Ο Μέσι φεύγει από την Μπαρτσελόνα: Τι είναι το burofax που έστειλε ο Αργεντινός

Ο Μέσι φεύγει από την Μπαρτσελόνα: Τι είναι το burofax που έστειλε ο Αργεντινός

Gazzetta team
Ο Μέσι φεύγει από την Μπαρτσελόνα: Τι είναι το burofax που έστειλε ο Αργεντινός

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι, με burofax γνωστοποίησε στην Μπαρτσελόνα την επιθυμία του για να αποχωρήσει από τον σύλλογο. Τι είναι όμως το burofax που έστειλε ο Αργεντινός σούπερ σταρ στους Μπλαουγκράνα;

Το burofax είναι μια μέθοδος επιχειρηματικής επικοινωνίας, δημοφιλής στην Ισπανία, που επιτρέπει στους ανθρώπους να στέλνουν ένα ασφαλές έγγραφο που θα αναγνωρίζεται σε δικαστήριο.

Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να είναι αποκλειστικά φαξ. Μπορεί να σταλεί με πολλαπλές μορφές και πλέον μπορεί να είναι και με ηλεκτρονική μορφή η οποία όμως απαιτεί ψηφιακή υπογραφή. Ωστόσο, ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε να στείλει το burofax, με fax και όχι με email.

Γιατί ο Μέσι χρησιμοποίησε το burofax για να πει στη Μπαρτσελόνα ότι φεύγει;

Ο σύλλογος διαφωνεί ότι ο Μέσι μπορεί να φύγει ως ελεύθερος, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ούτε πρόκειται να ζητήσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας αποδέσμευσης, ώστε να αποχωρήσει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Μπάρτσα.

Ο Μέσι θεωρεί ότι είναι ακόμα ενεργή η ρήτρα που του επιτρέπει όποτε θελήσει, να φύγει, ενώ ο σύλλογος του απάντησε πως αυτή η ρήτρα είχε ισχύ έως και τις 30 Μαΐου. Ωστόσο οι δικηγόροι του Αργεντινού υποστηρίζουν ότι η παράταση της σεζόν λόγω της πανδημίας, σημαίνει ότι η ρήτρα του είναι ακόμα ενεργή.

Ο 32χρονος άσος, έπρεπε να ενημερώσει τους «μπλαουγκράνα» ότι φεύγει πριν από τη λήξη της σεζόν - το οποίο πιθανώς υποστηρίζουν οι δικηγόροι του ήταν το τέλος του Champions League, με τον τελικό να διεξαχθεί στις 23 Αυγούστου. Χρησιμοποιώντας το burofax, ο Μέσι είναι σε θέση να αποδείξει ότι είπε στη Μπαρτσελόνα,σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία (λέγεται στις 20 Αυγούστου) ότι ασκεί το δικαίωμά του να παραβεί τη σύμβαση.

Εάν το ζήτημα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, οι δικηγόροι του Μέσι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το burofax για να αποδείξουν ότι η Μπαρτσελόνα, ειδοποιήθηκε για την απόφαση του ποδοσφαιριστή εκείνη την ημερομηνία, πράγμα που σημαίνει ότι η Μπάρτσα, δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι είτε δεν έλαβε την επιστολή, είτε ότι έφτασε αργότερα και ως εκ τούτου ο Μέσι ήταν πολύ αργά για να τους ενημερώσει.

Διαβάστε επίσης:

 

LA LIGA Τελευταία Νέα