσιεδάδ συνέτριψε εντός έδρας την 16η Αλαβές με 4-0 (41', 49', 62' Ισάκ, 73' Πόρτου) και άφησε πίσω της την συντριβή από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το ίδιο σκορ για το Europa League.

Στην μάχη της παραμονής, τέλος, τεράστια ανάσα πήρε η Ουέσκα του (σταθερά βασικού) Δημήτρη Σιόβα, η οποία λύγισε εντός έδρας την Γρανάδα με 3-2 (16' πέν. Ράφα Μιρ, 39' Πουλίδο, 44' αυτ. Φουλκιέ – 8' Κίνα, 59' Σόρο / στο 90' αποβλήθηκε ο Χερμάν Σάντσεθ της Γρανάδα) και, παρ' ότι παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, βρίσκεται πλέον στο -2 από Έιμπαρ, Έλτσε και Βαγιαδολίδ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα